想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

賀爾蒙報告
FSH 6.9
LH 3.03
AMH 0.25

收到報告既時候我直頭喊左出黎,點解會咁,想問係咪我一定要做人工授孕先可以要個bb?食d咩或做d咩會令到AMH升返?而家我唔知點算(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

lokchancho 發表於 18-5-25 14:25
回覆 Yolandalamlam 的帖子

請問邊度照輸卵管比較好? many thzzz ^^

我係睇陳醫生到book,價錢2100

別墅

請問邊度照輸卵管比較好? many thzzz ^^

別墅

JD930 發表於 18-5-20 00:40
我都係美邦,等緊報告

等果段時間都幾緊張(emoji)

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Yolandalamlam 發表於 18-3-27 23:08
我搵香港體檢佢轉左去美邦到抽血驗

我都係美邦,等緊報告

別墅

chonglulu 發表於 18-5-19 19:48
可以分享邊間做ivf嗎

係王家瑋醫師啊!

別墅

Yolandalamlam 發表於 18-5-19 19:43
多謝,我都諗住做1次iui就算,而家諗緊大陸做定台灣做,兩邊都要有考既野,想問下你台灣邊間做?
...

Iui係香港做大約12000-18000蚊一次,留係hk做就得啦,去台灣做機票酒店都要萬幾蚊,唔抵呀。

Ivf我係去王家瑋醫師做既,大約4萬蚊(我有做ICSI, 無雪胎)佢係一個好好既暖男醫師,最重要係佢診所設備好新。

當初我睇老劉先既,但老劉診所好似舊d,同埋佢按我乳頭有奶水出就話我泌乳素高,要我食藥。但王醫師話其實我抽血指數正常,所以覺得我無問題,結果我真係無問題而且成功左,真係好感恩!

男爵府

candykinder 發表於 18-5-19 19:31
我唔建議樓主食中藥,因為真係浪費錢同時間。

我今年34歲,amh都只有0.9,當初都有睇Dr Chan同仁安,兩邊 ...

可以分享邊間做ivf嗎

別墅

candykinder 發表於 18-5-19 19:31

我今年34歲,amh都只有0.9,當初都有睇Dr Chan同仁安,兩邊 ...

多謝,我都諗住做1次iui就算,而家諗緊大陸做定台灣做,兩邊都要有考既野,想問下你台灣邊間做?

別墅

回覆樓主

我今年34歲,amh都只有0.9,當初都有睇Dr Chan同仁安,兩邊都建議我amh低只有ivf一條路,不過我未試過iui又唔死心,最後上年係香港做3次iui都失敗,加埋洗左成5萬蚊

今年去台灣ivf一次成功, 連機票酒店都係5萬5

宜家諗返轉頭,真係後悔睇中醫同做iui,始終打咁多針對卵巢唔好,又花錢同時間

樓主如果真係想有B.B.,建議試1-2次iui唔得就行ivf la, 祝你成功!

別墅

catcat_yu 發表於 18-5-19 15:13
我第一次小產係宮外孕。所以手術後唔信邪去照輸卵管。的而且確已經有一條廢左武功。照完輸卵管果個月自然 ...

哦、加油,一定成功

大宅

Yolandalamlam 發表於 18-5-19 15:09
謝謝,每日著埋風褸急步不停行1小時,希望可儘快瘦身

急步係 OK 架。只要感覺到氣喘就有用

大宅

Yolandalamlam 發表於 18-5-19 15:07
加油,一齊減肥做媽媽,我都驚如果輸卵管塞左就會做ivf ,想問你係香港做?你而家食緊咩補充品?
...

我第一次小產係宮外孕。所以手術後唔信邪去照輸卵管。的而且確已經有一條廢左武功。照完輸卵管果個月自然再有。但小生命 8周都自然淘汰左。至到依家。我排左公家 ivf 快 3年。今年 9月開針。希望順利。我食緊 materna 呀。一粒綜合晒。希望配合埋運動有靚卵子

別墅

Changs 發表於 18-5-19 12:22
多做d運動就得架喇~~加油喔

謝謝,每日著埋風褸急步不停行1小時,希望可儘快瘦身

別墅

catcat_yu 發表於 18-5-19 15:03
睇怕我應該仲肥過你。我都 35。小產過兩次。3個月之後我會做 ivf. 所以依家一星期 3-4日運動。再加食 suppl ...

加油,一齊減肥做媽媽,我都驚如果輸卵管塞左就會做ivf ,想問你係香港做?你而家食緊咩補充品?

大宅

回覆樓主:

睇怕我應該仲肥過你。我都 35。小產過兩次。3個月之後我會做 ivf. 所以依家一星期 3-4日運動。再加食 supplement. 希望一擊即中

禁止訪問

別墅

SVbaby 發表於 18-5-19 04:14
Amh反映卵子庫存,按西醫的說法係只會下降不會上升。庫存其實不代表什麼,你爬文爬得多便知道卵子的質素才 ...

多謝意見,我都係爬左文先返信心

別墅

yccw.wong 發表於 18-5-18 18:34

唉 我今日都驗左 AMH 得 0.76護士話 AMH 只會隨年月而降低係唔會升

我一收到報告都係咁,但當我爬下bk 同睇左2個生育醫生聽意見同方法去令到懷孕,聽多d就會令自己有返信心。尋日都去左照輸卵管睇下有冇塞,冇就會試下做iui,而家唯有生活正常,早睡早起,介口,做下運動,食中藥同針灸,同食下補充品⋯你都要加油,放鬆心情去面對

男爵府

回覆樓主

Amh反映卵子庫存,按西醫的說法係只會下降不會上升。庫存其實不代表什麼,你爬文爬得多便知道卵子的質素才是關鍵!一般說的戒口丶運動丶中醫丶針灸就是針對改善質素。

首頁

尾頁

跳至