時政擂台

跳至

首頁
12345...18

尾頁

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rabbit75 發表於 18-8-21 11:50
呢啲係佢哋一貫手法
不過都幾好笑
有時佢哋用錯户口回Post

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-8-19 14:29
分身何其多 根本就身有_, 分身戶口有問題,卻詆毀光明正大入時政嘅會員,手段何其卑劣。
...

呢啲係佢哋一貫手法
不過都幾好笑
有時佢哋用錯户口回Post
搞到我黑人問號都幾搞笑
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rabbit75 發表於 18-8-16 17:05
嘩!唔駛咁現實呀?
一入時政
班人即時潛曬水?

分身何其多 根本就身有_, 分身戶口有問題,卻詆毀光明正大入時政嘅會員,手段何其卑劣。

複式洋房

回覆 一夜傾情 的帖子

我諗我盡可能都唔會答沙中線

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

嘩!唔駛咁現實呀?
一入時政
班人即時潛曬水?
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

別墅

再咁落去都唔知我有生之年可唔可以做到

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-8-15 23:17
冇錯,哩件事一定要徹查,一個都不能放過,個個攞大企業人工,但圍威喂做嘢,完全唔跟程序。

象牙宮

calvin1230hk 發表於 18-8-15 23:13
而家咁多有心人想搞亂香港,所以睇嘢唔可以咁表面。毒果呢d又作新聞,報導又偏頗嘅,有腦嘅一睇就知咩事啦 ...

冇錯,哩件事一定要徹查,一個都不能放過,個個攞大企業人工,但圍威喂做嘢,完全唔跟程序。

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-8-15 23:05
爆料要睇時機,要搞到最震撼,你估佢真係為公義?佢目的係拉冧香港,成日有有心人借香港嚟打擊中國ga啦。
...

而家咁多有心人想搞亂香港,所以睇嘢唔可以咁表面。毒果呢d又作新聞,報導又偏頗嘅,有腦嘅一睇就知咩事啦。
我最讚成由上至下全部查晒,一個都唔可以放過,點解驗收班人可以簽名收貨。

象牙宮

calvin1230hk 發表於 18-8-15 19:43
事實就係咁囉!
仲有果個報料嘅人,一早唔講? 要搞到咁後期,目的係為咩呢? 要搞到個站咁多問題!
正常情 ...

爆料要睇時機,要搞到最震撼,你估佢真係為公義?佢目的係拉冧香港,成日有有心人借香港嚟打擊中國ga啦。

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-8-15 16:24
毒果之毒,係因為會造假新聞,唔排除佢手上有好多料,但佢爆新聞,唔係為公義而踢爆,而係有佢政治目的, ...

事實就係咁囉!
仲有果個報料嘅人,一早唔講? 要搞到咁後期,目的係為咩呢? 要搞到個站咁多問題!
正常情況,一早就要報廉署,有問題嘅就拉晒去坐監。

象牙宮

牛子 發表於 18-8-13 20:58
雖然我同意蘋果係報導沙中線工程失誤呢件事上, 有可取之處, 但當見到一眾果粉急急腳跳出嚟, 要將蘋果塑造成 ...

毒果之毒,係因為會造假新聞,唔排除佢手上有好多料,但佢爆新聞,唔係為公義而踢爆,而係有佢政治目的,部署,佢只係利用輿論,引導群眾製造壓力,去達到佢政治目的,公眾喺被利用的同時,先有得撿便宜,知道一啲真相罷了。

男爵府

其實沉降嘅安全指標係乜嘢?你睇將軍澳,好多樓起好之後都有沉降,點解又無人嘈?咁多年又唔見有大單嘢發生?

禁止訪問

子爵府

caca0921 發表於 18-8-12 23:37
但係而家未啟用已經發生沉降"超標'',仲要係不平均沉降,所以用呢個例子唔係咁恰當
...

嗰陣時未用,日本已經咁講
願攜手渡過悲傷, life is still going on.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

ning.. 發表於 18-8-13 17:54
懷疑同自己唔同立場的人就係收

唔係今日先有。十年如一日…無進步過!都係用呢招嚟做下台階。

其實,講我其他我都冇咁嬲,但將我拉埋某啲人,我超唔高興囉!

ning..    發表於 18-8-13 18:01

首頁
12345...18

尾頁

跳至