懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日下午m痛後vv抹到血水即入急症,醫生照唔到胎long要我再驗,驗到都係有bb的,但之後每次vv都抹到有血,好驚,剛抽左血驗指數,請問有無jm有經驗,最後係無事呀?

別墅

回覆:chiching621 的帖子

我8w肚痛入急症,個醫生都話照唔到胎襄,2日之後去私家,已經照到強烈的閃閃啦!急診室醫生流流地!始終唔係婦科醫生!
擔心就去私家啦!

別墅

JJ080 發表於 16-4-30 00:47
我8w肚痛入急症,個醫生都話照唔到胎襄,2日之後去私家,已經照到強烈的閃閃啦!急診室醫生流流地!始終唔 ...

急症已轉婦產科都照唔到,未知咩原
因出血,抽左血又未有報告,真係咩都做唔到

男爵府

chiching621 發表於 16-4-29 23:01
今日下午m痛後vv抹到血水即入急症,醫生照唔到胎long要我再驗,驗到都係有bb的,但之後每次vv都抹到有血, ...
好睇你排卵準唔準,如果遲排,照唔到個囊唔出奇。再等下就會見到。
但如果你係準時排就有可能真係有問題,
不是嚇你,有可能是化學懷孕或宮外孕。
但你而家無野可以做,
你抽完血後,應在48小時抽第二次。
如果hcg跌,你好大機化學,
如果升,但你仲照唔到,可能係宮外。

希望你快d照到啦。

大宅

回覆:5week5抹血水,急症照唔到胎long,好擔心

不用擔心,現在很早期

複式洋房

回覆樓主:

我上次入左急症照唔到都好驚,不過除左等真係無野做到。而家仲有無流?不如出左院搵個私家睇下

別墅

一般7周才照到胎心的!

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

休息下,等報告吧,暫時真的無嘢可做。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

希望一切順利,暫時先多D休息。

別墅

pigpigyo 發表於 16-4-30 10:26
我上次入左急症照唔到都好驚,不過除左等真係無野做到。而家仲有無流?不如出左院搵個私家睇下
...

星期五晚抽左血廣華話孕指得211,一般3-4week先會係呢個數,昨日我痾左好多血塊出黎我好驚,唔知會否無左了,但廣華話無咩事由佢流出黎,因我都未照到胎long,後日再抽血驗比較指數,唔排除宮外孕可能

別墅

青蘋果丫燕 發表於 16-4-30 10:30
一般7周才照到胎心的!

但我用紅d驗,我應該係2號排卵,到而家應該差不多6week了,但指數只有3-4week,好怕係有問題,今朝身体好似輕鬆左咁,keep住有流血,若真係流產左,聽人講都要坐2星期小月。。。。而家唯有等3號驗血5號先有報告,我原定係7/5約左私家第1次照胎架

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:青蘋果丫燕+發表於+16-4-30+10:30+一

原帖由 chiching621 於 16-05-01 發表
但我用紅d驗,我應該係2號排卵,到而家應該差不多6week了,但指數只有3-4week,好怕係有問題,今朝身体好 ...
我last m計6w勁肚痛+啡入急症乜都照唔到,我知自己遲排,實際得5w預咗冇嘢睇,但好肚痛所以去急症

因為乜都照唔到,威記即刻收入院,懷疑宮外孕

上到房問診,有個資深姑娘話6w都照唔到,有機宮外,所以好快抽血又再照過,今次婦產E生搵咗幾分鐘終於搵到胎囊0.5cm但未有胎芽,俾期2星期覆診就即時出院了,如果又係乜都照唔到就唔會俾出院,要等驗血報告

一星期後last m計7w,排卵計6w,有血絲+血點,飛去睇私家,照到有心跳,但size偏細唔夠6w,俾安胎藥瞓咗2日冇血絲,不過keep住淺啡我冇理

再一星期後急症覆診,仍然有心跳,size match 返週數

如果知邊日排卵,有6w都照唔胎囊,真係好大機會宮外,真係要驗血睇指數,一有唔妥要即刻去急症唔好拖,宮外爆咗死得人架~

祝樓主平安

別墅

mmki 發表於 16-5-1 08:40
我last m計6w勁肚痛+啡入急症乜都照唔到,我知自己遲排,實際得5w預咗冇嘢睇,但好肚痛所以去急症

因為乜 ...

我用紅d驗應該2/4排的,應該今日6week,都照唔到胎long好擔心,昨日痾左好多血同血塊,今日一直keep住有血好似m咁但唔多,唉,等了年半,check到bingo好開心點知而家咁。。。

大宅

我都5weeks, 昨日有啡,有冇問題呀?我好擔心呀!

別墅

回覆:5week5抹血水,急症照唔到胎long,好擔心

樓主,我情況同你一樣啊,上次睇完私家,都係訓幾日床咋,醫生會開安胎藥。不過我最後都無左啊,但醫生話個胎應該一早唔係度,所以休息完再努力

別墅

Cheuk@mama 發表於 16-5-1 11:32
樓主,我情況同你一樣啊,上次睇完私家,都係訓幾日床咋,醫生會開安胎藥。不過我最後都無左啊,但醫生話個 ...

我怕係宮外孕,但唔知宮外孕係咪都會痾血塊呢。。今日第2日都一直好似第4日m的份量咁。。

別墅

mslucky 發表於 16-5-1 10:30
我都5weeks, 昨日有啡,有冇問題呀?我好擔心呀!

有啡好多都問題唔大但都去睇睇醫生安心啲,若見紅就嚴重好多。。

別墅

引用:Quote:Cheuk@mama+發表於+16-5-1+11:32+樓

我怕係宮外孕,但唔知宮外孕係咪都會痾血塊呢。。今日第2日都一直好似第4日m的份量咁。。
...
同我一樣!我都係俾醫生講宮外孕嚇死,但你放心,機會唔高,我第一次見醫生驗到指數200幾,已經過低,幾日後得番10幾

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:Cheuk@mama+發表於+16-5-1+11:32+樓

...
咁嘅情況,去醫院都冇收你入院同你mon住?

別墅

Cheuk@mama 發表於 16-5-1 11:52
同我一樣!我都係俾醫生講宮外孕嚇死,但你放心,機會唔高,我第一次見醫生驗到指數200幾,已經過低,幾日 ...

我都打定輸數了,請問你有無坐小月呀?

首頁

尾頁

跳至