興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

用緊CSL 4G PLAN, 但係成日都上唔到網, 就黎滿約, 唔知邊間網絡公司收得好D呢?

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆:jy0022 的帖子

我已經換過,由3G轉4G嘅時候,因為要收費,所以唔會記錯

子爵府

引用:我頭先出睇你部電話d spec, 因為smartone

原帖由 Yan2B 於 15-10-14 發表
我頭先出睇你部電話d spec, 因為smartone 會主力用900/1800 做4G, 而你部電話只支緩1800/2600, 所以你只收 ...
呢個我真係唔知,我又學多樣野!

子爵府

引用:Smartone我用咗一年,成日只收到3g, 但我實

原帖由 SARIDON 於 15-10-12 發表
Smartone我用咗一年,成日只收到3g, 但我實際係4g plan嚟㗎!
你有冇去換過張咭?可能你張係舊3g咭!!

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:現在d 新機都支援到900/1800/2600 LTE. 出

現在d 新機都支援到900/1800/2600 LTE.
出機嗰時問多句,sales 見你識得問都唔敢點坤你。

...
many thanks

複式洋房

回覆:SARIDON 的帖子

現在d 新機都支援到900/1800/2600 LTE.
出機嗰時問多句,sales 見你識得問都唔敢點坤你。

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:我頭先出睇你部電話d spec, 因為smartone

我頭先出睇你部電話d spec, 因為smartone 會主力用900/1800 做4G, 而你部電話只支緩1800/2600, 所以你只收 ...
其實介唔介意話我知你用緊邊個品牌嘅手機呀?比我參考吓!

珍珠宮

虎到金來勳章

噢,又真係喎,不過我用iphone 5同魅族時都係收得差唔多咋!

反正我唔係用好多,而且我好有約,所以我仍然繼續用緊㗎!

嚟緊我又想轉機啦,今次要揀番部frequency多D嘅手機至得,唔該晒!

複式洋房

我頭先出睇你部電話d spec, 因為smartone 會主力用900/1800 做4G, 而你部電話只支緩1800/2600, 所以你只收得1800一條頻道,所以會差少少。

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:咁你現在用緊邊間?

咁你現在用緊邊間?
依家咪用緊數記囉,我今日所講全部都係數記,當然包括今日嘅cap圖啦!我仲有約㗎!

複式洋房

咁你現在用緊邊間?

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:我係街多數都有4G, 反而係室內先有機會3G,

我係街多數都有4G, 反而係室內先有機會3G,你用iphone 嗰時係唔係都係一樣情況。如果睇你部電話4G信號都係得 ...
我頭先係葵芳馬會,今日中午係葵涌嘅石蔭村,一般嚟講我用咗咁耐好少時間係4G, 無論室內或室外,不過都比真正嘅3g好。

我之前用過數記嘅3g, 我用咗2個月就頂唔順,我試過最經典嘅一次:由灣仔去薄扶林水塘道,上咗巴士,用apps search吓邊度落車,到我落車都未search到,個apps仲轉緊,嗰次之後我就直接去同數記傾,佢提議我轉4g, 應該會好好多!

當時我用緊iPhone, 轉咗4g之後再轉sim card, 又轉魅族手機再轉lg手機,但接收都唔覺有乜改變,基本上周之無日都係收2格!

複式洋房

我係街多數都有4G, 反而係室內先有機會3G,你用iphone 嗰時係唔係都係一樣情況。如果睇你部電話4G信號都係得2格,信號比較弱。

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:Quote:原帖由 Yan2B 於 15-10-14 發表轉咗

原帖由 SARIDON 於 15-10-14 發表
一年前轉㗎,咪好似依家咁,時常3g, 偶然有4g, 我依家我又係街,剛收到4g唔夠一陣又變番3g啦

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:轉咗得唔得?

轉咗得唔得?
一年前轉㗎,咪好似依家咁,時常3g, 偶然有4g, 我依家我又係街,剛收到4g唔夠一陣又變番3g啦

複式洋房

轉咗得唔得?

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:設定 apn 有無改LTE

設定 apn 有無改LTE
Smartone幫我轉咗啦!

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:你部電話係唔係水貨