跳至

首頁

尾頁

大宅

我想要多個女呀~~因為我老公屋企超中意女

大宅

陪月勳章

我想生女!
因為c6個面親屬9成生仔,
女仔會好多人鍚!
不過我都估自己生仔...=="
18/11 (39w1d): Little Angel come to the world!!
14/6 (16w6d): 11.74cm...食手指~
17/5 (12w6d): 6.78cm...babygirl!!
26/4 (9w6d): 2.60cm w/ heartbeat!
07/4 (7w1d): 0.84cm w/ heartbeat!
31/3 (6w1d): 0.24cm
2011.01.20 BB 於 2010.06.11(8w2d)離開了我..
2011.04.22 BB 於 2010.09.03(7w1d)離開了我..

珍珠宮

畀面勳章

我第一胎女,希望今胎一樣係女,二姊妹一起玩。

大宅

生仔生女可以睇得出,不過要個肚大D先睇到~仔系尖,女系圓~
MAMI駝B時個樣都可以睇,個鼻大左系仔,,,皮膚又白又滑系女

大宅

我未生阿女之前想生仔..但係而家生左阿女,想呢胎都係女,因為2姐妹好傾d,同埋可以幫手互相照顧,

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我呢個係第一胎, 對我黎講冇咩所謂....只要而家穩定, bb健康..就ok...

別墅

我都係, 仔女我同c6都好鍾意; 係仔的話; 唔駛擔心大個過會比人呃; 同埋而家女多男少呀...
但女仔又可以同佢扮靚, 女仔又"痴"我地, 又細心d, 所以仔女都好呀!!!!

大宅

想生女 因為已有兩個仔

大宅

原帖由 picnic95e 於 11-3-15 13:03 發表
生仔生女可以睇得出,不過要個肚大D先睇到~仔系尖,女系圓~
MAMI駝B時個樣都可以睇,個鼻大左系仔,,,皮膚又白又滑系女

我覺得唔準
我第一胎肚尖 第二胎係圓
陀第一個皮膚變好左 靚左 陀第二胎皮膚差到嘔
最後兩個都係仔

別墅

我想生女.
因為聽話又可以同佢扮靚.

大宅

畀面勳章

我有一個3歲既仔仔...
但老公講到出話想要個女
不過我生仔生女都無所謂 最緊要健健康康

複式洋房

我好想生女。。。

男爵府

BK Milk勳章

仔女都冇所謂, 只要bb健健康康, 已經好開心!

男爵府

畀面勳章

自己立場: 女 (可以有兩姐妹)
人地老婆 / 新抱立場: 仔(我老公一個仔, 之後就係妹)

我都知6299恨生仔, 不過我都控制唔到, 反正仔女我都開心
(仔咪一個好字, 女我咪如願以償囉 )

男爵府

畀面勳章

想生女,可以扮靚靚,

大宅

我由緇到大都鍾意女,
連我mama生BB我都希望係妹妹
但最後2個都係細佬
依家我當然都係發女寒
不過我老公就鍾意仔. 佢3個家姐得佢一個仔
我老爺又係一個仔-.-"
就算我老爺唔出聲我都知佢鍾意仔

不過我生左出黎係仔係女大家都會鍾意.

禁止訪問

我的育兒心得勳章

大宅

我上胎係女..老公想係仔...一個好字麻
但由於環境閞係 (兩姐妹一間房, 感情好d, 女聽話d), 我都想今胎係女..

別墅

我自己想生女, 一來會乖d, 二來會黏父母多d. 仲有將來女婿都通常都會對外母好, 唔似新抱, 唔好起黎真係激死你 (我媽媽就係俾我阿嫂激親).

但我99當然想我生仔. 記得嫁俾老公無幾耐, 99突然同我講話我結婚時仲有隻介子無俾我, 我答: [唔洗啦, 你留返俾大家姐 (佢個大女) 結婚時俾佢啦, 唔洗俾我啦, 我結婚收到d金器都會留返俾將來個女.] 佢諗都無諗就高八度咁講: [生仔唔得架, 俾將來新抱!] 真係嚇死我, 我都係講下jie, 洗唔洗咁大反應呀......

我諗住生2個, 我老公話如果第一胎係仔就可以由我話事離3年先再生, 但如果係女就要快d生埋第2個wor. 其實我老公仔女都無所謂, 只係生仔好交代.

所以我生仔生女都咁開心, 同埋最緊bb健康, 活得開心

首頁

尾頁

跳至