想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有用嗎?

洋房

回覆:coiecheung 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

引用:幫到幾多就睇情況啦,不過一定有用,我公公

原帖由 fishtiee 於 15-06-17 發表
幫到幾多就睇情況啦,不過一定有用,我公公在生時食開蟲草之後,身體都好健康好少病痛。你有需要我可以幫你 ...
請問幾錢一両?因為身體好差,小產左兩次,想試下食蟲草

洋房

受到警告

回覆:MitsumiWan 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

引用:Quote:原帖由 fishtiee 於 15-06-17 發表幫

原帖由 MitsumiWan 於 15-06-22 發表
請問幾錢一両?因為身體好差,小產左兩次,想試下食蟲草
我上星期係華潤堂見到特價 7~8千幾一兩,愈大愈貴,買d咁貴既野,大鋪頭買好d。
我買冬蟲草丸比c6食ja,原條太貴勒。
而我食太多野,唔想愈食愈多,所以我冇食蟲草丸

子爵府

回覆:有無試過食冬蟲草,瑪卡bingo

樓主,你click樓主睇下主頁d回覆,全部都係答蟲草野架,雖然我唔知是真是假,不過都係小心為妙。

我都努力緊中獎,不過都要保持清晰既頭腦,唔好咁麻木呀,祝大家好孕。

子爵府

引用:樓主,你click樓主睇下主頁d回覆,全部都係

原帖由 芷柔 於 15-06-24 發表
樓主,你click樓主睇下主頁d回覆,全部都係答蟲草野架,雖然我唔知是真是假,不過都係小心為妙。

我都努力 ...
打錯字,係click 樓上 先啱

大宅

引用:Quote:原帖由 MitsumiWan 於 15-06-22 發表

我上星期係華潤堂見到特價 7~8千幾一兩,愈大愈貴,買d咁貴既野,大鋪頭買好d。
我買冬蟲草丸比c6食ja,原條 ...
多謝你提醒呀!
係呢,想請問你C6食左蟲蟲丸有冇覺得身體好左或有咩變化呀,例如有冇精神左,冇咁攰呀,我日日都冇精神好攰咁,出去覆覆診,都好似散左咁,要瞓返成日先得,唉....尋日覆診,中西醫都話我依家唔適合懷孕

子爵府

引用:Quote:原帖由 芷柔 於 15-06-24 發表我上星

原帖由 MitsumiWan 於 15-06-24 發表
多謝你提醒呀!
係呢,想請問你C6食左蟲蟲丸有冇覺得身體好左或有咩變化呀,例如有冇精神左,冇咁攰呀,我 ...
我c6食左幾日ja,所以未知,我迫佢同善存一齊食 所以其實都唔知邊隻得邊隻唔得。
網上有個報告有講邊隻牌子入面多蟲草成份,你搵下。
另外你成日累會唔會係脾胃虛同濕重呀。唔好飲咁多凍野。
既然你中醫話你未適合就快d調理下啦,bb嚟到既時候你都可以提供最好既營養比佢ma。
我之前都唔係好信中醫架,因為覺得好似無了期咁睇,而且又貴幾百蚊劑藥,飲左又冇咩明顯改善,所以都冇咩心機睇,個個月幾千。。。咪話唔肉赤
不過最近呢幾個月我搵到個夾自己既中醫,朋友叫我試下啦,得唔得3日就知,我見又唔貴咪試下囉,幾十蚊劑ja。
我飲左3日勁多便便,而且訓得好左dd。開始覺得身體有d反應wo,之前個d睇足2個月都冇反應, 跟住keep住睇勒,不過係澳門架,我2個月左右過去一次,而家睇左3次,所以我次次好似走難咁一大袋不過都辛苦架,要自己煲藥,又山長水遠走過去,又要有恆心。
既然你個中醫咁講,佢應該都唔係呃你既,如果呃你就會話你身體幾好,不過買d貴藥材補補先 所以你試下,連續飲2個星期你開始知架勒。又係個句,呢幾年我都努力備孕,我發覺好多人利用我地求子心切既心去搵水魚呀,你認為貴,能力負擔以外既,記得理性咁望清楚。有時唔一定貴先係好野,而且我覺得貴野同d有信譽既大公司買好d。

