自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

子爵府

Long 唻

水晶宮

Catabella 發表於 19-3-8 09:29
我以為投訴博士係會員名

水晶宮

sinohk33 發表於 19-3-8 08:58
B B手無寸鐵,呢句幾好笑。

咁樣都嬲成咁,你日後點算叼?

我睇到bb 手無寸鐵又係打個突,乜咁用架咩

大宅

原本咁多人用膠奶樽用咁耐!
我女用Ppsu
前9個月用的密
會每三個月換過一次(奶嘴每個月換)
之後就5個月換過一批

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

提外話
其實奶樽最好每半年換一次,而且要用海綿擦洗以防整花

侯爵府

十分鐘 發表於 19-3-8 04:52
用玻璃最穩陣

我都係咁覺得

伯爵府

lokheibaby 發表於 19-3-8 11:43
我明白你意思,普通皮外傷或穿頭縫針,係即時知,我執著憑眼睛睇唔出,食咗落肚,相信每位家長怕影響深遠 ...

其實你上網search 下,就知 pp 同 ppsu 蒸得多係會變黃/奶白,呢樣野係正常同無害。玻璃就無咁既問題。

用刷洗膠奶樽,係會整花內壁,加速老化。如果咁擔心,最好換晒玻璃樽,再唔係轉個牌子,d 樽黃黃地果個。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

lokheibaby 發表於 19-3-8 11:43
我明白你意思,普通皮外傷或穿頭縫針,係即時知,我執著憑眼睛睇唔出,食咗落肚,相信每位家長怕影響深遠 ...
睇你回應你都好正面呀,好肯聽人地既意見呀

食落肚都唔驚架,不過,以我經驗咋,都係都不可掉以輕心既,但又唔需要太擔心。我會觀察佢幾日,睇下佢有冇咩反應,有不良反應當然就睇醫生啦。我女試過吞左軟飲管落肚,食過過期兩年既零食,最後都冇事。

不過新手媽媽係會緊張d,正常既,你並唔係唯一。我以前都有緊張過,事後回望自己既緊張都會覺得好好笑。

侯爵府

回覆樓主:

我個B都係用呢隻奶樽 請問發現有什麼問題?

大宅

tester5 發表於 19-3-8 11:25
針吉到肉都係咁,我本身唔太執著,我女就算玩時比其他小朋友整到流血,皮膚少少傷,我都唔太介意。玩啫, ...

我明白你意思,普通皮外傷或穿頭縫針,係即時知,我執著憑眼睛睇唔出,食咗落肚,相信每位家長怕影響深遠。例如:易潔鑊塗層脫落,後果唔會即時知,但影響深遠,不過我都好多謝你嘅分享

翡翠宮

lokheibaby 發表於 19-3-8 11:17
如果你自己發現小朋友,食用緊有問題嘅材料,唔知你會唔會內疚,可能針唔拮到肉
...

針吉到肉都係咁,我本身唔太執著,我女就算玩時比其他小朋友整到流血,皮膚少少傷,我都唔太介意。玩啫,冇心既,我會算數,我都唔想嚇親整到人既小朋友,如果佢冇心既話。

而且對方都換左比你,不如你講下佢仲可以點,你理解佢能力範圍嗎?

不如,我又唸我會點做,我唸我會帶個訊息比呢間公司既,如果我都堅持佢既貨品有問題。如果我真係對佢產品冇晒信心,換我都唔會要了,我會掉晒,買過另一個牌子就算。

而且你都見,其中人都分享過用得耐膠係會變,有合理解釋,你都唔想去信,仲可以點?

不如咁講,小朋友成長,好多時都有d小意外發生,做父母係要保護,但都會百物一疏。。總有時係保護唔好,唔係叫你唔緊,但都唔好太緊張,下下都要講內疚?辛苦係你自己呢,我係出於好意才咁同你講,有時自己都要識放手放鬆。

大宅

tester5 發表於 19-3-8 10:58
雖然,我都會有技巧咁回覆。但放低電話,肯定會大大聲咁同同事講:有冇攪錯?咩人黎架~
...

如果你自己發現小朋友,食用緊有問題嘅材料,唔知你會唔會內疚,可能針唔拮到肉

翡翠宮

桃多多 發表於 19-3-8 09:50

有同感,最怕遇到到呢種客...

雖然,我都會有技巧咁回覆。但放低電話,肯定會大大聲咁同同事講:有冇攪錯?咩人黎架~

子爵府

lokheibaby 發表於 19-3-7 23:58
話說舊年6/7月未生之前,係吉豬島bb展特價,買咗六隻奶樽,到最近聖誕節唔夠人奶,就食奶粉,用咗唔夠三個 ...

你用邊隻牌子洗潔精,係咪佢所講有酒精。

大宅

tester5 發表於 19-3-8 09:37
認真,佢只係一個小小客戶服務員,你估佢係公司股東咩?佢何德何能可以要求公司回收晒所有產品唔賣?!
佢 ...

有同感,最怕遇到到呢種客...
睇到樓主講既野,我諗個接缐先生都怕左佢~~

男爵府

其實奶瓶係需要定期換,你打算買幾個奶瓶可以用到戒奶?你六個奶瓶一個B,以呢個比一例,一個瓶每天洗二次蒸二次倒,即三個月已蒸洗200次,如果你比較慳,可考慮買玻璃,用多幾胎,甚至留比個孫都得架

複式洋房

tester5 發表於 19-3-8 09:37
認真,佢只係一個小小客戶服務員,你估佢係公司股東咩?佢何德何能可以要求公司回收晒所有產品唔賣?!
佢 ...

突然間我諗起【姨媽巾有(emoji)蟲】

翡翠宮

lokheibaby 發表於 19-3-8 00:05
位先生強調奶樽變色係冇問題,我又話:如果奶樽係冇問題,你又主動同我換過新,而新奶樽係可以用含酒精洗 ...

佢己經offer比你換新,己經係佢最好,最大能力了。你仲唔滿意?仲要咬住佢問d原則性問題,你想佢點答你呀~
你唸下,你打佢份工,要點答你呢個問題?有冇能力答?你要講道理先得架。

我做服務業,都幾怕你呢類客人。

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-3-8 08:49
都唔明嬲點喺邊
供應商都話變黃無問題,都怕左你同你換新,仲要繼續投訴?咩投訴博士呀......
...

我以為投訴博士係會員名

首頁

尾頁

跳至