婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解佢覺得同6299住唔融合就係老婆唔融入??
點解佢覺得自己夾係中間好辛苦又死都唔肯搬??
點解佢只會覺得自己辛苦,唔會覺得老婆無情情同兩個本來就唔識嘅人住仲辛苦呢??
點解老婆自己生咗BB,自己想湊番多啲都係老婆唔啱??(因為6299老,佢哋想抱想玩就尤佢哋)
自古至今就係存在婆媳問題,點解仲有咁多男人幻想自己係例外??
原來6299嘅威力同小三係差不多恐怖,一樣可以令到夫婦感情破壞
我們係咪就只可以忍,忍同忍呢??

別墅

無錯,仲要c6覺得佢阿媽甚致全家都已經好就我

珍珠宮

回覆:點解啲男人只會體諒佢老母嘅呢

老公夾喺中間就只可以講句… 有幾多個男人肯為老婆而背棄或反抗自己阿媽丫… 唯有老婆忍

Panda668    發表於 15-9-30 13:33

大宅

畀面勳章

因為佢覺得你嫁左比佢就要錫埋佢老母。愛屋及烏。佢覺得你嫁左佢就預左要受

別墅

呢d問題
一係住落去你精神同身體都差(我當時真係急瘦又爆倉)無啖好食,奶奶成日開到電視大大聲去到12點幾,我要帶耳塞訓)
有d都要扮死比c6佢感覺到(搬左之後精神晒無晒倉)
大前提你地有無能力搬

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Swy124 發表於 15-9-26 06:26
我們的情況一樣,試過閙到想離婚,而家唯有諗佢地既出發㸃都係為bb好,所有野都盡量忍,仲要做戲比老公睇我 ...
最後一句〉認同

翡翠宮

因為個仔係阿媽度出嚟,而且99又係長輩,肯定就會幫住佢,唔係咩都忍,你要做好C6思想工作,等佢唔好咩都幫曬99

別墅

Panda668 發表於 15-9-22 16:06
回覆 方方媽媽 的帖子

其實結婚後同住都冇咩沖突,我要返工都唔多時間接觸到,知佢煩吹生BB,我都盡量C6未返 ...
我們的情況一樣,試過閙到想離婚,而家唯有諗佢地既出發㸃都係為bb好,所有野都盡量忍,仲要做戲比老公睇我同99好融合,因為為此人離婚真係冇好處

大宅

chaters01 發表於 15-9-25 23:42
因為新抱從來都係外姓人
佢阿媽由細洗佢腦洗到大
所以眼入面只有阿媽好

講得岩。

大宅

回覆:點解啲男人只會體諒佢老母嘅呢??

好彩!我c6知佢呀媽癡線。就算我同99閙交都一句都無話過我。。。連62都完全明白。

我發誓唔會再忍!

男爵府

引用:+本帖最後由+Panda668+於+15-9-22+14:21+編

原帖由 Panda668 於 15-09-22 發表

點解佢覺得同6299住唔融合就係老婆唔融入??
因為新抱從來都係外姓人
佢阿媽由細洗佢腦洗到大
所以眼入面只有阿媽好

別墅

回覆:Panda668 的帖子

雖然我唔係同99住,但曾經住過都經歷過血淚史,就算搬走左兩年,佢都死不罷休,死纏難打咁左右我同c6一齊,又想搶孫,成日想我地離婚,我一個消失,c6每日都要同佢報告返唔返去食飯,返我度食就發癲,完全覺得係大婆對小三嘅態度,好難頂好攞命,最近成日想離婚,都開過幾次口叫c6搬走,返大婆度,但佢係要跟住我呢個小三,所以大婆成日話佢反骨仔………好痛苦,好想結束,同仔仔過新生活……有誰可打救我!!!

禁止訪問

伯爵府

引用:所以一開始結婚前,講明唔會一齊住,因為大家

原帖由 ka_hei 於 15-09-23 發表
所以一開始結婚前,講明唔會一齊住,因為大家生活方式唔同,以免有爭吵,每個星期會飲茶同回去食飯,小朋友就我 ...
係啦,點解唔婚前講凊講楚,樓主你所講的每一點差不多90%同住的婆媳都會發生!而家仲有咩bargaining power ?!

男爵府

BK Milk勳章

只能說你老公唔識做! 你要教佢點保護你

大宅

所以一開始結婚前,講明唔會一齊住,因為大家生活方式唔同,以免有爭吵,每個星期會飲茶同回去食飯,小朋友就我返兼職時就媽咪幫手睇,唔比你媽湊,係肺事你難做,一陣我覺得唔岩出一句聲,你媽就會覺得我鬧佢,轉向你投訴,到時你一定會鬧我,以免影響大家感情,就唔會要奶奶湊。
我話你唔同意就唔好結,

侯爵府

我的育兒心得勳章

我唔會忍!!其實6299問題唔會無,係c6點處理!!我果個初初都愛理不理,直到我真係喊哂話要有埋個女走,佢先意識到佢呀媽對我既說話同行為有幾嚴重,先識得圍護同鬧返佢呀媽!有時我諗,佢地真係可能意識唔到,無諗過先會咁!

男爵府

回覆:Panda668 的帖子

個威力係強過小3巧多

伯爵府

結婚前知道要同6299一起住仲嫁?寧願儲多幾年錢婚後搬出去住好過啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

koko2000 發表於 15-9-22 01:46
咁點解您又肯同佢地住? 自己住唔得咩?

您唔like 就搬囉.....您c6唔肯搬咪自己搬囉 ...
Agree,樓主你都話自己一對三,咁點解唔搬呢? 如果你俾租又搵到地方,我諗你老公唔會唔搬呀嘛? 老公靠唔到就要靠自己

首頁

尾頁

跳至