2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

唉~....點先可以帶BB出街令佢係車仔度乖乖地?有時想落街買少少野...但BB係都要攬住....真係好唔方便,.......

大宅

俾個奶嘴佢

男爵府

回覆:好想帶BB出街

用揹帶

子爵府

BB坐車,震下震下好易瞓著。你忍得就由得他喊一陣囉。

禁止訪問

引用:唉~....點先可以帶BB出街令佢係車仔度乖乖

別墅

Bb坐車應該唔會喊架wor,只要食飽就得

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我仔坐車都喊, 所以只好用揹帶, 而家日日同佢落街買餸同接家姐放學, 佢都去慣哂,一上揹帶個樣好期待咁架

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一坐車出街就訓

大宅

回覆 tctg 的帖子

我bb都係放落車到喊,但推推吓就唔喊㗎啦!

大宅

就係成日喊,所以都唔知點帶佢出街好……佢瞓咗就好地地,一醒就喊……我係屋企聽佢喊到聽到冇哂感覺,但出街唔可以又佢架……咁嘈

複式洋房

我比奶咀.

大宅

啊b出咗好多次街咯,buffet 都食咗兩次,我同c6手抱出街咋,輪流抱,平時喺屋企扭計,抱都未見得,但一出街勁乖狂瞓

男爵府

如果出街附近冇育嬰室又要換片,你地會點?如果肚餓要食奶又點?我bb又係坐bb車如果醒左會狂喊,用咩带又好重,抱住佢又食吾到野

大宅

引用:如果出街附近冇育嬰室又要換片,你地會點?

原帖由 lovekenken 於 13-06-13 發表
如果出街附近冇育嬰室又要換片,你地會點?如果肚餓要食奶又點?我bb又係坐bb車如果醒左會狂喊,用咩带又好 ...
食奶我用餵奶巾,我手抱,單手食咯,或者同c6輪流食

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lovekenken 發表於 13-6-13 15:40
如果出街附近冇育嬰室又要換片,你地會點?如果肚餓要食奶又點?我bb又係坐bb車如果醒左會狂喊,用咩带又好 ...

如果出街附近冇育嬰室又要換片,你地會點? --> 通常唔會去咁耐, 出門口前換左先, 去街都多數行商場, 點都有地方換

如果肚餓要食奶又點?--> 出街我就餵奶粉啦, 泵奶帶出街較煩

我bb又係坐bb車如果醒左會狂喊,用咩带又好重,抱住佢又食吾到野 --> 你要練習下單手食野啦

大宅

引用:啊b出咗好多次街咯,buffet+都食咗兩次,我

原帖由 玖姑娘 於 13-06-13 發表
啊b出咗好多次街咯,buffet 都食咗兩次,我同c6手抱出街咋,輪流抱,平時喺屋企扭計,抱都未見得,但一出街 ...
出街成日都抱住咁佢會唔會返到屋企之後勁扭抱架?
尋日我自己一帶阿B出街買少少野!好成功呀!佢係車仔度瞓咗!可能真係震震下啦!返到屋企就扭抱!但都好好架啦!最怕我一個帶佢出去既時候佢挑戰我啫

琥珀宮

tctg 發表於 13-6-14 07:52
出街成日都抱住咁佢會唔會返到屋企之後勁扭抱架?
尋日我自己一帶阿B出街買少少野!好成功呀!:good ...

你要習慣出街亞B扭都唔尷尬, 如果唔係會好辛苦架, 其實人人都知BB/小朋友會扭計, 會望下, 但當佢地透明就得啦, 到佢地trouble 2果時, 唔通唔出街咩, 佢地真係咩都扭一餐架

大宅

引用:Quote:tctg+發表於+13-6-14+07:52+出街成日

原帖由 joannelai930 於 13-06-14 發表
你要習慣出街亞B扭都唔尷尬, 如果唔係會好辛苦架, 其實人人都知BB/小朋友會扭計, 會望下, 但當佢地透明就 ...
但BB成日咁喊……我怕嘈住人……呢兩日BB係屋企係咁喊……要抱住行先收聲……我放抵佢又佢喊……佢倦會瞓一陣,休息完就再黎過見佢聲都沙真係唔知點做先好!咩方法我都試過……BB又唔肯食奶咀……拍心口唱歌……同佢講野……完全冇用

琥珀宮

tctg 發表於 13-6-14 12:50
但BB成日咁喊……我怕嘈住人……呢兩日BB係屋企係咁喊……要抱住行先收聲……我放抵佢又佢喊…… ...

咁你只好忍受100日啦, BB百日哭, 之後會好D

子爵府

LLKK 發表於 13-6-11 02:49
BB坐車,震下震下好易瞓著。你忍得就由得他喊一陣囉。
無錯...
我3個仔女都係...
震下震下就訓左
初時都會喊一陣
之後, 慢慢佢就喊都唔喊...
一開車就訓, HAHA

首頁

尾頁

跳至