自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

內地綜藝節目《披荊斬棘的哥哥》大受網民歡迎,有網民選出5位最煩人嘅「哥哥」!

言承旭:太矯情

網民覺得佢似乎跳唔出框框,上台第一首歌就唱《流星雨》,仲搵埋大S為佢造勢,何來突破呢?之後有想法又唔同大家講,自己匿埋一角顯得傷感,表現得矯揉造作,到採訪時又忍唔住喊,網民覺得佢唔適合呢種具競爭性嘅綜藝,有一種違和感!

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

林志炫:自私、不尊重
首先早年憑《單身情歌》爆紅嘅佢,第一次分房時,比年紀更大嘅黃貫中快一步揀咗最好嘅2人間,被批唔識尊重對方。入宿舍後做嘅第一件事就係擋住攝影機,導致同房嘅趙文卓得好少宿舍鏡頭。之後兩人又因為冷氣問題出現矛盾,林志炫覺得開冷氣會喉嚨乾,於是趙文卓抱怨房間冇冷氣,只好去人哋房,林志炫被指自私更上埋熱搜,之後佢喺社交網解釋:「當時是卓兄說吹冷氣不夠養生最好關了少吹,所以我就接受建議配合同意了呀!」到後來演出安排中,林志炫嘅計劃似乎引起其他人不滿,李雲迪更表示:「我們其實更像…也不能說是伴奏吧…」

子爵府

GAI(周延):自以為是、狂妄
而第2個係GAI(周延)被指自以為是及狂妄,曾喺網上發文:「我根本不想告坐經濟艙的說唱歌手有任何交集。」令人感覺好傲慢。而當林曉峰指唔認識佢細佬布瑞吉時,GAI去搵陳小春投訴,但網民就覺得根本唔關陳小春事!

子爵府

布瑞吉:被哥哥拖累
GAI幫細佬出頭搵陳小春講數,但變相令布瑞吉人緣變差,令人覺得佢小事化大,不過好在陳小春冇擺喺心,仲對佢讚不絕口。喺送禮物環節時,陳小春更向佢送上份量好重嘅頸鏈!不過喺排序出場時,佢嘅做法被人覺得違背節目組規則!

子爵府

張雲龍:冇主見、甘做言承旭跟班
張雲龍經常提到言承旭,不時表現出係對方忠粉,兩人經常有合體畫面,但觀眾就唔多Buy呢對CP,覺得太膩同厭悶在一起。而張雲龍又冇咩特別表演,遭網民狠批只留下了一副「甘做言承旭跟屁蟲」嘅印象,似乎唔係去參賽,而係去追星,令人失望。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

catvv 發表於 21-9-1 08:57
張雲龍:冇主見、甘做言承旭跟班
張雲龍經常提到言承旭,不時表現出係對方忠粉,兩人經常有合體畫面,但觀 ...

我只識一個
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

言好瘦呀~5個都幾實至名歸

珍珠宮

咁即係大灣區「哥哥」風評唔錯喎

珍珠宮

睇片段覺得林志炫回GAI都幾令人討厭。

子爵府

回覆樓主:

叔叔啦,仲哥哥,上去知唔知醜架

yeung_ma    發表於 21-9-3 13:13
lanloo    發表於 21-9-3 12:28
la_source    發表於 21-9-1 09:29

珍珠宮

回覆樓主:

言好優柔寡斷,終於明白點解chi ling飛佢

男爵府

回覆樓主:

乜唔係製作單位搵大s架咩

公爵府

回覆樓主:

我見到第一次演出ja ,炫哥話把聲夜晚先開果下真係呆左,難得chilam咁正面話係佢身上面學到野
GAI 走去搵小春果下搞笑,香港唔太識內地歌手藝人好正常,認真,如果唔係bk話周深,走去睇下發現part李克勤先知有個節目,然後順便睇下2,佢話好鍾意陳小春先叫記得下佢ja,我連2都冇睇曬 如果大家唔知有咩人參加,好難做定research,林個款唔似係上開內地搵錢又識得曬咁多人
PS 我鍾意James 太靚仔

伯爵府

LekGirl 發表於 21-9-1 09:05
睇片段覺得林志炫回GAI都幾令人討厭。

Agree 我都覺得Gai 同林志炫最黑人憎.jerry 同雲龍咁靚仔都好賞心悅目呀.我都覺得 bridge 比gai 拖累了.bridge 幾好口材呀,

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

crystal媽咪 發表於 21-9-1 08:59

我只識一個

我多你一個,我識兩個…..

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

CrabPincers 發表於 21-9-1 09:28
我多你一個,我識兩個…..

我認我好多野都唔為意,唔認識
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

畀面勳章

紫翹 發表於 21-9-1 09:05
咁即係大灣區「哥哥」風話唔錯喎

大灣區哥哥好受歡迎,似乎香港人的印象在內地都唔係咁差。
日日是好日

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

crystal媽咪 發表於 21-9-1 09:29
我認我好多野都唔為意,唔認識

言承郁-上左年紀的好難不認識,但我未看過佢的戲,只知道有呢個人

張雲龍- 最近看左套海上繁花,做暖男醫生,又幾靚仔,所以認得佢了…..

其他,真係聽都未聽過

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

死,我淨係識言承旭

水晶宮

成日覺得呢D 真人show 有既定劇本

首頁

尾頁

跳至