夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

其實2年幾前..我已經察覺老公有異樣。但由於較早前我有懷疑過佢問佢,但當時佢係無出軌。係我誤會左佢。所以之後都唔敢再亂懷疑佢...自此事情發展到今時今日。我小朋友4歲,早幾日同佢坦承傾計,問佢我地既婚姻係唔係出現問題,仲想唔想經營呢段婚姻。。。佢好坦白同我講,佢有第3者仲要維持左2年,但佢堅稱係我地出左問題先同個女人一齊。佢話呢2年,我比好大壓力佢,又唔信佢,加上小朋友出世,我都無理佢同關心佢...大家自此出了問題。
依2年佢都無掂過我,佢話佢都知我估到,加上覺得自己好污穢,但大家扮無野就算。早幾日攤牌後,佢自動無搵個女人,只同佢信息過1次交代下。。當然小三(同事)有叫佢去佢度住住先。好明顯佢地唔係SP關係咁簡單,老公話我知佢係離婚人士仲有1個1X歲的小朋友,小三仲要知佢有老婆,小朋友當時剛出世。。但可能佢地工作上日對夜對,變相話題都多d,岩傾d.....(老公已離職)

我其實明白發生咁既事,並不是1個人的錯...所以我都有同老公講,我係明白同會原諒佢..希望大家繼續經營呢段婚姻。。雖然老公無再搵小三,日日都返黎又明顯對我都放鬆左無之前咁緊張,仲主動搵話題,但佢仍然唔肯同返我一齊。。

佢話佢自己都好內疚,就算唔同個女人一齊,佢都唔能夠同我一齊。。佢覺得自己好對我唔住,好內疚....但我地仍然住埋一間屋,訓同一張床。。究竟佢諗緊咩呢?

可能大家覺得我好傻,但我暫時不會考慮離婚,只係想聽聽大家的分析佢心態想點?

洋房

Ginnia 發表於 21-12-8 02:08
其實2年幾前..我已經察覺老公有異樣。但由於較早前我有懷疑過佢問佢,但當時佢係無出軌。係我誤會左佢。所 ...

女人真係好好。永遠男人出完軌之後,但辛苦嘅永遠係女人,又要諗點維繫屋企,點改變自己,佢咁做係點。其實做女人係時候諗自己想點,要活出自己快樂嘅人生,我都學習緊,吾好吓吓就佢,為佢,做返自己

cathngai    發表於 22-3-1 21:42

複式洋房

其實2年幾前..我已經察覺老公有異樣。但由於較早前我有懷疑過佢問佢,但當時佢係無出軌。係我誤會左佢。所 ...

其實都可以正面D去睇
你地拎得出黎傾,傾完可以試下大家揾個舒適既相處方法行落去/轉下相處方式
因為我覺得一個男人講得出自己好內疚(當然你都要感覺佢係好真心),反而佢之後都會對你好,無論係出發於彌補OR 其他原因,佢對你好咪得囉,而你又開心咁就無問題

個人角度: 你令你老公番到轉頭,仲有內疚心,係你勁,唔係個個都可以做到(emoji)

子爵府

感情丟淡咗幾年,但又兩年前生到小朋友?

洋房

佢就緊係驚啦,離婚的話可能要比贍養費

洋房

其實佢想出軌,不過順便用左婚姻關係破裂去令出軌好似合理化

另外,佢話冇面目見你,覺得自己冇面目係返埋一齊,我角度係,佢扮曬野,扮死狗

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

ELLE_MAMA 發表於 22-1-21 13:21
回覆 Ginnia 的帖子
撹不好, 遲下放個長假, 兩公婆唔小心飲幾啖紅酒, 一晚過後
又生個細路, 以後幾十年開開心心咁行落去.
點解會建議「生個細路」既

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

ELLE_MAMA 發表於 22-1-21 13:21

先唔好成日諗住呢件事 (講就易), 揾份part time 出去伸展下, 或者報個興趣班分散下注 ...

前面的建議ok,但最後話生多個小朋友就千祈唔好

別墅

先唔好成日諗住呢件事 (講就易), 揾份part time 出去伸展下, 或者報個興趣班分散下注意力

keep 住現狀 (因現狀安好, 但內心煎熬), 唔好觸碰佢講呢個話題,
要表現輕鬆, 好似您要走門口係果邊, 呢種態度咁
大家呢段時間舒舒服服咁過日子先

撹不好, 遲下放個長假, 兩公婆唔小心飲幾啖紅酒, 一晚過後
又生個細路, 以後幾十年開開心心咁行落去

禁止訪問

大宅

Ginnia 發表於 22-1-20 16:46
依家d賤女人喜歡貼錢搶人老公...所以唔好話老公無錢自然就無小三呢個定律已過時。
...

係,以為有錢大哂,咁同做鸭有乜分別?我唔介意佢做,只少有錢攞番屋企!

洋房

Cherry2012 發表於 22-1-20 16:29
賤三話佢老公唔介意佢層樓用嚟做乜,我同佢講我好有興趣識你老公,一個男人真心唔介意戴「綠帽」…… :hap ...

依家d賤女人喜歡貼錢搶人老公...所以唔好話老公無錢自然就無小三呢個定律已過時。

大宅

kwhkwh 發表於 22-1-20 16:24
sorry, 我怕我解錯題, 即係
「賤三的老公」結了賤三「樓」
賤三同「你老公」講, 「樓」用來做賤三同「你老 ...

賤三話佢老公唔介意佢層樓用嚟做乜,我同佢講我好有興趣識你老公,一個男人真心唔介意戴「綠帽」……

大宅

如果佢巳斷絕聯絡巳經係好既一步 之後等時間沖淡

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Cherry2012 發表於 22-1-20 09:33
同我老公小三一樣,有老公有仔,還可以無避忌同我老公一齊,而家佢老公比層新樓佢,佢夠膽同我老公講一齊 ...
sorry, 我怕我解錯題, 即係
「賤三的老公」結了賤三「樓」
賤三同「你老公」講, 「樓」用來做賤三同「你老公」的「愛巢」

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

洋房

Cherry2012 發表於 22-1-20 09:33
同我老公小三一樣,有老公有仔,還可以無避忌同我老公一齊,而家佢老公比層新樓佢,佢夠膽同我老公講一齊 ...

依家d女人咁恐怖ge。。。。

大宅

Ginnia 發表於 22-1-2 17:21
依d女人真係好唔要面...你話後生女好勝我就明。 佢個囡都2x歲,自己都唔後生架啦…比個囡知道自己同個有婦 ...

我同你一樣知道佢所有嘢,我唔怕,最多一齊攬炒

大宅

Ginnia 發表於 22-1-2 14:26
其實我都同你有同一疑問..個女人都離過婚,自己都係單親。真心唔明點解搞人老公,我並唔係話自己老公無錯 ...

同我老公小三一樣,有老公有仔,還可以無避忌同我老公一齊,而家佢老公比層新樓佢,佢夠膽同我老公講一齊做愛巢!!女人可以賤到一個點!

男爵府

Ginnia 發表於 22-1-2 17:21
依d女人真係好唔要面...你話後生女好勝我就明。 佢個囡都2x歲,自己都唔後生架啦…比個囡知道自己同個有婦 ...
講甘耐都是引導人收集證據?暗銷……

洋房

你老公的心不在你到 你要想辦法去無辨法先行最後一步

首頁

尾頁

跳至