心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

新年前、我個仔中左新冠,好快就走左、事隔半年,仍然想念他,有時睇吓佢d相又好想喊

真系五知點樣放低

複式洋房

回覆 lokman721 的帖子

其實好難放低。我爸爸走咗十幾年我依然好掛著佢,有時發夢見到佢,我醒咗都係度喊,好後悔自己無對佢好d。我現在盡力對阿媽好d,珍惜眼前人。希望你將重點轉移到珍惜在世的親人朋友,咁樣會好過d

大宅

lokman721 發表於 23-8-7 18:53
新年前、我個仔中左新冠,好快就走左、事隔半年,仍然想念他,有時睇吓佢d相又好想喊

真系五知點樣放低

明白你的心情,希望時間能慢慢沖走你的傷痛,他在天上 應該唔想見到你不開心,活在當下 珍惜現在擁有的一切,開樂健康地生活。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

真系五知點樣放低

不要從別人的嘴裡去認識我

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

aalemon123 發表於 23-8-8 06:00

其實好難放低。我爸爸走咗十幾年我依然好掛著佢,有時發夢見到佢,我醒咗都係度喊 ...

我爸走左快4個月,我時常發夢見到佢,也常思考到底佢依家點,原本日日見的人突然在這個空間消失了,我感到很害怕也很想念他

伯爵府

aalemon123 發表於 23-8-8 06:00

其實好難放低。我爸爸走咗十幾年我依然好掛著佢,有時發夢見到佢,我醒咗都係度喊 ...

同感,呢種感情唔係話放低就放低。我媽媽6月走左到而家,雖然情緒平復左好多,但突然一諗起就好掛念,唔識形容種感覺

伯爵府

ToChu001 發表於 23-8-9 13:00
我爸走左快4個月,我時常發夢見到佢,也常思考到底佢依家點,原本日日見的人突然在這個空間消失了,我感到 ...

同你一樣,佢突然走左,好唔慣之餘,亦有時又覺得佢未走咁,好難形容

公爵府

生離死別真的很可怕, 人一出生就步向死亡, 曾經存在於同一空間, 但突然又離開呢個空間, 好想見佢又見唔到, 個種痛苦好磨人

人生苦短, 匆匆嚟世間走一趟為咩? 有親人又要被迫道別, 真是殘忍

樓主節哀, 日子還要過, 要好好過日子, 還有生命要珍惜

男爵府

真系五知點樣放低

樓主好明白妳的傷痛,都唔知講咩好,唯有祝福妳要保重自己身體,難過一定會,慢慢好起來吧

伯爵府

錐心之痛, 無論幾多年都放唔低的.
想喊就喊....
保重.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好明白你既心情, 你要保重身體呀

別墅

太太走了2個月,但仍十分掛念她。雖然感覺好D,有D野缺失左就缺失左,不能修補。時間或許可淡化D記憶,但周圍D景像,很容易想起她,其實很難放低的,
只好與思念共存。

大宅

MLSiu 發表於 23-8-9 15:29
同感,呢種感情唔係話放低就放低。我媽媽6月走左到而家,雖然情緒平復左好多,但突然一諗起就好掛念,唔識 ...

我經常有這感覺

大宅

小圓圓 發表於 23-8-10 01:35

生離死別真的很可怕, 人一出生就步向死亡, 曾經存在於同一空間, 但突然又離開呢個 ...

我完全明白你所講,時常覺得他好似仍存在,但其實他已經離開了,好想好想見但見唔到,很痛苦,好想佢返嚟話我知佢依家點,去左邊,我又幾時可以見返佢

大宅

深碎的人 發表於 23-8-15 22:42

太太走了2個月,但仍十分掛念她。雖然感覺好D,有D野缺失左就缺失左,不能修補。時 ...

你也要保重

男爵府

太太走了2個月,但仍十分掛念她。雖然感覺好D,有D野缺失左就缺失左,不能修補。時 ...

家姐走了年幾,我依然日日記掛住佢,事實佢地係我地最親嘅人,根本一世都冇可能放得低,時常想起以前一齊生活的日常,沒有一刻不想她。

複式洋房

系、日日見,突然間見五到,好傷心,你都要保重(emoji)(emoji)

別墅

非常明白妳們的感受,生離死別的確很殘忍,明明昨天還是一個活人,但今天已是陰陽相隔,不能再見面,再説話,再互訴心聲。這種錐心之痛,只有當事人才能感受到。我時常都感覺妻子在我身旁,
正如你們也覺得爸爸,兒子,家姐在你身旁一樣,或許一世都有這種感覺。
沒有最愛的人在身旁,孤寂無助的感覺真的難受,神不守舍,難集中精神。

但朋友及親人希望我地能振作,
放下,不要再想。我們當事人都很無奈,又不要辜負親人的期望,但我地始終會緬懷記住摯愛的親人。

別墅

回覆 小海師 的帖子

我會保重的,謝謝關心。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