潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

一直喺度做CD room睇大家買靚野今次忍唔住要分享下
利申 新手買H 未去到jm們買bkc儲spending ge level 會努力下。。

一直想買個H入門款
爬過好多post都話一入去直接問就得,所以我都膽粗粗單拖去巡舖
第一站elements SA話今日無翻貨
轉戰中環,SA check左我record(之前只買了一個card holder ),再問我鐘意咩色,叫我等等,佢五分鐘後岀翻黎話無貨
再去PP SA諗都無諗就話無。
然後去左lee garden ,SA話要check下,叫我睇住其他野先
試左clic H bangle 同cube H necklace
SA係咁話岩就揀埋啦。。於是我就要左cube H necklace ,SA就問我,如果個袋得黑色你考唔考慮?

咁我就話ok,最尾係黑色ghw
條鏈我本身都鐘意,所以我都好開心

大宅

Tingyan520 發表於 20-8-22 11:31
一直喺度做CD room睇大家買靚野今次忍唔住要分享下
利申 新手買H 未去到jm們買bkc儲spending ge le ...

伯爵府

2024年龍年勳章

pui1018 發表於 20-8-25 18:43
想問呢你買個日係咪都早去?收工時間去成日咩都話冇

放工時間6:30

大宅

KIbabe 發表於 20-8-25 13:51

第一次入去圓方果間,入去一問個男SA就有個黑金

想問呢你買個日係咪都早去?收工時間去成日咩都話冇

男爵府

IU18 發表於 20-8-24 00:42
Mini Lindy d spending 要唔要扣?定係都可以照草bkc?
應該會扣少少. 但我個SA 又冇叫我再睇下有冇野啱. 佢話會繼續幫我搵Kelly

大宅

BK Milk勳章

beamsxmia 發表於 20-8-25 14:01
我想要p18, 同老公walk in 去SA offer左隻色我唔中意(佢係要問senior 仲要入房仔)
之後我買咗條絲巾走左 ...

Offer左咩色呀?最後買左咩色
你sa好好 我記得果次我想p仔 佢答我多啲巡舖
但果日我都有買其他野 買左萬八 但佢都係答我多啲落黎 話無得留貨 要自己落舖睇

大宅

我想要p18, 同老公walk in 去SA offer左隻色我唔中意(佢係要問senior 仲要入房仔)
之後我買咗條絲巾走左 隔咗一個星期到佢打電話俾咗另一隻色我 即刻出去買
咁樣我算好好彩

伯爵府

2024年龍年勳章

Totori 發表於 20-8-22 14:44
可能真係我唔配擁有啦

第一次入去圓方果間,入去一問個男SA就有個黑金
從來都冇喺Hermès買過任何嘢

wcpcelia    發表於 20-9-7 10:58

大宅

vinvillali 發表於 20-8-23 18:56
唔可以用劏呢形容. D SA 都係靠commission維持自己嘅收入. 其實所謂配貨的物品都係自己喜歡及想買. 除非係 ...

Mini Lindy d spending 要唔要扣?定係都可以照草bkc?

大宅

我覺得買H袋除非本身有相熟SA, 否則以我自己為例, 我自己覺得係講彩數, 唔關SA, 同邊間店事, 因為我5個心儀H袋, 都係喺唔同SA,唔同店walk in買到, 所以冇相熟SA, 彩數好重要。 所以唔好太灰, 只要唔好心急, 俾d時間自己, 最後總會遇到, 我都得, 你哋更加一定得

男爵府

vinvillali 發表於 20-8-23 18:56
唔可以用劏呢形容. D SA 都係靠commission維持自己嘅收入. 其實所謂配貨的物品都係自己喜歡及想買. 除非係 ...

係嘅,demand & supply 願者上釣

大宅

Micyk 發表於 20-8-23 19:19
我覺得都要睇下遇唔遇到好SA。第一次同朋友入H,本身想買絲巾同coins bag,最終個次淨係買佐絲巾,朋友就 ...

多謝你
唯有再努力d 巡下鋪 或者同埋老公去睇下會唔會易出d

wcpcelia    發表於 20-8-24 15:42

公爵府

BabyMiMi 發表於 20-8-23 21:47
Walk in 買袋唔關事的,之後都有spending, 我諗係sa問題。就算唔係成日有,都可以問下你有冇其他想要麻。
...

而家番三放三,我又唔係仲有野想再買,都係行開入其它shop問下有冇算,出年如有機會回日本就〇願買c n k,唔會諗p仔添

子爵府

trin527 發表於 20-8-23 12:10
所以我都唔知,係咪我walk in買到個袋,之後又想要其它比較難,我係日本見n咁多個p仔,不過出咗touch又幾 ...

Walk in 買袋唔關事的,之後都有spending, 我諗係sa問題。就算唔係成日有,都可以問下你有冇其他想要麻。

男爵府

剛剛有JM walk in 0 配貨都買到Mini E. 我覺得d JM 可以再巡舖搵下

大宅

luvysl_blythe 發表於 20-8-23 19:48
想問你去邊間?

中環個間

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Micyk 發表於 20-8-23 19:19
我覺得都要睇下遇唔遇到好SA。第一次同朋友入H,本身想買絲巾同coins bag,最終個次淨係買佐絲巾,朋友就 ...

想問你去邊間?

大宅

黃家大少奶 發表於 20-8-22 20:03
我都係新手,從未入手過H
一心想入手一個入門級P18
早幾日第一次去巡鋪,巡左兩間,

我覺得都要睇下遇唔遇到好SA。第一次同朋友入H,本身想買絲巾同coins bag,最終個次淨係買佐絲巾,朋友就買佐飾物配件個d,之後佢多口問下就有offer入房睇Lindy 26。

個時我就輕輕咁講我中意大象灰Lindy26,隔佐陣佢拎佐mini E 大象灰比我,但我turn down佐,不過睇得出佢係有心幫,因為係我想要既色

之後一個月後再去,今次真係買到想要既coins bag,我又多口問個SA有無P18,之後等佐陣就offer我入房睇袋,仲要好難得既色同皮,最後配埋Twilly返屋企

我覺得可以試多一兩次,或者睇下同邊個SA好傾再慢慢黎。加油,祝你早日有靚袋

男爵府

Showy 發表於 20-8-23 12:43
雖然少咗大6客,但係H都唔係善男信女,hk客照劏,mini e, p仔呢啲袋係平啲,但係我覺得已經唔再係叫咩入門 ...
唔可以用劏呢形容. D SA 都係靠commission維持自己嘅收入. 其實所謂配貨的物品都係自己喜歡及想買. 除非係代購. 恕我直言如果真係覺得唔開心好似受氣的話咁不如買另一個牌子. 愛瑪士的遊戲就係咁玩. 呢度有好多買開Hermes 嘅JM都係一邊買嘢一邊等心儀嘅袋. 我個Mini Lindy 都等左差唔多半年. 等個過程之中所買嘅野都係自己喜歡及經常會帶. 雖然等嘅過程個心係好忐忑, 但當個SA 打開個橙盒時裡面係我朝思夢想嘅袋之後所有之前的忐忑全部忘記一乾二淨

大宅

michelle_chan 發表於 20-8-23 09:58
H我試過買aline 睇完一個色想要另一個 sa都要請示manager

Oh
我係指 BK quota bag 要經理係張紙上簽名個種approval , 我未試過要呢種Verbal approval

首頁

尾頁

跳至