夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我真係好好好想講粗口鬧人!!!
今日返去6299度食飯,比個死八婆激到我呢...我地每兩個星期先返去一次,我真係好唔鍾意返去,成家都不知所謂!!!
上次返去就係因為個死八婆成日持住6299最鍚佢就亂撤嬌亂講野,62又幫住個死八婆,搞到62同大伯吵大鑊 我大伯仲流馬尿! 雖然我都唔係好妥大伯,但係見到佢成28歲人喺咁多人面前流馬尿我都覺得佢好慘! 62一發癲就冇人得住佢...

62屋企開餐館,Xmas會好忙,要多d人幫手。以前老公仲讀緊大學果陣Xmas day都要幫手,放工後先可以陪我...到出黎做野後都有keep住幫手,但老公升職後Xmas都好忙,自從去年結婚後就冇再返餐館幫手。今日我地一返到去個八婆當住我面同老公講佢Xmas day唔得閒幫餐館,叫我老公返,老公答佢Xmas day去London(其實唔係!) 個八婆當住我面,好似當我透明咁問老公:咁佢(即係我)呢? 老公即刻話:咪同我一齊去London囉! 佢都痴Q線架! 就算我Xmas day冇野做我都唔會幫佢返餐館啦!!! 我屋企開鋪頭以前都唔洗我幫~~

跟住佢一直黑面...到食飯時我夾咗條菜比老公(其實我同老公唔興夾餸,只係老公唔鍾意食菜,我要逼佢食),我夾完後個八婆啤住我,跟住問我:Vca 你揾工做未? 我話未,佢繼續問幾時揾...我忍住唔答佢當聽唔到,老公答口話睇吓點,佢又問:what kind of job? 老公話IT job,佢又問what kind of IT job...我冇再出聲,老公繼續答佢...個八婆跟住話:why dont you let her answer me?...個八婆d態度好差,句句都喺度challenge我,我真係好想星佢兩巴!!! 6299因為唔係好識英文,所以冇答咀,成餐飯我都食得好辛苦!

食完飯我會幫洗碗,因為唔想對住佢地同佢地扮傾計...食完飯我老公幫手執野,個臭八婆竟然同老公講:你唔洗執啦! It's her(我) job to do the dishes! 老公開始興話: no it's not her job! it's just good will! 個八婆又話:yes it's her job...老公想發火鬧佢,我都想...但6299當時喺廚房,如果發火會好似上次同大伯咁吵大鑊,所以我住我老公...臭八婆!!! 洗碗係我個job? 你有冇比人工我呀? 當我係工人? 正賤人~~~ 跟住老公話有野做要走先,我一出到門口就忍唔住喊咗出黎...

我知由細到大老公都好錫個八婆,但自從我同老公拍拖後佢成日同老公講話老公冇以前咁錫佢,但我自問從冇的起阿嫂款! 我只當佢細路女。但由我地搞結婚開始我唔妥佢,多多意見好似係佢自己結婚咁...但我都唔會叫老公唔睬佢,反而佢越來越賤,對我老公越來越冇禮貌,好似想逼我老公揀要鍚佢咁! 有次仲喺99面前用粗口鬧我老公,99又係幫住佢...果次其實我唔在場,但老公返到屋企好嬲,走去個blog 個friend list 度delete 個八婆,我問老公咩事,佢先話我知。

我今日好想發脾氣,但因為唔關我老公事,老公又不停氹我...嬲Q到我瞓唔著!!! 我本來戒咗烟成年,就係個賤人令我今日破戒!!!

[ 本文章最後由 Vca 於 07-12-23 07:27 編輯 ]

大宅

回覆 #1 Vca 的文章

你一向都溫文綺雅, 突然間講野咁粗俗, 你一定好嬲喇..

唔好嬲啦.. 又唔係成日見, 無謂比d咁既人整到自己失晒儀態, 最緊要老公知咪得囉...

男爵府

原文章由 questioning 於 07-12-17 12:04 發表

唔好嬲啦.. 又唔係成日見, 無謂比d咁既人整到自己失晒儀態, 最緊要老公知咪得囉...

吓!?!??! 唔係吓化???
我淨係對住老公先溫文綺雅...
係呀~~~我好好好嬲呀~

[ 本文章最後由 Vca 於 07-12-17 12:08 編輯 ]

別墅

原文章由 Vca 於 07-12-17 12:06 發表

吓!?!??! 唔係吓化???
我淨係對住老公先溫文綺雅...
係呀~~~我好好好嬲呀~

d姑仔常常都是敢的了~~不好為佢地激懷自己
我都試過比我c6的細妹激到的想大巴大巴打死個八婆~~
我同我c6講佢還應我我自己拿來~~:-(

最緊要最緊要老公站在自己這一邊~~不好嬲啦

侯爵府

我睇完都火起啦 講真,你真係算係咁,比我,我一定出聲,
我驚我會拎刀斬佢都似,話晒都係亞嫂,咩態度呀?
你唔話佢,真係好好喇,佢仲得串進尺.

