跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇19/7出世的BB?

我BB19/7係聯合醫院出世.....而家4個半月....17磅幾.....超扭計成日食手指同流口水.... 打佢又笑...

複式洋房

我囡囡都係19/7出世o架 !! 不過佢得大約15磅,依家只可以側身,仲未識得反身呀 !
佢夜晚訓覺就好好囉......可以一覺訓到天光,訓十二個鐘 !

侯爵府

我個仔都係7月19號出世O架,,,而家18磅,,最緊請左個工人揍BB,不過BB好似唔多中意,成日都喊,,唔知點算,同埋夜晚訓覺好易醒,唔知係咪天氣乾燥,佢個鼻仔唔係好舒服呢???

洋房

終於找到你們囉..
我們家妹妹也是 7/19 出生的..最大的興趣應該就是流口水, 吸手指頭跟睡覺. 現在已經有 20.6 LB 了.
不知道是不是太肥..每次叫他翻身他連理都不理. 只趴在那邊動都不動.. 這幾天可能著涼了. 勁流鼻水..真是很可憐..

下個月可以吃固體食物了呢..各位媽媽有沒有打算從什麼食物開始呢? 找機會大家一起聚聚好嗎?

侯爵府

我都想比D糊仔BB試下....知唔知邊隻brand好D呢??

別墅

我bb(女)都係19/7出世(東區醫院), 依家有16磅. 不過佢仲未識轉身, e生話因為佢脾仔太肥.....

別墅

原文章由 008mama 於 08-12-5 19:34 發表
我囡囡都係19/7出世o架 !! 不過佢得大約15磅,依家只可以側身,仲未識得反身呀 !
佢夜晚訓覺就好好囉......可以一覺訓到天光,訓十二個鐘 !

我隻臭豬4個月大時大約有17磅,佢換親片都玩轉身....
佢夜晚瞓覺唔係時時都瞓得好好囉.....成鬼日叫

別墅

原文章由 wycutebaby 於 08-12-22 23:54 發表
終於找到你們囉..
我們家妹妹也是 7/19 出生的..最大的興趣應該就是流口水, 吸手指頭跟睡覺. 現在已經有 20.6 LB 了.
不知道是不是太肥..每次叫他翻身他連理都不理. 只趴在那邊動都不動.. 這幾天可能著涼了. 勁流 ...

果汁同米糊

別墅

原文章由 christyheihei 於 08-12-23 10:20 發表
我都想比D糊仔BB試下....知唔知邊隻brand好D呢??

雪印beanstalk

洋房

原文章由 BOBOWIN 於 08-12-24 12:36 發表

果汁同米糊

那請問如果 BB 平常一日吃 5 餐奶.
六個月之後是不是一餐餵果汁,一餐餵米糊. 剩下的三餐餵奶就可以了 ?

別墅

我嘅BB仔19/7係沙田威爾斯出世

洋房

我嘅BB girl19/7 also 係沙田威爾斯出世

別墅

你們的BB出了幾多隻牙...............軒仔開始出第三隻牙

大宅

妳地好呀, 我囝囝都係7/19號出世架! 係聯合醫院~ BOBOWIN, 唔知當日我地有無見過面呢?

skfcng, 嘩, bb咁快就出左3隻牙仔啦~~

別墅

原帖由 skfcng 於 09-2-28 21:57 發表
你們的BB出了幾多隻牙...............軒仔開始出第三隻牙

我朗b出緊下面2隻牙仔

別墅

原帖由 littlehei2008 於 09-3-3 12:14 發表
妳地好呀, 我囝囝都係7/19號出世架! 係聯合醫院~ BOBOWIN, 唔知當日我地有無見過面呢?

skfcng, 嘩, bb咁快就出左3隻牙仔啦~~

hello....我住4b個邊near corridor & 沖下身room....
你呢?

大宅

我住近 nurse counter 個間房, 應該唔近沖身房, 不過都有上兩堂baby course。

妳地bb 咁快出左牙仔喇, 我個囝囝依家先有點白點露出咋...

原帖由 BOBOWIN 於 09-3-6 21:32 發表

hello....我住4b個邊near corridor & 沖下身room....
你呢?

大宅

回覆 # 的文章

my BB also birth at PWH on 19/7 ar..i can feel his 2 tooth, but can't see it..:>
耶和華是我們的牧者, 我們必不至缺乏.

大宅

囝囝下面兩只牙仔出左好多啦, 不過可能出牙仔經常大喊, 現階段真係好湊呀, 唔知幾時先會好湊d~~

侯爵府

回覆 # 的文章

過左好快就冇事喇,我個仔之前一次過出4隻牙呀,搞到佢D脾氣好差.又成日訓唔到同勁喊.都係個幾星期就冇事喇,..放心啦,出定左就會好D..

首頁

尾頁

跳至