懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

懷孕初期5w開始流啡,已經流左一個星期,睇個醫生,因為實在太初期,暫時只可觀察!
但日日咁流,每次去廁所都提心吊膽,一見到護墊有一撻啡血就好意志消沈
有JM有相同情況而又能順利繼續孕期嗎?可以分享嗎?需要正能量!
其實這情況普遍嗎?

大宅

Meowho 發表於 18-1-30 23:01
懷孕初期5w開始流啡,已經流左一個星期,睇個醫生,因為實在太初期,暫時只可觀察!
但日日咁流,每次去廁所 ...

我由4week幾開始又紅又啡,仲有血塊,到9週冇再流,今日17週1。我明白擔心一定有,但係盡量放鬆吧

大宅

最緊要休息多啲,我由8W 流血轉啡到16W 先正常無再流, 因為我冇睇開中醫我唔敢睇中醫補胎 ,去左睇西醫照過話入面有瘀血所以流啡係因為要留清啲瘀血出嚟, 最後bb係足月出左世 所以你都要放鬆心情同bb一齊加油。

大宅

回覆樓主:

我未到dd已驗到及見紅,醫生話正常, 但如果流血有m咁多或多過m或肚痛就要去睇急症喎。

複式洋房

我初期都係咁,睇婦產科醫生開咗安胎藥我食,連續食兩星期後就無再流了,最緊要一定要多休息,保持心境開朗

大宅

creammy10th 發表於 18-1-30 23:58
我由4week幾開始又紅又啡,仲有血塊,到9週冇再流,今日17週1。我明白擔心一定有,但係盡量放鬆吧 ...

咁你有冇睇醫生同食藥呀?

大宅

RL1268 發表於 18-1-31 00:30
最緊要休息多啲,我由8W 流血轉啡到16W 先正常無再流, 因為我冇睇開中醫我唔敢睇中醫補胎 ,去左睇西醫 ...

我都好想放鬆心情,上午成朝無流啡,個人係輕鬆架,到下午又流返,個人又好意志消沈等待嘅日子好漫長

大宅

mmbili 發表於 18-1-31 11:17
我未到dd已驗到及見紅,醫生話正常, 但如果流血有m咁多或多過m或肚痛就要去睇急症喎。
...

如果流到M咁我諗會驚到癲左
醫生嘅底線咁底嘅

大宅

Sakurayu 發表於 18-1-31 11:59
我初期都係咁,睇婦產科醫生開咗安胎藥我食,連續食兩星期後就無再流了,最緊要一定要多休息,保持心境開 ...

多謝鼓勵,希望大家都好孕啦

大宅

Meowho 發表於 18-1-31 16:56
咁你有冇睇醫生同食藥呀?

冇呀。我本身係做人工受孕,每日都要塞三次藥同每晚口服一粒藥,所以我諗返去睇都係冇咩用,決定喺屋企自己休息算。到6週幾返去覆診,已見到閃閃。

洋房

各位大神,我岩岩驗孕顯示成功懷上bb,照b超睇唔到胎,照陰超睇到小小的一個,按照傳統計算我5月13日第一日來m,醫生話我應該有7週,但是胎發育只有4.7mm明顯的不對稱,我的人開始各種害怕😱,最後醫生開了一點黃體酮,葉酸,維他命話比我安胎,翻到屋企開始流啡,第二日早上一樣流,好驚,去廁所都驚,我應該點做好?

複式洋房

休息多啲,唔好諗太好,加油(emoji)

男爵府

babygood11 發表於 18-7-6 11:41
各位大神,我岩岩驗孕顯示成功懷上bb,照b超睇唔到胎,照陰超睇到小小的一個,按照傳統計算我5月13日第一日 ...

經期是否準確?如果4.3mm係指胎囊,姐係大概有4週左右大,竟然打左安胎針,就俾d 時間bb,加油

大宅

各位大神,我岩岩驗孕顯示成功懷上bb,照b超睇唔到胎,照陰超睇到小小的一個,按照傳統計算我5月13日第一日 ...

定時食野夠營養,休息多啲,放鬆番情緒呀!

複式洋房

我5w有流啡、之後私家醫生俾安胎藥同訓床休息、好快無事、而家31w啦!加油!BB生命力好強的(emoji)(emoji)

別墅

我5wk都有流血流啡,後來去睇中醫安胎,因為個西醫唔肯開安胎藥,佢話無野可以做到。個刻真係好傍皇。之後幾日後無流啦 依家13週 加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)無事架

洋房

回覆樓主

我5weeks 都有 流左成個幾星期 不過我照返工 因為醫生話無野幫到 私家公立都睇過 依家已經18週啦

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

唔好咁擔心住,可能遲排卵所以size有偏差都未定,你而家可以做既就係多休息,放鬆,用正能量幫bb打氣,只要無流血無肚痛都暫時ok,幾時再覆診?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

重有,如果你有野想問呢度啲jm你自己開個新帖啦,咁會有多啲jm留意,可比啲意見你架。

伯爵府

多休息,之前我fd都係咁,都無乜嘢

首頁

尾頁

跳至