禁止訪問

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢真係一個俾全家人寵壞晒既大小姐!
佢就係似住有你6299幫住佢先咁目中無人
忍佢又唔係,唔忍佢又唔係
仲要俾佢激到你破戒,可想而知你係有幾咁嬲,佢係有幾咁過份!

男爵府

原文章由 questioning 於 07-12-17 12:04 發表

咁係呀嘛~
佢對個個我身邊既人都冇禮貌!
我英國個婚禮唔連伴娘得3個姐妹,但有2個走黎同我講話我姑仔好冇禮貌...
早排姑仔買屋,老公做銀行好心揾咗個高級mortgage adviser 幫佢,end up個mortgage adviser 同我老公投訴話佢阿妹好冇禮貌,搞到老公幾唔好意思...
62種族歧視,唔比佢同鬼仔拍拖,佢偷偷地拍偷偷地見又係我地幫佢講大話62,仲借埋屋企比佢地見...
我唔鍾意佢都只係唔會同佢主動講野,因為我唔鍾意一個人只會唔理、唔望...話不投機半句多啦! 從來都冇叫老公唔理佢...仲想點?

禁止訪問

男爵府

我喺自己屋企(外家)洗碗都冇人會當我係工人!
我已經同老公講,下次佢再係咁唔好怪我,我一定鬧佢! 但我叫老公一定一定唔好出聲鬧埋一份,佢只可以"扮勸交",我唔想62鬧老公!如果我鬧個八婆,62一定會鬧我,但佢係我62,我受得起!!!一人做事一人當! 但論年齡輩份點都唔輪到個八婆...老公話我痴線?-(

等待驗證會員

你己經好忍得,唔出聲話佢,我有個姑仔又係咁,佢有次仲好似好叻咁串我,話佢無禮貌唔係犯法喎,佢話唔通我老公會報警拉佢咁話,我嬲得滯得佢一句:賤格呢樣嘢唔係犯法,你咪繼續囉.........
跟住我老公笑咗出嚟,但我後悔到死,點解唔忍吓,而家見面都面左左,難為咗老公:mrgreen:

禁止訪問

男爵府

原文章由 蜜糖小叮 於 07-12-17 12:21 發表
多歲,咁痴,你老公好大咁就佢

唉~ 佢唔細啦~ 20幾啦 (唔知佢20幾)
老公27
以前62唔比佢出街係老公幫佢講大話,大伯唔會幫佢,只會篤爆...
啱啱做咗醫生,咪睇我依個家庭主婦唔起囉(狗眼!)~

[ 本文章最後由 Vca 於 07-12-17 12:45 編輯 ]

禁止訪問

等待驗證會員

原文章由 Vca 於 07-12-17 12:43 發表

唉~ 佢唔細啦~ 20幾啦 (唔知佢20幾)
老公27
以前62唔比佢出街係老公幫佢講大話,大伯唔會幫佢,只會篤爆...
啱啱做咗醫生,咪睇我依個家庭主婦唔起囉(狗眼!)~ ...

咁既品性做醫生?唔怪得成日有醫生醫死人,我成日覺得呢d人讀c片

男爵府

我唔記得講tim!
喺廚房時我攞住d碗放喺個sink,佢阻住我唔比我過,我避佢點知佢仲要撞埋黎! 我好肯定佢係有心的,老公見到拉開佢...跟住我笑笑口同老公講:原來我瘦到咁invisible? (因為佢好肥!)

禁止訪問

男爵府

我到依家都唔知點解佢咁憎我?
初時拍拖我知99同姑仔好like甜品,整咗個cheesecake比佢地食,佢都話好食...但幾年後有人同我講話姑仔同人講:我整full fat cheesecake 比佢食,好肥...唔知我乜野居心?
有冇搞錯呀? 佢可以唔食吓哇?

[ 本文章最後由 Vca 於 07-12-17 13:00 編輯 ]

男爵府

原文章由 suma607 於 07-12-17 12:55 發表

哈哈哈 ,你地真係好小朋友

唉~ 唔係咁可以點?
又唔鬧得佢...

大宅

please don't be upset. She is just an idiot!!

首頁

尾頁

跳至