自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我上個月係理財板學回來,原來虛擬銀行活期息都多數有1%,有存款保證50萬及受監管。
咁我為左一些回贈之類就開了幾個。

1. Livi bank, 賺左2 萬yuu分自己; 38000yuu 分來自老公。(用yuu分換野幫補下。)之後買野用它比錢,就當月有3%定期息,上限5萬。

2. Za bank: 入優惠碼 PLT200賺200元現金回贈;

3. Welab : 我早期入優惠碼賺左268元;而家31/12前入優惠碼BENSIR開戶都有200元現金回贈。

4. Air star: 純賺它20000元有5%息。

大家如果開戶,最好刨文及打去客戶服務熱線確實有上述優惠先去開戶。祝大家順利。

大宅

Livi bank 換左分 ,但我唔知有3%定期,thanks

伯爵府

2024年龍年勳章

搭咀 發表於 21-1-26 16:22

我有呀 ,你入邀請碼:H33F37
Thx

大宅

grancyliang2007 發表於 21-1-26 14:08
請問有冇za bank邀請碼可分享?想開戶

我有呀 ,你入邀請碼:H33F37

伯爵府

2024年龍年勳章

請問有冇za bank邀請碼可分享?想開戶

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

cattz288 發表於 21-1-14 09:02
得za可以

thanks
主 賜 平 安

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ecling 發表於 21-1-14 08:54
請問申請政府嗰 $10,000 表格上係咪可以填虛擬銀行戶口號碼,咁政府就可以支直接存款入去?
...

得za可以
放下自在

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

cattz288 發表於 21-1-3 16:07

用其他銀行app轉錢入 又 或者本身vb app有得喺入其他戶口做 ...

請問申請政府嗰 $10,000 表格上係咪可以填虛擬銀行戶口號碼,咁政府就可以支直接存款入去?
主 賜 平 安

別墅

hfl2000 發表於 21-1-4 14:47
係㗎,好似渣兜實體銀行既e-banking/app之前都試過幾次hang機仲要hang咗好耐,所以我唔敢用佢旗下既虛銀, ...
我都有用佢地, 平時都唔覺有咩大問題, 係有時星期六日都做維護upgrade

別墅

yaya_c 發表於 21-1-4 13:14
無果些, 你可以轉數快轉錢走.

我有卡, 但從來無㩒過錢, 放得vb, 多數人都係為優惠用, 唔係當主戶口用, ...

係, 我都主要用黎食優惠

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

Simar 發表於 21-1-4 12:53
回覆 mandy952 的帖子

呢個問題好重要,開戶優惠點吸引都唔夠你一次死機,有atm 攞錢好似穩陣啲。 ...

係㗎,好似渣兜實體銀行既e-banking/app之前都試過幾次hang機仲要hang咗好耐,所以我唔敢用佢旗下既虛銀,對佢無信心

琥珀宮

yaya_c 發表於 21-1-4 14:09
無呀, $0 都得.

ok, thx

男爵府

mandy952 發表於 21-1-4 13:31
有冇實體銀行咁,有最低存款要求?
無呀, $0 都得.

琥珀宮

yaya_c 發表於 21-1-4 09:36
可以. 睇返你開戶銀行既提款要求, 間間唔同.

有冇實體銀行咁,有最低存款要求?

琥珀宮

yaya_c 發表於 21-1-4 13:14

我有卡, 但從來無㩒過錢, 放得vb, 多數人都係為優惠用, 唔係當主戶口用, ...

諗住入少少錢當網上過數用,始終有金管局睇住,費事下下用出糧戶口,而家銀行又唔比開咁多saving戶口

男爵府

Simar 發表於 21-1-4 12:55
回覆 yaya_c 的帖子

好似得Mox, ZA 同 WeLab 有實體卡,無果啲點ATM 攞錢?

我有卡, 但從來無㩒過錢, 放得vb, 多數人都係為優惠用, 唔係當主戶口用, 有無卡對我無影響.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 yaya_c 的帖子

好似得Mox, ZA 同 WeLab 有實體卡,無果啲點ATM 攞錢?

一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 mandy952 的帖子

呢個問題好重要,開戶優惠點吸引都唔夠你一次死機,有atm 攞錢好似穩陣啲。
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

大宅

?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我淨係開咗Ant Bank & Livi Bank,鍾意用Livi Bank多啲,佢係中銀&怡和&京東三間公司聯手創辦既,感覺隱陣啲,同埋佢可以連結你銀行戶口(我連咗中銀)直接扣數入錢,又可以用轉數快,好方便,上個月用佢個銀聯QR code買嘢仲可以玩「搖一搖」每次最少都有10%回贈,total都回咗3,4百蚊俾我喇(不過今個月開始縮咗水得返最少3%回贈)

首頁

尾頁

跳至