自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我前年跟東X油又係一樣,團費已經唔平,走馬看花都算啦,成日都去買野,寶X堂,同X堂仲有絲棉被,玉器,真係多多錢都唔夠去到嗰啲地方佢地仲有識廣東話的職員在旁邊,想同C6傾下都唔得,同佢講話無錢,佢地即時話收信用卡收港紙,我即時話的卡爆曬啦,無曬錢啦,佢地先行開!頂佢個制,我預左北京無野買,所以帶左幾千蚊去,清袋之餘仲碌埋卡,最尾走嗰日以為可以抖下,點知話送腳底按摩,去到話C6有灰甲,跟手叫個教授來睇,又話開特效藥,一個月要4800人仔,要兩個月先有效喎真係睬佢都有味!

yuyueng  嘩!同我地一模一樣,有對年老夫婦浸浸下腳就洗左萬幾蚊  發表於 13-4-5 22:52
I 大蚊豬   

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

前年打去永安幫父母問去北京既團, 聽電話個女人答完我邊日有團之後, 我問她五日團去d咩地方, 她竟然同我講: "北京, 十年如一日啦, 咪又係去黎去去, 去番個幾度" 我聽完呆左, 呢種客服間直就係趕客, 幫襯邊間, 都唔會揀呢間

男爵府

回覆:跟安安旅遊北京五天團返黎…70歲前我吾會再跟團

我嚟緊都跟安安去澳洲呀。驚驚

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

伯爵府

yuyueng 發表於 13-4-5 16:46
回覆 Phoebe_snufkin 的帖子

北京值得一去既,不過要自由行,我見所有景點附近都有地鐵站。跟團簡直浪費時 ...
其實現今大部分城市都可以自由行,若有景點交通不方便的,最多book車一日,或參加一日local tour。跟團只會浪費時間和假期。

yuyueng  Agree!  發表於 13-4-5 22:55

大宅

上年復活節, 一家3口去北京6日自由行,
住兩間酒店,一間四合院,一間近王府井,
用左大約$13000,除了去長城要搭巴士,
其它景點搭地鐵就去到,很方便,好好玩

男爵府

引用:Quote:原帖由+yuyueng+於+13-04-05+發表復

原帖由 Chocoholick 於 13-04-05 發表
2年前同父母+婆婆遊北京,唔方便自由行,參加中x社又ok 喎。
上年我一家四囗加62&99六人,跟中旅社,好ok

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

復活節我團購左永x返大陸玩3日, 我地果個導遊又ok喎, 有一日lunch因為同時間太多人喺同一個地方食飯, 好多團都要等, 我地有位果陣, 導遊係咁催D侍應上菜, 又自己幫我地攞水...

兩年前又係跟佢地去韓國玩, 又係玩得好開心. 不過跟佢地返大陸定去韓國都冇迫我地買野, 又冇黑面.

子爵府

我都中意自由行 X 2046

水晶宮

現在只會自由行,就算HEA住遊都是自己安排,不會一肚氣

伯爵府

我上年跟"新x"去北京5日, 都係差唔多, 又係中間加自費行程, 一定要去~!!去長城又係唔夠時間~!!仲要餐餐都唔好食,食唔飽~!!唔係有老人家都唔會跟團

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

不如話邊間旅行社唔駛去呢d啦!

我舊年過年都有去, 同樣野, 又唔好話, 功夫熊貓ok wor

同x堂我就一早收到料, 即閃, 我62又唔生性, 一路聽一路話明知搵笨, 聽到十蚊把脈就仆到咁去, 俾佢玩左成個鐘, 我就緊係扮湊仔借尿遁啦

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我08年同媽媽跟x泰去北京,個團尚算ok,人唔多得16個大人,最後1晚我地個團可惜冇人買野,個導遊話塞車,我地被迫坐係絲綢店2粒幾鍾當時團友都懷疑係咪懲罰我地唔買野

子爵府

回覆 yuyueng 的帖子

去寶x堂,同x堂,有位中醫係度,叫人買隻成千元的杯

男爵府

自從大個女,我去親玩都係自由行,新疆,東南亞,紐西蘭全部都自己PLAN行程,識楂車仲方便....我舊年上北京頤和園行左6個鐘我都未睇晒,紫禁城要分2日先睇得詳細D,長城都玩左大半日好正!

有年同婆婆舅父佢地去上海就係跟團,由係安安,睇咩珍珠場,媲咻館,咩絲綢廠留成2個鐘勁低B,D景點留得半個一個鐘,好唔開心! 勁覺得俾人穩笨!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

北京天氣唔好!

子爵府

我都跟過安安去beijing, 大致上行程同加遊跟你講的野差唔多。我唔覺有咩問題。。可能我跟慣團的團都係大致咁。(個人感覺,不喜勿插)

禁止訪問

子爵府

不過我平日去 , 係under 2k 一個人。。收你5000唔係因你個團upgrade, 係復活節旺季/加班機既加幅,唔係個團upgrade ,所以行程應該同我個平價團一樣

首頁
45678...10

尾頁

跳至