跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

各位杏仁呀,你地係睇唔睇得番早兩日d post呀?
係咪要再新版 ?
我見到米琴晚有最新發表,但係只睇到mau早幾日既post咋:-( :-( :-( !!!!

男爵府

我老人家適應能力弱,等我慢慢摸下先...

大宅

昨晚欲留字數行, 卻發現伊仁們芳蹤杳然 :-(

新版花就花d, 勝在夠快, 等我慢慢叫阿囡教我學下新野先, 佢話 discuz! 佢好熟喎

悠悠頌怡同其他小杏仁放暑假未? jlb 後天參加畢業典禮啦, 下星期回校領取埋中學 admission slip, 咁就同小學部母校 say goodbye 了, 睇住個女踏入人生新階段, 囉囉孿唔捨得 o個個係我, 佢呢, 不知幾興奮, 一d 離愁別緒都冇

mia, 重遊蘇杭舊地, 係咪感受良多啊? 有冇前次咁甜蜜唧? :lol:

男爵府

睇唔到舊版post...

大宅

啫喱:
你要多d上來巡視至得架.豬冇?
甜蜜就冇我份,激親就一籮籮. 舊地重遊,發現原來以前d記憶唔見哂,好似bk轉版咁.有d沮喪.

悠悠下星期先正式放暑假,今日失驚無神一早起身102度,我不知幾踢腳.

餐:
悠悠琴日派左成績表,唔算好好,大步檻過,叫做好過上次少少.頌怡係咪未派?前晚我地聽完上半場就撤退,因為第二日重要返學,費時搞到咁晏.你係咪睇哂?兩枝提琴默契相當唔錯.鋼琴主要都係伴奏,冇乜機會點發揮.

男爵府

mia,

係呀,有睇晒全場,我坐大後方,兩支提琴只能靠耳去聽。 鋼琴真的無得點發揮,半場休息後<<英雄的人生>>我有dd想zzzzops:" /> 。

反而前一晚<<黃河協奏曲>>好正,之候的<<義勇軍進行曲>>好應景,都聽到有多少感動。

頌怡星期三先派成績表,之前派卷都知主科中,英退步好多。 數學唔錯可惜其他同學更勁,原來個個都趁呢次呈分試搏晒命追,有同學總分進步70分+ 好驚人! 人家進,我地退...唉!

[ 本文章最後由 Ms.ChanChan 於 07-7-6 18:34 編輯 ]

大宅

多70分 ,真係好得人驚.我地由一年級到四年級都全級第一個位同學,都俾人進上左,屈居第二.我估d家長真係相當搏命.其實頌怡成績相當穩陣,上返中學一定冇問題,你會唔有其他學校想佢試下?

我地只有grading,唔出分數,所以只係得個籠統既印象.雖然冇咁清楚,可能壓力重冇咁大.

禁止訪問

男爵府

啫喱:
波仔返多2日就放暑假=我既苦難日即將開始
我近排忙做profile,波仔今個sat要去面試小一
大家祝我好運

火火
波仔睇過史力加1,恨睇3,但我都覺唔多岩細佬睇:(

all仁s
報下喜 .........唔係我有身紀

係波仔攞到小童群益會+樂苗基金合辦既「彼得與狼」音樂情景繪畫比賽親子組冠軍:loveliness:

大宅

波太:
恭喜恭喜!
不過若然你有身紀,我送多幾個恭喜過你!
祝波仔面試一撃即中.

男爵府

恭喜波太有喜(預祝),波仔又有喜

火,好想睇3D波特,但好貴呢!

mia,本來有心水想試庇記,但e+都唔駛點望啦! 而且隻女強調強調再強調想同佢個best friend一齊讀中學,咁即係原校直上啦! 所以怕萬萬一派到入庇記,阿女要讀番原校原校又唔收番我咪暈低?所以都要再諗諗佢。

你呢? 係咪都係決定啟c?

大宅

餐:

其實你地中學都好好丫.與其搏一舖試運氣,不如疊埋心水,順利過渡.小朋友既意願,有時都要考慮下,庇記當然係好(其實我唔熟),不過幾好既學校,若然佢唔鍾意,都跟住個幾年都好麻煩.

