自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

DHA勳章

大緊肚,又湊住個囡,老公呢排又成日出街。雖然係打波,睇波,陪fd睇車,唉,自己就日日係家到湊囡,大肚出街又唔方便。
唔知幾時先可以改變一下!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

阿女出世就會好D啦

子爵府

回覆:好似無左自己既人生咁

有時覺得做女人好辛苦,有仔女就好似要乜都俾哂佢,唔係其他人會話你自私,唔夠付出,唔係賢妻良母。男人就可以專心事業,玩樂,朋友。

hummingbirdy    發表於 15-6-10 09:36
drm    發表於 15-6-10 00:57

別墅

引用:有時覺得做女人好辛苦,有仔女就好似要乜都

原帖由 kecyc2003 於 15-06-10 發表
有時覺得做女人好辛苦,有仔女就好似要乜都俾哂佢,唔係其他人會話你自私,唔夠付出,唔係賢妻良母。男人就 ...
認同

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

有時覺得做女人好辛苦,有仔女就好似要乜都俾哂佢,唔係其他人會話你自私,唔夠付出,唔係賢妻良母。男人就 ...

大宅

同你情況一樣又係陀住細湊個大!
有時諗諗下真係喊出黎!唉

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

明你感受 自己都大緊肚 就算比你去到街 咁熱都好辛苦
但如果個c6係身邊 又會好好多既

子爵府

樓主你身體ok ma? 如果冇乜大問題其實都可以要求c6 陪你出下街,阿囡可以揾親戚湊住先嗎? 至少你都可以relax 下唔使成日就係做屋企野無哂自己。生左之後都要對自己好d, 每日點都抽番1,2 小時做下自己野,push 下你c6 分擔下,如果有親友network 更加可以妥善利用下間中請佢地幫手,咁咪唔使下下自己做哂有番自己人生。當然你唔好介意有d 38 會話你唔湊仔,從來冇人話過仔女要24小時湊,根本過分緊張! 成長過程呢樣野,貴精不貴多,睇重點好過乜都睇,我就無乜興趣日日睇個小朋友開大啦…

hummingbirdy    發表於 15-6-10 09:37

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

要湊小朋友, 生活總有改變,但唔好搞到冇左自己。可以的話咪帶埋個女出街。 唔駛諗得咁灰。加油!

男爵府

DHA勳章

回覆:kecyc2003 的帖子

係呀我篤電話,我62我媽會話我,但有時其實只係上網睇緊小朋友資訊,我老公成日篤都無人話佢,我出街,又要限幾點,我老公就成日覺得有我睇住,出到幾點都得

男爵府

DHA勳章

回覆:Mimitsui 的帖子

me too.仲要而家都30w,仲要湊住大囡,幫佢沖涼。腰都斷就黎

男爵府

DHA勳章

回覆:SHANSHAN5200392 的帖子

係呀大住肚湊住個囡,d朋友都唔敢搵我出街啦,又去唔得遠,又要限時間

男爵府

DHA勳章

我ok ge,不過而家30w,個老公又勁多野忙,忙反工就話姐,最

男爵府

係甘架啦
媽媽係最偉大

男爵府

DHA勳章

最幣唔係,呢排我都呻左好多出來,佢話佢都明我幾辛苦。屋企人要反工,奶奶都係好間中先幫下,自己個肚咁大,個囡又勁痴我,所以去遠小小都諗過度過,我都想快點生完,可反下工

男爵府

DHA勳章

回覆:ArJacobMa 的帖子

多謝你

男爵府

DHA勳章

回覆:bosch 的帖子

多謝你鼓勵,我都想尋找下自己既人生,不過要等個囡大點先得

禁止訪問

大宅

引用:阿女出世就會好D啦

原帖由 good_pig 於 15-06-10 發表
阿女出世就會好D啦
見人讀小學仲困身呀!日日跟功課考試!幼稚園又要準備搵小學,bb時期戎左夜奶先最輕鬆。做呀媽都係困身!

首頁

尾頁

跳至