自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

開不了口 發表於 17-3-19 12:47

如果你老公有第三者,幾年感情,識自己早過你,所以迫佢二揀 ...

其實佢都講到咁白,就算你鬧佢,佢為左小朋友留底,佢個心都係愛另一個,點解仲要比藉口自己,覺得老公係為左驚對方自殺而愛對方呢!我唔會自欺欺人,更加唔會同人分老公,如果佢咁同我講話愛第三者多d,此人不會留。

侯爵府

見到你個 post 令我諗起一個同我有過一面之緣嘅女人。佢係一個比人送緊去醫院嘅小三

果一個時候,我有一個好深嘅感受,講沉溺,三個人之中,一定係佢;所以要放生、要搵出路嘅人,其實係佢。做男人,如果夠理智,其實佢係知道自己要點做的。
If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

子爵府

開不了口 發表於 17-3-19 12:47
如果你老公有第三者,幾年感情,識自己早過你,所以迫佢二揀一果時,佢想揀第三者,話放生你,個第三者仲要長期抑鬱有自殺傾向(其實我覺得佢好驚第三者又自殺,因為個女人過份倚賴佢),但你知佢對自己都仲有愛,你會唔會為左頭家,為左小朋友,仲想解決問題,鬧醒個男人,希望佢諗清楚,定直接放棄算
好好笑,鬧醒做老婆一定覺得個老公唔清醒,要鬧醒佢。實際上鬧完男人咪當個老婆發癲,越鬧就越覺得似潑婦。

做女人要理智,如果妳強留一個心裡最愛第二個女人既男人喺自己身邊,妳得到既係佢既軀殼,佢個心永遠唔喺妳身上。

我覺得做女人都應該自愛,個男人都開埋口話揀第三者,where爛自己塊面,拎埋個小朋友出嚟做籌碼都唔會有用,算吧啦。自己爭爭氣氣生活落去,好過長期痛苦,睇住個男人死屍咁喺自己身邊冇靈魂。

子爵府

講到明愛第三者....其實個男人擺明想你自己走

大宅

回覆樓主:

感情好難講。以上你的問題可能你老公一早知道。如果佢重同佢有下文就一定吾係玩啦。佢对你可能系家人的感情。不過你哋好好冷靜倾下,吾通三人行咩。可放棄就方下。

男爵府

soso1227 發表於 17-3-20 13:55
點解你以為鬧可以鬧得到個老公回頭,
你係佢老婆唔係佢阿媽。
你老公當自己係情聖,

鬧完只係想佢諗清楚,而唔係控制佢決定,佢最後點決定我已經唔會再講乜

子爵府

唔係放過佢,係放過自己!
點解要自己辛苦?小朋友佢都唔要,迫黎做咩?
小朋友會知道會感受到爸爸已變。
留住個人留唔住個心,無謂!

公爵府

回覆樓主:

一定放棄,老公已經開到聲,冇謂再留,只會大家唔開心

首頁

尾頁

跳至