嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

原本想買sling揹帶, 睇睇下又想買hipseat, 因為bb都將近4個月, 怕買揹帶唔知用到幾耐.
我bb係比較偏大隻偏重, 佢亦都好大力, 有無jm可以話比我知買咩牌子hipseat好﹖

PUCIA    發表於 13-4-26 16:06

禁止訪問

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 vickypang 的帖子

我用Pognae hipseat的經驗:

http://blog.yahoo.com/sosiufei/articles/1035800/index

大宅

引用:回覆+vickypang+的帖子我用Pognae+hipseat

原帖由 hoiwai17 於 13-04-29 發表

Hello請問可以代購pognae hipseat ma?

大宅

回覆 rawrter 的帖子

請PM我....

大宅

我呀仔都係重b黎.....我之前未買p字果隻...真係抱到人都傻....買左p字果隻...雖然得單肩...但已經覺得好好用....佢既力可以經盆骨分散去下半身...唔洗下下用腰同用膊....真係好舒服.....

但唔知係咪我用得太低....我上樓梯時會有時頂住....

大宅

引用:回覆+vickypang+的帖子我用Pognae+hipseat

原帖由 hoiwai17 於 13-04-29 發表

請問p有保養嗎?

大宅

引用:我呀仔都係重b黎.....我之前未買p字果隻...

原帖由 llk256 於 13-04-29 發表
我呀仔都係重b黎.....我之前未買p字果隻...真係抱到人都傻....買左p字果隻...雖然得單肩...但已經覺得好好 ...
我仔仔兒家8個月,用單肩要用手足住BB嗎?thx

侯爵府

陪月勳章

引用:我呀仔都係重b黎.....我之前未買p字果隻...

原帖由 llk256 於 13-04-29 發表
我呀仔都係重b黎.....我之前未買p字果隻...真係抱到人都傻....買左p字果隻...雖然得單肩...但已經覺得好好 ...
應該係,
我女唔係重磅B,
如果我戴P 戴得唔好都會頂住及痛,
咁應該拆完再重新戴一次就ok,
我覺得束實啲會揹得舒服啲。

侯爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+llk256+於+13-04-29+發表我呀

原帖由 vivivo 於 13-05-02 發表
隻手得閒就會好自然放手去佢背脊托一托,
但我拎得嘢多時唔托亦都ok。

大宅

vivivo 發表於 13-5-2 04:57
個個B 都唔同...我果個八個月已經好硬淨....但係單肩都係多數要扶住佢....不過P 字頭呢隻出左3IN 1...即係一套入面有單肩帶...SEAT .....同雙肩帶...咁你可以點換黎用都得...聽人講...雙肩果個有個枕可以比BB 訓....但我未用過所以唔清楚

大宅

回覆 llk256 的帖子

雙肩帶有個sleeping hood可以俾BB瞓架...

大宅

回覆:hipseat i angel or pognae 好?

雖然仔仔都歲幾,但我一直都想買hipseat 試過p牌單肩,因我比較矮細,一揹仔仔上身就壓住比堅尼位,唔行都痛!所以,如果有得知試,最好試過先買。

大宅

hoiwai17 發表於 13-5-5 16:31
回覆 llk256 的帖子

雙肩帶有個sleeping hood可以俾BB瞓架...
我就係聽過人話有....但係我諗我唔會再買了....幾百蚊....買左無幾個月又要再買...好晒錢架...

複式洋房

回覆:hoiwai17 的帖子

而家買都有5百幾蚊買嘛?

Adrian's PaPa

子爵府

回覆:vickypang 的帖子

i angel

大宅

BK Milk勳章

我都頭痛緊買邊隻牌子!

請問P牌3 in 1係BB幾大個時用?

別墅

回覆:hipseat i angel or pognae 好

我個仔坐i angel開心過坐pognae...

別墅

引用:我個仔坐i+angel開心過坐pognae...

原帖由 einestor 於 13-05-06 發表
我個仔坐i angel開心過坐pognae...
其實用落有咩分別?

男爵府

畀面勳章

雖然 i 牌顏色同印花比較靚,但我揀左P牌,原因:

1。可以單肩帶,又可以雙肩帶比較有彈性,BB大個左都可以用單帶,尤其打側少少揹,似手抱。

2。I 牌背帶和腰櫈連接處只得拉鏈一條,應覺好牙煙 P 牌有多兩個魔術扣,比較穩陣。

首頁

尾頁

跳至