想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我1月中果陣打左去仁安,唸住做iui,個姑娘話最快係毛醫生,4月中,我問大約幾錢,佢話8000至10000,咁我又急,唔理男醫生定女醫生,最緊要快,想問下有冇jm睇過佢,好唔好?同埋我book果日係已黎完m,大約係day12,咁會唔會5月先正式開始療程?

別墅

回覆:C奶豬豬 的帖子

我都你睇毛醫生,黎緊今個月會做iui的,

子爵府

回覆:求解答,仁安iui

其他唔知,但iui係由m開始第二至三日打針,食藥我見有人day5 開始,估計你最快都要5月啦。

大宅

引用:我1月中果陣打左去仁安,唸住做iui,個姑娘

原帖由 C奶豬豬 於 14-03-07 發表
我1月中果陣打左去仁安,唸住做iui,個姑娘話最快係毛醫生,4月中,我問大約幾錢,佢話8000至10000,咁我又 ...
第一次見完,要照輸卵管,沒噻才可以⬅️ iui, 所以你最快都要6月才可以做啦

侯爵府

回覆:C奶豬豬 的帖子

冇得估計,醫生安排,有好多程序

大宅

謝謝回覆

大宅

回覆:pinkyying 的帖子

可以到時話我知程序係點嗎?

大宅

引用:我1月中果陣打左去仁安,唸住做iui,個姑娘

原帖由 C奶豬豬 於 14-03-07 發表
我1月中果陣打左去仁安,唸住做iui,個姑娘話最快係毛醫生,4月中,我問大約幾錢,佢話8000至10000,咁我又 ...
是否有什麼條件才可以安排去仁安? 8000 ~ 10000 一次? 只不過等 3 個月都算快wor
我去政府睇要等三年先可以見醫生, 而家唔知點……

大宅

引用:Quote:原帖由+C奶豬豬+於+14-03-07+發表我1

原帖由 Wukarkar 於 14-03-08 發表
是否有什麼條件才可以安排去仁安? 8000 ~ 10000 一次? 只不過等 3 個月都算快wor
我去政府睇要等三年先可以 ...
其實夠銀兩就可以隨時打去仁安book不育科醫生,但有啲醫生要等半年

大宅

引用:Quote:原帖由+Wukarkar+於+14-03-08+發表是

原帖由 cacababe 於 14-03-08 發表
其實夠銀兩就可以隨時打去仁安book不育科醫生,但有啲醫生要等半年
是否80,000 ~ 100,000?

大宅

這是仁安覆我的Email

第一次應診時須提供身份證件/通行證,並帶同婦科(如輸卵管造影,荷爾蒙驗血報告)、婚前檢查及丈夫精液分析等有關報告,以供應診醫生參考。另外須注意,在輔助生育療程進行前必須提交或出示法律認可的結婚證書,因大部份的輔助生育療程,皆需為合法夫婦才可進行。

首次應診

於首次應診,夫婦倆最好能一起見醫生,醫生會因應您們的情況建議進行一些檢查,通常包括陰道超聲波檢查,精液分析等,大部份檢查都可在一個自然週期內完成,通常在第一次約見醫生時,便得知所須的檢查、安排及診斷結果,甚至治療計劃。若丈夫未能出席,太太亦可先來會見醫生。

丈夫

基本上,當確定出治療計劃後,丈夫只需在提交精液樣本當天來到本中心。若丈夫需要經常到外地工作,他亦可預先進行精子冷藏及儲存,以供日後使用。

預定治療計劃

當確定出治療計劃後,您和丈夫可因應自己的時間,決定何時開始療程。

療程費用

人工受精

本醫院的人工受精的療程總費用約為港幣$8000-10,000。
療程前一般會會見醫生一次。而在經期的第二至第五天會開始服用為期四天的藥物治療
(為口服藥物)。在經期的六至十一天通常會有隔天,總共三次的針藥療程
(為皮下注射)。在經期的第十三至十五日,如卵泡成熟情況理想,會進行人工宮腔內受精程序。每次會見醫生的費用大概$770。照超聲波的費用為$230。
而藥物的費用則按不同的藥物而定。
人工宮腔內受精程序當日的費用約$3500-$4000

試管嬰兒

整個療程大約會會見醫生四至六次。打針的次數約為十至十二次。
每次會見醫生的費用大概$770。照超聲波的費用為$230。
而藥物的費用則按不同的藥物而定。待卵泡成熟至理想階段會進行取卵手術,取卵手術當日需要先生陪同出席並交精液樣本。在取卵手術大約兩天後,待卵子與精子結合成胚胎後,會進行放胚胎手術。取卵手術當天預備大約三萬五仟-四萬元,放胚胎約一至兩萬元,(不包括手術藥物、助孕藥物及打針費用)。於放胚胎手術後兩星期後驗血(懷孕指數),如有理想胚胎剩下,可以把胚胎冷凍,費用為$8800一年。(儀器費則按所需而定;以及藥物費用則按個別藥物而定)
因此,本醫院所提供人工受孕(試管嬰兒)的療程總費用約為港幣八至九萬元。

C奶豬豬  好詳細,謝謝  發表於 14-3-10 00:57

複式洋房

咁是否乜都唔好理, 只要打電話去約左醫生先? 因為都唔知佢要你做IUI 定IVF
YAN

大宅

引用:Quote:原帖由+cacababe+於+14-03-08+發表其

原帖由 Wukarkar 於 14-03-08 發表
是否80,000 ~ 100,000?
iui 預 1萬, ivf 預10萬

大宅

仁安加左價啦,醫生費第二次$880(第一次好似$1020),雪藏胚胎費一年$8000加一次性$5000,即$13000,如雪藏精子$1000,解凍精子又要$1000

大宅

引用:仁安加左價啦,醫生費第二次$880(第一次好

原帖由 ec325 於 14-03-08 發表
仁安加左價啦,醫生費第二次$880(第一次好似$1020),雪藏胚胎費一年$8000加一次性$5000,即$13000,如雪 ...
可唔可以等我睇完先加假呀

大宅

引用:仁安加左價啦,醫生費第二次$880(第一次好

原帖由 ec325 於 14-03-08 發表
仁安加左價啦,醫生費第二次$880(第一次好似$1020),雪藏胚胎費一年$8000加一次性$5000,即$13000,如雪 ...
加左?我Book時係依個價,但期就俾到下個月先有,咁我都要俾新價?真係慘,仲一加每次加,加加埋埋加左好多!!

大宅

cpke 發表於 14-3-10 12:06
加左?我Book時係依個價,但期就俾到下個月先有,咁我都要俾新價?真係慘,仲一加每次加,加加埋埋加左好多 ...
我上星期第一次見,已經收這個價,好似係新年後加的。:(

別墅

想問做iui前, 會唔會有好多檢查要做? 計埋大約幾錢?

大宅

回覆 orecheuk 的帖子

如你有婚前檢查報告, 可帶給醫生, 而醫生再了解你的情況是否需其它檢查。我響仁安做iui, 我只係做咗照輸卵管, 費用2千幾。

orecheuk  明白, 謝謝  發表於 14-3-14 17:11

大宅

引用:Quote:原帖由+ec325+於+14-03-08+發表仁安

原帖由 C奶豬豬 於 14-03-10 發表
可唔可以等我睇完先加假呀
已經睇到無錢,以家更加唔洗唸ivf

首頁

尾頁

跳至