自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

好嬲呀,把鎖用咗一年零10個月就壞。買嗰陣時,係新出model要成四千幾蚊,而家就壞咗,上門檢查已經要俾$1500未包零件,仲要唔知整唔整到真係離晒譜

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

買電子產品都係撞彩,我個samsung 電子鎖用咗5年多,好彩 so far 未有事

琥珀宮

睇韓劇,見d apartment (包括d cheap 樓)全部都係用電子鎖,以為只係好簡單電子零件,好come 用tim

琥珀宮

維修期間,係咪仍可以用鎖匙正常使用?

男爵府

kitty_daniel 發表於 23-4-6 17:41
好嬲呀,把鎖用咗一年零10個月就壞。買嗰陣時,係新出model要成四千幾蚊,而家就壞咗,上門檢查已經要俾$15 ...

下!!我用緊左一年三個多月,但有壞都係 4千幾

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

木土土 發表於 23-4-6 18:23
維修期間,係咪仍可以用鎖匙正常使用?

佢有兩個鎖芯,我而家封咗其中一個就用到,我諗我用住先唔維修住。$1500檢查費仲要未包零件,我又唔知佢整唔整到

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我當年用咗一年就壞咗, 講明兩年保養, 原來只係頭一年上門, 第二年係唔上門, 上門另收費

大宅

木土土 發表於 23-4-6 18:22
睇韓劇,見d apartment (包括d cheap 樓)全部都係用電子鎖,以為只係好簡單電子零件,好come 用tim
...

咪就係,諗住佢咁廣泛使用,應該技術好好,點知人算不如天算

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

第一次用電子鎖, 我用三叔可以用apps開門嗰隻, 唔知係唔係我唔好彩, 用了2年已壞了, 不停響, 8粒電係一日draw晒, 叫師父上嚟睇, 齋睇都要收$500定$550, 師父一睇把鎖好新噃, 上網睇原來好多人有呢個問題, 話可能指摸底板壞, 點知師父話前後底板都壞晒, 整唔到, 換過把, 佢重要加多句, 你有冇用apps開門, 如有, 太多電子嘢會好易壞, 吹脹, 問佢有無平, 佢叫我打番去代理問, 點知無平不特止, 還要某啲型號才啱位, 如果唔係要攪個啲窿位, 啱我哋型號無貨! 結果C6自己揾, 揾到間, 話都係韓國牌子, Solity, 連安裝大約$3300, 啱位, 博一博, 安裝師父一睇把鎖又係話好新噃, 激死, , Solity用了大半年都幾好用, 唔錯 , 希望唔好再咁快壞啦!

水晶宮

好嬲呀,把鎖用咗一年零10個月就壞。買嗰陣時,係新出model要成四千幾蚊,而家就壞咗,上門檢查已經要俾$15 ...

我買鎖嘅地方(細舖頭)同埋師傅都話唔好用呢隻牌子。。。

瑪瑙宮

which model? how long warranty?

珍珠宮

你無續保?

珍珠宮

mickeyeva 發表於 23-4-6 19:03
第一次用電子鎖, 我用三叔可以用apps開門嗰隻, 唔知係唔係我唔好彩, 用了2年已壞了, 不停響, 8粒電係一日 ...

係咪漏電池水整壞底版。呢個問題三叔鎖經常聽到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

電子產品好講彩數,我都係用緊Samsung電子門鎖,不過我已經用咗10年,so far都冇壞,只係個手柄開始甩膠,都打算換過新呢!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我都用左好多年冇壞過

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

白毛毛 發表於 23-4-6 19:22
係咪漏電池水整壞底版。呢個問題三叔鎖經常聽到。

應該唔係,可能真係自己唔好彩,不過用電子鎖真係好方面!

珍珠宮

我個用咗十幾年今日租客通知壞咗

別墅

咁離譜以後唔好用

別墅

咁離譜以後唔好用

首頁
12345...6

尾頁

跳至