中醫真係要夾架,我個個未必啱你,你個個又未必啱我,試下丫,一齊努力 祝好孕

洋房

引用:Quote:原帖由+MitsumiWan+於+15-06-24+發表

我c6食左幾日ja,所以未知,我迫佢同善存一齊食 所以其實都唔知邊隻得邊隻唔得。
網上有個報告有講邊 ...
同意要小心呀,所以要學識點樣分,就算去大行買都一樣,點知會唔會唔小心入錯貨,比供應商混水摸魚。我叔叔有鋪頭係上環海味街架,不過賣燕窩為主,可以比卡片你上去自己望下。咁我幫佢refer客人,揀蟲草黎答都好正常.... 但就無答燕窩啦,因為無買開,都唔熟行情 不過我一般refer開既都係身邊既朋友,所以樓上有問題同疑慮都正常,小心駛得萬年船。Mitsumi擔心既話可以去大行買呀!識到你都好感動!你有揀錯蟲草上既問題時先問我啦,我會盡力答的!
但係議事論事,唔贊同出去食蟲草丸,因為雖然蟲草基本上係個個都可以食,但丸入面既其他藥材就唔係啦,而且蟲草丸入面用乜野「蟲草」你真係唔知,用斷草既話效果有爭好遠,可以負擔當然成條食啦。其實我覺得所有野食一樣,我都會揀原件食,所以肉丸我係唔食既。。。
不過樓上講到個中醫咁神奇,Mitsumi不如去試下啦!一定要生到可愛健康既寶寶呀!!

別墅

回覆:有無試過食冬蟲草,瑪卡bingo

我之前係食瑪卡bingo的,但唔肯定係咪真係因為佢

子爵府

引用:Quote:原帖由 芷柔 於 15-06-24 發表我c6食

原帖由 fishtiee 於 15-06-24 發表
同意要小心呀,所以要學識點樣分,就算去大行買都一樣,點知會唔會唔小心入錯貨,比供應商混水摸魚。我叔叔 ...
嗯嗯,生b條路真係唔易行,你都要努力呀,祝福你

大宅

引用:Quote:原帖由 MitsumiWan 於 15-06-24 發表

網上有個報告有講邊 ...
好呀,我地一齊努力!

大宅

引用:Quote:原帖由 芷柔 於 15-06-24 發表我c6食

原帖由 fishtiee 於 15-06-24 發表
同意要小心呀,所以要學識點樣分,就算去大行買都一樣,點知會唔會唔小心入錯貨,比供應商混水摸魚。我叔叔 ...
大家唔好勞氣,我知道大家都係關我,先謝謝!不過我依家肚痛痾血好辛苦。

子爵府

引用:Quote:原帖由 fishtiee 於 15-06-24 發表同

原帖由 MitsumiWan 於 15-06-24 發表
大家唔好勞氣,我知道大家都係關我,先謝謝!不過我依家肚痛痾血好辛苦。

...
我記得你剛剛小 樓要養好身子先呀,bb好快反你身邊架

大宅

引用:Quote:原帖由 MitsumiWan 於 15-06-24 發表

原帖由 芷柔 於 15-06-25 發表
我記得你剛剛小 樓要養好身子先呀,bb好快反你身邊架
晴天霹靂呀,我尋日痾血尿,今日照到有腎石,真係想死呀,依家都唔知點算好呀

子爵府

引用:Quote:原帖由 芷柔 於 15-06-25 發表我記得

原帖由 MitsumiWan 於 15-06-25 發表
晴天霹靂呀,我尋日痾血尿,今日照到有腎石,真係想死呀,依家都唔知點算好呀

...
Keep住睇醫生啦,腎石唔係咩大病,快d攪好先有bn勒,祝身體健康!

大宅

引用:我之前係食瑪卡bingo的,但唔肯定係咪真係

原帖由 beautycma 於 15-06-24 發表
我之前係食瑪卡bingo的,但唔肯定係咪真係因為佢
你食瑪卡幾耐 ?

別墅

回覆:coiecheung 的帖子

食咗2個月

大宅

引用:食咗2個月

原帖由 beautycma 於 15-06-26 發表
食咗2個月
我而家都已食左一個月,同冬蟲草+瑪卡焗水飲,我同c6感覺都幾好,食完c6做密左,我就身體暖左好多,不過依然有m到。仲未bingo,希望下個好似你咁啦!

首頁

尾頁

跳至