興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

用緊6s,想轉大機,試過X幾好用但太貴買唔落手,見8+ 有d地方賣7xxx, 諗緊轉唔轉好,因為無得叉住電聽歌,但6s得64gb無咩位剩,定係等多幾個月8+會唔會再平d?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

flyinsky 發表於 17-11-9 21:00
用緊6s,想轉大機,試過X幾好用但太貴買唔落手,見8+ 有d地方賣7xxx, 諗緊轉唔轉好,因為無得叉住電聽歌,但 ...

其實你都有晒答案。。。6s 本身只有32gb 和128gb....
用到plus機,已好省電,我用8plus,2日先充電。。

子爵府

flyinsky 發表於 17-11-9 21:00
用緊6s,想轉大機,試過X幾好用但太貴買唔落手,見8+ 有d地方賣7xxx, 諗緊轉唔轉好,因為無得叉住電聽歌,但 ...

如果手機操作正常又唔想俾七八千換機,我會選擇去華強北加大容量,64G改256G都得,你预人仔¥700以下一定得

男爵府

baby668 發表於 17-11-11 08:56
如果手機操作正常又唔想俾七八千換機,我會選擇去華強北加大容量,64G改256G都得,你预人仔¥700以下一定 ...

加大左唔可以正常升級

伯爵府

baby668 發表於 17-11-11 08:56
如果手機操作正常又唔想俾七八千換機,我會選擇去華強北加大容量,64G改256G都得,你预人仔¥700以下一定 ...

其實7千都接受到,但想要大d mon又可以單手拎就有難度,用過android真係唔慣個操作,先煩惱,如果唔拎去深圳,蘋果有無得加memory?

伯爵府

linggo 發表於 17-11-9 23:37

就係樣樣都有d唔啱先難揀,你由咩機轉8plus?覺得好用嗎?

子爵府

愛B媽媽 發表於 17-11-11 11:17
加大左唔可以正常升級

基本上係完全冇問題,可以完美升級

子爵府

flyinsky 發表於 17-11-11 12:00
其實7千都接受到,但想要大d mon又可以單手拎就有難度,用過android真係唔慣個操作,先煩惱,如果唔拎去深 ...

大宅

回覆樓主

我剛剛由6+轉左8+,部機除左dd重之外,其他都吾錯,真系比6+快好多,之前都鐘意X,我比較過X同8+,除左個mon靚d之外,其他野都幾乎一樣,d色又吾多同吾靓,但以而家個市場價黎計,X貴8+4千以上(除非等apple正價貨先會差二千),太吾值啦

子爵府

flyinsky 發表於 17-11-11 12:00
其實7千都接受到,但想要大d mon又可以單手拎就有難度,用過android真係唔慣個操作,先煩惱,如果唔拎去深 ...

七千蚊買一部電話,除非用開個台補貼咗大部分機價,否則真係買唔落手

子爵府

Maggie519 發表於 17-11-11 14:08
我剛剛由6+轉左8+,部機除左dd重之外,其他都吾錯,真系比6+快好多,之前都鐘意X,我比較過X同8+,除左個mon ...

6 plus同8 plus當然兩個世界,但6S plus同7plus 比只快小小,而7 plus機身好易熱,尤其是打機係辣手,8 plus 比7 plus又快小小,又熱小小, 係咪真係值得俾八千蚊升級,個人立場係絕對不值得

大宅

baby668 發表於 17-11-11 14:28
6 plus同8 plus當然兩個世界,但6S plus同7plus 比只快小小,而7 plus機身好易熱,尤其是打機係辣手,8 pl ...

甘我都係因為部6+開始short short地,加上電話台送部7+比我用,之後我加千零蚊trade in部7+換部8+黎用,再賣埋部6+,實際比左吾夠4百元換部最新款電話用,對我自己黎講就好扺

大宅

回覆樓主

至於發熱情況,我老公用左7+一年,我從未聽過佢講,而我用8+兩日都無呢個情況,可能一dd機卦

侯爵府

Maggie519 發表於 17-11-11 14:37
至於發熱情況,我老公用左7+一年,我從未聽過佢講,而我用8+兩日都無呢個情況,可能一dd機卦
...

一樣,用左 8 plus 個月,無發熱,電可以兩日叉一次。

珍珠宮

flyinsky 發表於 17-11-11 12:02

就係樣樣都有d唔啱先難揀,你由咩機轉8plus?覺得好用嗎? ...

我由ip5升上ip8p。感覺好巨大。。畫面大反應快,以家用ip比用5.7` an機仲多。。好省電。
我用藍牙耳機,又淘左無線充電板,好好用。
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

子爵府

Maggie519 發表於 17-11-11 14:37
...

我老婆都用緊7 plus, 啱啱用咗一年 ,佢自己都話7 plus 明顯地6 plus熱, 佢唔打機,但係當好多application同一時間用嗰陣,部機就會開始熱, 部機仲用咗十一個月就壞咗,跟住換翻新機, 而家換咗部翻新機情況一樣

侯爵府

baby668 發表於 17-11-11 18:33
我老婆都用緊7 plus, 啱啱用咗一年 ,佢自己都話7 plus 明顯地6 plus熱, 佢唔打機,但係當好多applicatio ...

睇左你出咁多嘅帖,似乎你同你老婆用部部智能手機都有問題

其實用任何智能電話,都要同電腦一樣,久不久要 tune 一下機先會順暢。

伯爵府

linggo 發表於 17-11-11 16:26
我由ip5升上ip8p。感覺好巨大。。畫面大反應快,以家用ip比用5.7` an機仲多。。好省電。
我用藍牙耳機,又 ...

你用5用到咁耐,好勁!android 機用唔慣,雖然好多人話華為高階機好用,但我屋企人用低階就普通啦,無線叉電係咪快d架?

珍珠宮

回覆 flyinsky 的帖子

無線充電快慢, 都要睇輸出....我放係公司, 放低就充....好方便...
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

子爵府

crshk 發表於 17-11-11 18:46
睇左你出咁多嘅帖,似乎你同你老婆用部部智能手機都有問題

其實用任何智能電話,都要 ...

你令我諗起上次喺蘋果維修 ,表面上專業,但一啲都唔專業嘅藍精靈, 佢做完個測試之後話,我部機hardware有問題,要換機,我問乜原因, 佢話最大機會就係部機受潮濕影響硬件,我話部機又從來冇掂過水,你哋iphone 7報稱有ip67防水認證,部機點會咁容易受潮呀, 佢仲要死撐話可能天氣都會有影響

我話如果係咁容易受潮,真係要問下海關, 一部聲稱防水嘅手機,咁容易受潮,係咪需要海關向Apple了解下, 是否觸犯了商品說明條例的防水認證

首頁

尾頁

跳至