時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

geminialing 發表於 19-11-21 13:31
回覆 tyyho1 的帖子

佢地覺得美國為佢地出氣無諗過後果, 亦無諗到會影響自己

呢班年輕人..
都未出來做野未捱過世界...
當然諗唔到後果...

男爵府

畀面勳章

babycam 發表於 19-11-20 13:25
如果《香港人權與民主法案》獲得正式通過,將會動搖《香港政策法》,香港顧盼自豪的金融中心地位也勢將不保 ...

咦, 咁D商家大陸人有錢人唔會黎港炒貴哂D樓同物價囉, 咁同當初反修例個原因咪自相矛盾? 反修例係因為唔想香港有咗獨特地位, 而家通過法案又係冇咗獨特地位冇得免簽証, 哈哈我諗唔透!

補充內容 (19-11-21 13:50):
修正: 反修例係因為唔想香港冇咗獨特地位

子爵府

就算特朗普唔簽, 下一任都會簽。出左的刀仔係唔會收返。
我一直睇唔過眼啲人將賺到的錢搬晒去外國, 依家咪好
想避開沒法治的中國, 然後被依法的美國沒收財產。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

PatrickKong_FB 發表於 19-11-21 12:35
你都幾好心機。見佢連標點都唔識用,都費事睇。
兩句啫,更長篇大論我都試過,但佢地大部分人只該「鬧」,唔曉「聽」,所以,我好多時係覺得自己同空氣講野,真係人都顛。

果位JM,其實甚攪笑,就好似撞過黎話你撞佢一樣,真係令人打晒問號

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

之前電視好似有提過, 日後有可能影響香港特別關稅區既地位

子爵府

Think_Thank 發表於 19-11-21 11:37
你甘叻,你講下你的見解?請詳細點講下個法案重點?我都想知道!

我可以話你知,過完年,由商廈租金同成交數 ...

JM 唔好理呢班搗亂黨,佢哋根本唔係討論,只係搗亂令一個有討論空間嘅Post變得無可讀性,居心同某黨一樣,行徑手法亦雷同。

首頁

尾頁

跳至