論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家打算封幾多俾姐姐?Just for reference.

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

$50 x 2
Becoz she is very helpful.
Sometimes SUNDAY she do not take leave to take care home
very good

I plan to geive her $100 lee see when she's brithday
大個仔是"華"

大宅

I plan to give her $100 too. Although she would have worked for me for only 2 months then, I find her v. helpful too.

Just last night (She was off) she came home and helped to look after baby while we eat and then she washed the dishes for us.

大宅

姐姐好幫到我手, 同上年一樣. 2封100元...!

珍珠宮

我比@20x2

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個將會係新到步工人, 我都係俾$20x2, 留返啲水位, 如果之後做得好, 可以上調.

男爵府

@$20x2 with a new year gift (a watch for her).
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

男爵府

$20 * 2! She's been here for only 1.5 month and she's sick for 10 days. $40 is more than enough.

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

My maid has just come for one month so I will give her $50 x2!

大宅

我唸住俾@100 x 2, 我工人好乖又幫得手的

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同意呀
原帖由 DoReMi媽媽 於 11-1-24 17:28 發表
我個將會係新到步工人, 我都係俾$20x2, 留返啲水位, 如果之後做得好, 可以上調.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁嘅表現,我未必會比了...
否則對其他努力工作的家傭,真係好唔公平
原帖由 小冬姑 於 11-1-25 14:31 發表
$20 * 2! She's been here for only 1.5 month and she's sick for 10 days. $40 is more than enough.

大宅

$50 X 2

大宅

HK$50x2

大宅

我嗰件13/2唔do, 做左一個月咋, 我真係唔想比利是佢

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

一場相識,暫定$20x2

雲母殿

其實真係唔洗比都得...
原帖由 happyfanny 於 11-1-25 20:14 發表
我嗰件13/2唔do, 做左一個月咋, 我真係唔想比利是佢

雲母殿

我都暫定係咁
原帖由 pollyw 於 11-1-25 20:22 發表
一場相識,暫定$20x2

男爵府

畀面勳章

$50 x 2

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至