想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢個月好似好多人中左喎~大家分享下而家咩情況丫!
我而家應該5week,keep住會腹痛,忽然間抽下或者吉下甘,最近多左分泌!bingo後最明顯係易累同成日想訓,都大食左! 你地呢???

大宅

回覆 Phoebe0424 的帖子

你個size幾大呀??我睇張相話0.63 cm, 唔記得問佢正唔正常,我而家5week4day

複式洋房

回覆:米高華素基 的帖子

Take care ar!
我今日都睇咗私家,好似講到冇野,只係似少咗一週,話而家太細喎,過兩星期再睇

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

米高華素基 發表於 13-12-9 11:21

我睇左急症啦~去到先做腹超,見到若隱若現既胎囊,之後做埋陰超,

o take care!

大宅

我睇左急症啦~去到先做腹超,見到若隱若現既胎囊,之後做埋陰超,
初步睇著床位置OK~幫我BOOK左4日後再去婦產科跟進~比起我已BOOK做唐氏個日期仲早~
可以KEEP住睇進度~分分鍾而家私家都慳反呀~
痛係正常,不過都係果句,如果太痛就反去急症睇喎~

大宅

引用:回覆+Phoebe0424+的帖子我尋晚好痛,而家一

原帖由 米高華素基 於 13-12-09 發表

我尋晚好痛,而家一早諗住去急症睇,之前助產士俾左張咭仔我,話痛得勁就去急症室 ...
Take care......

大宅

我尋晚好痛,而家一早諗住去急症睇,之前助產士俾左張咭仔我,話痛得勁就去急症室,應該唔駛等好耐!睇完再話你知情況

複式洋房

回覆:米高華素基 的帖子

我諗住睇婦科,仲搵緊睇邊個好?我想响銅鑼灣睇,返工方便,你呢?睇過醫生未?

大宅

我痛右邊!好擔心

珍珠宮

我係做ivf 賀爾蒙劇變。有咗嘅symptoms 都出曬。
成骨痛肌肉痛肚脹肚痾胃痛zzz扯住。我都吾知係bingo symptom 還是我之前ohss symptom.我成日見jm 話有左之後冇實在的感覺。我反而吾想咁快便甘實在。

複式洋房

回覆:11月份bingo既jm入黎分享下而家有咩孕徵丫~

左面肚成日抽下抽下,而家6週!

複式洋房

回覆:oneonemama 的帖子

我反而今次懷孕好平靜平安,完全無顧忌,想食乜就食乜,又無話特別要小心唔做啲咩。唔……可能經歷過上次小x,發現所有事都不是自己可以控制,唯有輕鬆點平常心,過得一關就一關啦。加油呀!!

大宅

引用:Quote:c9yo+發表於+13-12-8+16:29+我啱啱先

原帖由 imconfusing 於 13-12-08 發表
when is your last period? check below

http://www.babycenter.com/pregnancy-due-date-calculator
thanks

珍珠宮

c9yo 發表於 13-12-8 16:29
我啱啱先知自己,唔敢開心住,因為又流啡,上年已經試過又係咁所以小x 咗!

大家加油!!

when is your last period? check below

http://www.babycenter.com/pregnancy-due-date-calculator

大宅

引用:我啱啱先知自己,唔敢開心住,因為又流啡,

原帖由 c9yo 於 13-12-08 發表
我啱啱先知自己,唔敢開心住,因為又流啡,上年已經試過又係咁所以小x 咗!

大家加油!!
我諗係8月中!

大宅

回覆:11月份bingo既jm入黎分享下而家有咩孕徵丫~

大家加油!!
另,想問如果我宜家2-3 weeks,即預產期係幾月呀?

男爵府

引用:我7w2d,胃口好差,食得少,但只想食垃圾食

原帖由 PVBB 於 13-12-07 發表
我7w2d,胃口好差,食得少,但只想食垃圾食物,如熱浪&kfc,有益的完全食唔到,已經比5w剛驗到時輕咗1.5kg ...
完全明白!我三年前都試過小x, 所以而家乜都好驚,怕BB會突然無左心跳。後來老公話我地已經做足所有,一切由上天安排啦!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

男爵府

引用:今日照到閃閃!諗住星期一去,但心急咗,應

原帖由 譚美 於 13-12-07 發表
今日照到閃閃!諗住星期一去,但心急咗,應該係6w5d!
我地日子好近,我預產期係7月26

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

男爵府

引用:今日照到閃閃!諗住星期一去,但心急咗,應

原帖由 譚美 於 13-12-07 發表
今日照到閃閃!諗住星期一去,但心急咗,應該係6w5d!
我地日子好近,我預產期係7月26

別墅

回覆 譚美 的帖子

不過今日照到閃閃。。。個心都定左d。。。之前等見e生。。。日日都好擔心!我地一齊加油呀!

首頁

尾頁

跳至