我個人心唔多,可能最終只會報啟B一間.個女成績唔足以考到名校.咪行另類路線囉.好似話面試後兩個星期就知收唔收,若然好彩有人要,咪少擔驚受怕個七個月囉.我都驚佢一個唔好彩,派去聽都唔聽過既中學,個陣真係唔知點算.等運到,不如自己做d野.係咪咁講.

男爵府

原文章由 Blythemia 於 07-7-10 11:47 發表
餐:

其實你地中學都好好丫.與其搏一舖試運氣,不如疊埋心水,順利過渡.小朋友既意願,有時都要考慮下,庇記當然係好(其實我唔熟),不過幾好既學校,若然佢唔鍾意,都跟住個幾年都好麻煩.

我個人心唔 ...

mia, 絕對認同。 我女不嬲無抽獎命,當年小一派去最尾志願的經歷至今猶有餘悸,唔想再一次失望,多數都係疊埋心水上原校。所以上次呈分除了常識科係咁易當故仔咁講下d歷史,其他我都係由得佢,總之守住中上游位置都係好穩陣。

大宅

波太:
波仔遺傳了你的藝術天分, 可喜可賀啊!!!! :) 邊度可以欣賞波仔大作呀? 另外, 預祝你有身紀 :lol 恭喜恭喜 x 99

calling dau ))))))))))))))))))))
係咪應該恭喜埋你唧? :loveliness: :lol

等我又報個喜先, jlb 今年僥倖第四年

大宅

新版 bk 食曬我 d 字 :tongue: :tongue: :tongue:

大宅

我唔知醜, 繼續報喜 :loveliness:

jlb 好好彩, 今年再考到第一名, 我既驚且喜, 實在太意外太開心. 畢業典禮那天, 我兩老終於可以親眼目睹粒女上台接受嘉勉, 感覺真實好多 :) 我好冇用, 當成班同學仔向著家長們拍手致謝及唱歌互勉時, 我眼淚嘩啦嘩啦係咁流, 想起當日一舊粉糰, 要告別天真斑斕的童年了, 踏上人生新里程, 少不免面對更激的挑戰及成長的考驗, 雖然我有信心個女不會行差踏錯, 都難免心有忐忑 當然依家冷靜下來, 又會想起, 自己都係這樣長大的

大宅

各位各位,我呢排忙到din,日日7,8點先收工:cry:
但係有一樣好開心的事,一定要上黎同大家分享下!
我同事的弟弟在倉工作時,被一隻不明來歷但非常靚仔的狗狗跟著,跟足兩日,成日hea hea笑,又反肚,所以忍唔住收養左佢,而家係個倉度起左個豪華別墅比佢住:-P

本來聽到呢個消息已經好開心,不過睇埋我同事send比我d相,仲開心!
係我的dream dog pattern 呀!

白心口,白手套,眉頭有兩個spot,仲要係啡色的

嘩,真係攞我命呀

大家睇下,係咪超級可愛先!:loveliness:

好樣衰呀佢!!好想去初下佢呀

[ 本文章最後由 Dau 於 07-7-10 14:57 編輯 ]

大宅

繼續唔知醜, 貼張相各位杏仁ee 過目, 分享下個傻女今年努力的成果 :loveliness:

大宅

波,

波仔好叻叻呀! 恭喜恭喜,藝術天份呢家野,真係有遺傳ga!:-P

jelly,

我冇咁好福氣
jellabee又係叻叻!:-P
有女若此,夫復何求!
我希望牛牛有小蜜蜂姐姐5%咁佳佳,已經要還神

大宅

原文章由 Blythemia 於 07-7-10 11:47 發表
幾好既學校,若然佢唔鍾意,都跟住個幾年都好麻煩.

mia, 餐:
咪就係囉, 你睇我唔駛玩呢個遊戲, 幾咁安樂
:mrgreen:

[ 本文章最後由 Jelly 於 07-7-15 17:22 編輯 ]

首頁
12345...22

尾頁

跳至