自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

我年青好鍾意一個男仔, 覺得佢好叻又有型, 一直默默地對佢好, 但是又怕佢唔鍾意自己, 一路都無認!雖然大家已經各自成家立室, 但我心里一直有佢 (單純友誼)!

公爵府

引用:暗戀一定有,其實暗戀都幾好呀.又浪漫又深刻

原帖由 961123 於 11-11-05 發表
暗戀一定有,其實暗戀都幾好呀.又浪漫又深刻.
好耐冇睇過咁純真嘅戲,感覺幾好,好想返去青春嘅年代!

水晶宮

引用:Quote:crab+發表於+11-10-27+00:42+記得你

原帖由 cathy-tse 於 11-10-27 發表
Woooooooo~~~~

妳這一問...
冰個姐?

水晶宮

引用:Quote:lymchau+發表於+11-10-26+17:35+回覆

原帖由 cathy-tse 於 11-10-26 發表
年青時既單純..可愛..天真...自由..害羞...
一罐年青既可樂,係咪好氣d ga 呢?

水晶宮

引用:我想每人心裹總會有一個她/他.............

我想

每人心裹總會有一個她/他...............
嫁雞除雞,既然嫁左地球人,就唔巧諗字果隻外星生物啦!

侯爵府

無喎, 中學讀女校.

象牙宮

暗戀一定有,其實暗戀都幾好呀.又浪漫又深刻.

男爵府

當然有啦!!!

男爵府

回覆:年青時, 你有無一個柯景騰或者沈佳儀?

我都有 佢係同我同一間小學小六已中意佢我地唔同班但小息成日見到中學都係同一間同一班其實佢的同學都知學中意佢但佢當時有女朋友我都係咁中意佢 而家我結左緍有個女 而佢都有一個女朋友都而家有時諗起成日同佢鬥氣都會在心裏笑

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

死火啊!我冇喎!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

gracedolly 發表於 11-10-26 17:52
有。中一時的班長,聰明英俊,同班同時六個女生明追暗戀。一見鍾情,日日想盡辦法自製偶遇。

而且係囡囡的 ...

是不是變咗你老公啊?

大宅

我的 柯景騰...已經成為人地爸爸, 人地老公了....
套戲實在很好...好想買小說回來細看...

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

這是當年鍾意返學的其中一個原因
諗返雖然覺得超低能但回味

水晶宮

引用:冇 情豆初開品味太差 現在想想都覺攞命 衰

原帖由 54heima 於 11-10-26 發表

情豆初開品味太差
現在想想都覺攞命
同我一樣,對d萬人迷學長,學兄無乜興趣,直至有一個他出現令我心動,現己成為老公仔。

Bye

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:Quote:lymchau+發表於+11-10-26+17:35+回覆

講得好

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我學校好得意,雖然係男女校但是係男一班女一班禁分,所以無話係班上攪戀情!禁小息、午膳、放學呢 d 好時光就格外珍貴

我學年有位女同學,樣子係男同學心中真係好殺食架!F.2 已經比成班男師兄推舉做社長
而 F.4 那年有個轉校男生,排球健將。真係好多高、低年班女仔都答晒佢糖

最終呢兩個 F.5學期尾都一齊左但無耐都係告終,不能成為童話!

寫寫下 d 學校回憶,諗諗下自己都有個曖昧日子
真係 total recall
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

伯爵府

cathy-tse 發表於 11-10-26 17:43

等至人漸長.......一切已過...........

看過此戲後回憶不段....

青春..年青實在太美麗了~~~~~~
記得你以前提過,回憶裡 是旅館那個"他"嗎?

大宅

我地班上最叻個女仔好多人追既bor~同沈佳儀一樣,又叻又靚!

伯爵府

中學時期曾經愛上一位學兄,對他朝思暮想,

也曾因為他被別人玩弄感情而流淚。

最後我們也走在一起,當時我以為自己是世上最幸福的人,奈何只是噩夢的開始......

到了今天,若然夢裡遇見他,那個無疑是噩夢....

[那些年] 有無呢一類角色

首頁

尾頁

跳至