跳至

首頁

尾頁

大宅

我個b係女, 1月29日出世, 唔知有冇其他b同一日出世呢?

男爵府

畀面勳章

祝各位1 月29日出世既精靈bb一歲生日快樂!

原帖由 DorMama 於 10-1-18 10:14 發表
siukwan512, 嘩... 咁快又有第二件, 真係幾頭痕, 但係都係開心事黎既, 因為你個b仔有細路妹同佢玩, 唔洗咁悶呀嗎... 你會唔會考慮做全職媽媽呢?

1) DorMama 囡
2) bbanson 囝
3) s ...

大宅

siukwan512, 嘩... 咁快又有第二件, 真係幾頭痕, 但係都係開心事黎既, 因為你個b仔有細路妹同佢玩, 唔洗咁悶呀嗎... 你會唔會考慮做全職媽媽呢?

3) siu-mi 囡
4) ConConSamSam 囝
5) jojolly 囡
6) bobo-526 囝
7) amrutha 囝
8) 吉蒂 囡
9) yuki_0920 囡
10) beautylise 囡
11) siukwan512 囝

洋房

甘多位mama你地好呀

我隻豬仔都係1月29出世架, 時間過得真係快, 甘又過左差唔多一年啦, 睇返轉頭好似好快甘, 但一年前真係好辛苦!!

不過, 我好快又要再由頭黎過, 因為岩岩又check到中左, 都唔知應該唔應該開心好... 湊仔真係好辛苦, 再加多一個, 真係唔知攪唔攪得掂, 家陣都幾擔心

最慘係亞細出世時, 亞大又未夠年齡返學, 同時間點攪兩個呢????? 我就應該唔會請工人架啦, e+亞大係跟99住, 但99又唔可以同時take care兩個小朋友, 真係好鬼頭癢

大宅

仲有兩個禮拜就一歲生日啦, 大家有乜慶祝活動? 我諗住果日同老公一齊放假, 帶阿b出去玩下!

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

原來咁多bb一樣半夜起身,我囡囡呢排天氣一涷左就半夜喊醒,一埋身食奶就無事,搞到自己太攰同左佢訓添

男爵府

畀面勳章

你仔仔咁懶呀!不過,有d bb係唔爬,一學就學行架!我都有個仔六歲架!
原帖由 ConConSamSam 於 09-10-16 16:21 發表
嘩!你地d bb好叻呀!我個仔未識爬未識扶住野企。佢識坐識bye bye, 識用額頭親親、成玩嘩嘩嘩 (我用隻手暗住個嘴發出聲音,跟住話到佢擺隻手暗住佢個口佢會發出聲音)。成日訓係到既時候想起身不過都未起到。
而家食3餐奶兩 ...

大宅

beautylise, 歡迎呀!

我阿囡宜家20磅(中size), 平時都係煮下粥仔, 有肉有菜, 同埋食下生果咁, 冇乜特別....

睇你張相, 你阿囡係咪冇乜頭髮? 我阿囡都係咁, 諗梗同唔同佢剪頭髮. 你有冇同你個囡剪過頭髮呀?

禁止訪問

複式洋房

嘩!你地d bb好叻呀!我個仔未識爬未識扶住野企。佢識坐識bye bye, 識用額頭親親、成玩嘩嘩嘩 (我用隻手暗住個嘴發出聲音,跟住話到佢擺隻手暗住佢個口佢會發出聲音)。成日訓係到既時候想起身不過都未起到。
而家食3餐奶兩餐粥再加d果汁餅仔水果咁。訓就由晚10訓到朝8,日頭訓多三次夾埋都係兩三個鐘。夜晚訓覺就食奶嘴係床到碌,到訓著就吾要奶嘴。兩隻牙仔開始見到上到喇,不過就未出到黎。

呀!想問多句,你地有無係第二胎架,我個大仔已經六歲lu,有就可以交流下。

禁止訪問

大宅

歡迎又多一位bb加入, 宜家有9個bb同年同月同日生:
3) siu-mi 囡
4) ConConSamSam 囝
5) jojolly 囡
6) bobo-526 囝
7) amrutha 囝
8) 吉蒂 囡
9) yuki_0920 囡

複式洋房

我来加入大家啦

hello! 我系馮靖雅BB女阿,我都系1 月29 日出世架
好开心见到甘多同日生的BB。
我5个月识坐,6个月识爬啦,现在有3只牙仔,好钟意笑的。希望有机会同大家见面/
我现在每日3餐粥仔,3餐奶粉 ,都系妈妈整架

大宅

你地阿b每晚係點樣訓架? 每晚9:00左右, 我就會放低阿b係我地張大人床, 佢會碌來碌去, 我就訓係床邊扮訓(其實係監視佢). 佢會碌太約15-30分鐘, 跟住就會訓著, 跟住晏d我地先至搬返佢落bb床.

大宅

嘩... 原來咁多媽媽都面對同一個問題, 我仲以為我個女仲乜咁曳tim... 我99話d bb係一個個時期, 遲d應該冇事架啦, 希望快d訓番好d啦...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 DorMama 於 09-9-20 15:29 發表
bbanson, 我地兩個case都好似, 我阿女都係咁, 半夜喊醒就會扶住企起身或者坐係度, 我唯有不停扶返佢訓低… 但係我冇比奶佢飲, 因為我唔想佢飲返夜奶, 我有時會抱下佢, 有時會比水佢飲, 有時就唔理佢, 只係扶返佢訓低 ...

我亞女都係呀, 半夜四點幾醒左, 唔肯瞓返, 仲要爬起身, 扶住床邊企起度搖個床欄, 我迫佢訓, 關晒燈, 佢都照爬起身, 激死. 我都係每晚閒閒地醒4-5次.

禁止訪問

洋房

唔知係未吽牙仔會係咁? 你有 冇俾保嬰丹BB吃呀? 有人話會好D架..

原帖由 DorMama 於 09-9-20 15:29 發表
bbanson, 我地兩個case都好似, 我阿女都係咁, 半夜喊醒就會扶住企起身或者坐係度, 我唯有不停扶返佢訓低… 但係我冇比奶佢飲, 因為我唔想佢飲返夜奶, 我有時會抱下佢, 有時會比水佢飲, 有時就唔理佢, 只係扶返佢訓低 ...

大宅

bbanson, 我地兩個case都好似, 我阿女都係咁, 半夜喊醒就會扶住企起身或者坐係度, 我唯有不停扶返佢訓低但係我冇比奶佢飲, 因為我唔想佢飲返夜奶, 我有時會抱下佢, 有時會比水佢飲, 有時就唔理佢, 只係扶返佢訓低, 等佢自己可以訓返佢半夜喊醒都持續左成個月有多la….

原帖由 bbanson 於 09-9-18 15:08 發表
我個仔都係咁, 半夜mo la la 喊醒,唯有俾佢吃奶,但只係吃少少就 瞓番, sai哂d奶 ..同埋佢 一醒就 扶住企 起身, 睇少一刻都唔得

首頁

尾頁

跳至