跳至

首頁

尾頁

大宅

mtbb2014 發表於 15-11-4 13:40
好呀!

報名費300我都俾咗,好貴!
我仔返學第七天上學已經不哭了,我覺得他都好開心,整天回來都在唱歌。我都唔知K1去到主流幼稚園會不會不適應啊 我打定數如果主流幼稚園上的不開心,到K2 K3再轉返回開心果。不過開心果的小朋友太自由,上課不用坐定定,如果返主流小學估計會有些許問題。

大宅

引用:Quote:mtbb2014 發表於 15-11-4 13:40 好呀

原帖由 dreaminghk 於 15-12-18 發表
我仔返學第七天上學已經不哭了,我覺得他都好開心,整天回來都在唱歌。我都唔知K1去到主流幼稚園會不會不適 ...
開心果 唔洗錢我都唔會讀 返過佢Playgroup 行街極混亂 除左Ms Rita 其他老師都好hea 又成日轉老師 絕不是k班之選 要入返主流小學 適應有難度

大宅

kkfu927 發表於 15-12-18 13:59
開心果 唔洗錢我都唔會讀 返過佢Playgroup 行街極混亂 除左Ms Rita 其他老師都好hea 又成日轉老師 絕不是k ...
我有個朋友的仔讀一家名校聖XX 個仔唔開心,後來轉返到開心果去讀....開心果個行政的確好亂,N班我還可以接受,N班就想讓佢玩玩開心 同埋多點英文環境。

複式洋房

回覆:24/10/2015 in咗明雅主流N班

今日收到信,收咗女女國際am.
只in明雅,諗住唔收就唔讀n班,
有冇同學仔?

別墅

我有國際pm...好想am呀...

別墅

引用:Quote:kkfu927 發表於 15-12-18 13:59 開心

原帖由 dreaminghk 於 15-12-18 發表
我有個朋友的仔讀一家名校聖XX 個仔唔開心,後來轉返到開心果去讀....開心果個行政的確好亂,N班我還可以接 ...
我諗法同妳一樣, N班只想佢開開心心適應群體生活, 學英文, 而且近屋企, 就算中途覺得學校唔好唔讀都無所謂。

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

mtbb2014 發表於 16-1-4 14:04
我諗法同妳一樣, N班只想佢開開心心適應群體生活, 學英文, 而且近屋企, 就算中途覺得學校唔好唔讀都無所謂 ...
same....交左開心果留位費...
仲有n class 未in....include 神召會,明雅.....但有開心果am offer, 其他in 都唔奢望.
安基司waiting 唔望了..
想佢讀得開心,3hrs 全英語環境,超值!
太快想主流小學條路,對家長,小朋友都有壓力.
現在畀佢試下外國教育模式,大個未必有機會呢.
讀得好,行IB/ international school 都值得.

別墅

引用:Quote:mtbb2014 發表於 16-1-4 14:04 我諗

原帖由 cat20203 於 16-01-04 發表
same....交左開心果留位費...
仲有n class 未in....include 神召會,明雅.....但有開心果am offer, 其他in ...
我女都係am offer ar! 會做同學仔! 今個月開始返pg, 感覺ok!

安基司收咗我女pm, 開心果有am所以放棄安基司了!

明雅3月in, 都會去試吓!

首頁

尾頁

跳至