自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

平平常常 發表於 20-3-4 23:13
有人搶購廁紙未?近來各國恐慌性搶購劇情通常是這樣。

英國係一個高密度旅遊交通中心,它與歐洲版武漢是高 ...

英國在地域上完全不同武漢,WH是五省通渠中心點,英國與歐洲大陸隔開一個英倫海峽。以往是歐盟商業中心,現在已脫歐
少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

54heima 發表於 20-3-9 09:37
英國在地域上完全不同武漢,WH是五省通渠中心點,英國與歐洲大陸隔開一個英倫海峽。以往是歐盟商業中心, ...

歐洲版武漢是指意大利,它是歐洲的武漢。

法律文件程序上脫歐,並不代表實質上脫歐。英國現在大致上還是暫時延用歐盟的那一套,有緩衝期,現在是過渡期,直到年底前英國與歐盟達成脫歐後的協議。

英國是歐洲地區性的重要交通樞紐,與國際的商貿/旅遊頻繁,越是交通要匯,病毒越容易交叉傳播,是病毒在國際上很重要的轉口角色。英國人又喜歡全球到處旅遊,意大利旅遊吸引力大,是他們其中一個喜歡的目的地國家。

我覺得最恐怖的是,英國醫院裡面的醫生護士,普遍不戴口罩。主要一爆發,醫院分分鐘就會成為當地的播毒中心。

子爵府

mimi987 發表於 20-3-7 11:06
多數呢d入左外國藉既華人,以為自己係美國佬,當如果真係打起交上黎,佢會企美國佬個邊,美國佬又第一個打 ...
你講得好中point, 好好笑

侯爵府

Rhapsody2 發表於 20-3-9 13:03
你講得好中point, 好好笑

有時真係好奇怪,亦覺得佢地好厚面皮,黑頭髮黃皮膚,好意思成日幫住d鬼,最重要人地d鬼都係當你門口狗,但你又死都要搖尾係鬼佬面前烚熟隻狗頭你當佢親爹,但人地當你契弟

子爵府

yuyueng 發表於 20-3-8 10:39
呢班人只係一堆烏合之眾既井底蛙,每日就活起踩中國人既生活,去到外國,只得中國人一個統稱,包含晒所有 ...

絕對認同,阿女係英國的台灣同學,同個老師講咗多次佢係台灣人,不是中國人,但個外國老師都係當佢係中國人,激死佢

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

男爵府

世事無常 發表於 20-3-5 13:45
係囉!我都好唔明白,點解YC成日都撲出嚟唱衰中國,其實自己國家衰咗,國民仲有運行?我都好唔明佢哋咩心 ...

日日唱衰中國,又死唔離開中國,自己拿嚟賤!

子爵府

親子王國15週年勳章

llmom 發表於 20-3-8 10:51
我仔話佢去開果間都好正常。

我嗰間唔正常,藥、廁紙、米、清潔野都搶

珍珠宮

2024年龍年勳章

phoebepanpan 發表於 20-3-7 13:03

我哋個凸手都有講唔駛帶罩。帶左都要除返出嚟

香港人經歷過沙示,自發帶口罩自保。

首頁

尾頁

跳至