自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

貓狗褓姆 熱血勳章

睇返星期6 單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺, 新聞講媽媽是內地人, 好多人的留言會說 娶大陸女人預左啦, 佢地只會共富貴, 不會共患難...等. 當然都會有例外, 不過唔多啦. 我成日好想係自己的whatsapp group 講下呢d 新聞, 但發覺朋友group 中總有一個娶內地人. 佢地唔係阿伯搵唔到老婆個隻, 而係香港有樓有份唔錯的工. 更加不是宅男. 其中一個由拍拖結婚生仔都只是短短兩年. 其實應該話國內的女人是比較aggressive .

子爵府

引用:好似話係要供社保!其實我唔熟 +

原帖由 purplerain0348 於 15-09-08 發表
好似話係要供社保!其實我唔熟
係,我媽咪 係自己給一部分,公司給一部分,供做20幾年,自己個部份每個月給50幾元。 現在每月可以拿1400

我爸爸就係自己一次過交,所以會多少少,有1800

但每一年都會加,好似加人工咁(我媽媽有800,1000,1200,⋯ 到今年1400)

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

有4個朋友搵咗b6做老婆, 2個攞完身份証即跟佬走, 1個剛落黎香港2年, 等緊...
得1個係好, 肯同老公挨(已攞身份証)

公爵府

sonssons 發表於 15-9-9 01:01
個個b6女人極速大肚咪就係d男人極咸濕之麻,一個巴掌拍唔响,怪誰呢?
B6 攻心計同功夫都了得, 我朋友老公 60+唔高大, 唔靚仔, 仲倒UP 牙, 但勝在係一廠之主, 間廠係佢老婆同佢捱返嚟的, 都有個30+ 既女人痴埋佢, 仲有個疑似佢種既女, 因為個模有D 似, 如果唔係佢種就係幫人養女都制, 攪到我朋友飲漂白水入廠. 最初發現時一定否應, 又話個B6 真心關心佢, 只係傾心事, 繼而咪有進一步行動囉. 到而家都無斷攬, 個個月比幾千蚊人哋洗囉

不過天有眼, 個男人最終得到前列線癌廢咗武功, 係咪自己攞嚟架. B6 無蝕底架, 唔洗服待人就有錢洗.

珍珠宮

回覆:hui.lai 的帖子

我阿哥同细佬都係娶國內少女,兩個家庭都幾美滿。

大哥 - 囡囡現在讀緊大學。
细佬 - 有兩個小朋友。

珍珠宮

回覆:珍珠包包 的帖子

成世都有錢咪有好下場

珊瑚宮

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場? 身邊愈來愈多人娶內地人.

男爵府

引用:雖然現實好多B6都咁,但我慶幸我繼母唔係咁

原帖由 晞喵 於 15-09-09 發表
雖然現實好多B6都咁,但我慶幸我繼母唔係咁既人,十年黎任勞任怨,俾生母夾埋細佬蝦都忍住,直到俾細佬打先 ...
唉,點解好人永遠咁苦命?? 定係苦命因為心地太善良呢?

男爵府

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場

見幾個朋友娶了大陸女人就要預咗養埋佢班親戚,樣樣都關個男人事,當然係講錢啦!
D男人好多明知娶大陸女人既後果係点都要死都中個頭埋去!唉

禁止訪問

BK Milk勳章

del

男爵府

其實講咁多,都係唔會影響到d男人返大陸娶架啦

別墅

回覆樓主:

雖然現實好多B6都咁,但我慶幸我繼母唔係咁既人,十年黎任勞任怨,俾生母夾埋細佬蝦都忍住,直到俾細佬打先跟住爸一齊搬走,到哩家變成我爸對佢差(連我都睇唔過眼叫佢離開爸)但佢都吞聲忍氣唔肯走(我家無錢的)仲自己去返工搵錢怕爸老時無錢旁身,佢比我老母更好,我老母雖然唔係b6但同哩家啲b6無分別,最可怕係仲對老豆死纏爛打

大宅

引用:回覆 BBHHO 的帖子大陸女人唔通靓啲?,但

原帖由 幸福花 於 15-09-08 發表
回覆 BBHHO 的帖子

大陸女人唔通靓啲?,但又唔覺
夠姣夠主動,終日週圍聊大堆男人,梗有一個會上釣!

大宅

引用:有無好結果我唔知,但我係受害者。我自己老

原帖由 chowqv 於 15-09-08 發表
有無好結果我唔知,但我係受害者。我自己老爸,前夫都係為咗件b6 ,搞到家無寧日。

...
我家賤男都系搭上咗 多港多年b6 離婚中女,搞到頭家散!

男爵府

畀面勳章

當然有好例子
不過經驗話比我地聽
佢地有錢就陪,無錢就散
唔使旨意會同個佬有情飲水飽

大宅

引用:後生拿綜援,老咗拿老人金⋯大陸係無架

原帖由 purplerain0348 於 15-09-08 發表
後生拿綜援,老咗拿老人金⋯大陸係無架
仲有公屋同埋免費醫療呢?

大宅

引用:我叔叔又係娶左B6女人,生左個仔要我嫲養,

原帖由 Augustaching 於 15-09-08 發表
我叔叔又係娶左B6女人,生左個仔要我嫲養,連B6女人同B6個家姐落黎香港既錢都要我嫲比。佢仔所有生活洗費學 ...
咁其實你阿叔都好廢喎(得罪講句)

大宅

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場? 身邊愈來愈多人娶內地人.

個個b6女人極速大肚咪就係d男人極咸濕之麻,一個巴掌拍唔响,怪誰呢?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:都未必嘅~只要個男人keep住富有,咁個女人

原帖由 BBHHO 於 15-09-08 發表
都未必嘅~只要個男人keep住富有,咁個女人都可能keep住純如白痴嘅
純如白痴

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:睇返星期6+單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺,+新

原帖由 珍珠包包 於 15-09-07 發表
睇返星期6 單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺, 新聞講媽媽是內地人, 好多人的留言會說 娶大陸女人預左啦, 佢地只 ...
我舊同學,同香港老婆離婚,同大陸女仔一齊到而家半年咋,已經等生。

佢幾靚仔,酒樓經理。31歲。

大陸女仔90年出世,化左妝係幾好。但一望就知大陸女仔。

幾個朋友同親大陸女仔一齊。都係極速大肚的

首頁
12345...7

尾頁

跳至