時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

伯爵府

gm147 發表於 18-10-13 11:37
八萬五後就係咩都唔做,結果所有人捱貴樓,又想重蹈覆轍?

到時有藉口嘈政府

伯爵府

gm147 發表於 18-10-13 11:37
八萬五後就係咩都唔做,結果所有人捱貴樓,又想重蹈覆轍?

到時有藉口嘈政府

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

一夜傾情 發表於 18-10-13 11:18
好多人就問.咁係咪咩都唔做就最好

呢一刻係.成個政局環境根本唔明朗
又係你丫?!收過警告仲敢在公海開政治帖!

翡翠宮

回覆樓主:

好多年記咁大所謂團聚!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及時事話題或最終演變成時政討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

ngokwan 發表於 18-10-13 12:21
美國是全地球最邪惡的國家,美國佬睇晤順眼,只證明了一件事。。。就是不肯跟著做邪惡事。
...

Agree

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

MC媽 發表於 18-10-13 16:10
得閒開個post研究下

好呀~

侯爵府

Wongszemei 發表於 18-10-13 13:20
反正咩都有人反對,點解用最貴/社會回響最大既方法?我唔信一千億收唔哂個1300公頃棕地。
...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

一夜傾情 發表於 18-10-13 11:15
其實我最初都係支持填海.無一個香港人唔想支持填海但睇返依家香港既所有基建.好似高鐵都搞成咁
唔擔心就一 ...
早起早著

子爵府

blackberry 發表於 18-10-13 16:06
係呀~我覺得幾神奇 但我未太明佢的做法

得閒開個post研究下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

MC媽 發表於 18-10-13 15:35

係咪心理治療嗰個 Family Constellation?

係呀~我覺得幾神奇 但我未太明佢的做法

伯爵府

一夜傾情 發表於 18-10-13 12:56
咁點解要為中共服務呢?
仲有30幾年

不要再發夢。自1997開始,所有野都受中央控制,你話中央出一句聲,政府敢反對嗎?解放軍就係隔離。以前英國一樣,英國政府出聲,港英政府就做,英軍又係政府總部隔離,但不受政府指揮。香港人從來都無決定權,只有為宗主國服務。

你要面對現實,中國對香港有主權,就算咩基本法,都係英國政府同中國談判出黎,叫做對香港人有交代。如果當年英國真係咁重視香港,根本唔駛回歸,亦唔會只俾英國 (海外)護照去分辨我地。無利益既野,無國家會做。

中國想收番香港,因為香港有錢,有國際地位。唔通真係為民族感情咩。中央一句要錢,金管局借d 意買國債,已經幾百億俾左佢啦。

子爵府

blackberry 發表於 18-10-13 14:54
見到你又問吓, 有無聽過家族排列呢樣野, 我覺得幾有趣, 你點睇?

係咪心理治療嗰個 Family Constellation?
我都幾認同呢個理論, 我覺得當中包括咗 new age嘅含義, 能量同意念之類嘅野,的而且確可以喺家族中(人與人)互相影響,不過我覺得其中一種最大嘅關連係基因。
外國有啲人用呢套方法,用呢治療抑鬱症, 聽講效果唔錯, 我覺得係同釋放cell memory有關, 同焦點解決治療(solution focused therapy) 嘅方式差唔多。
話時話, 再講落去,我地會騎劫咗呢個post

翡翠宮

MC媽 發表於 18-10-13 14:31
係囉,版主仲唔出現, 將呢啲post移去時政嘅!

見到你又問吓, 有無聽過家族排列呢樣野, 我覺得幾有趣, 你點睇?

翡翠宮

MC媽 發表於 18-10-13 14:31

今早移左一個, 今日星期六, 版主都要去玩,
我地唯有自己跳帖睇學你話齎, 唔理性既唔好理

男爵府

littlecar 發表於 18-10-13 14:10
侵侵係生意佬,習大大一向以和平為主,所以你講既係有可能,世界大局我唔敢講,不過中国好亦会帶動香港, ...

只可以講仇中一定無運行。理性d爭取對雙方都好。

Anyway, 離囇題,多口水咗。望樓主唔好介意。我之前有post回咗你架。

子爵府

blackberry 發表於 18-10-13 14:07
你都係慳返啖氣啦, 今日淨睇呢類po都睇到想嘔
我去淘版好過
...

翡翠宮

littlecar 發表於 18-10-13 14:27
好多J M提醒漢奸post唔好回,我地一齊去淘

我行緊天貓超巿

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

blackberry 發表於 18-10-13 14:16
我都少分享, 不過keep住有買
啱啱收左條holloween裙仔俾亞女

好多J M提醒漢奸post唔好回,我地一齊去淘

首頁
12345...6

尾頁