自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Loop 唒60集,姜B一直好吸引,不過見他hehe 地又姿整,後來被Ian 唱歌吸引住,原本真的想投Ian,比賽前姜B改善咗好多,决定三票投咗姜B。

昨天的比賽,姜B真的出色及用心。Ian 為何前一晚才決定歌?十強個個都花心思,顯得他很hea。評判比尾二,最尾係龍少,一開始已唱錯歌詞。

如果Final 真的用心,Ian 冠軍唔難。全民投票可以由尾二升到第二。

大宅

sumlam 發表於 18-10-15 18:24
做呢行,輸唔起真係好大鑊。就算佢日後入左呢行都冇可能一帆風順啦。
同埋講真,佢自己有幾多fans自己都知 ...

佢就係唔明自己咁靚仔點解冇咩fans
佢以為以前要企响明星隔離,係因為冇一個平台讓佢比人認識。佢以為有呢個機會,佢就會做到明星....

大宅

想問問,Lokman 首歌話人淨係識唱莎啦噯唷,不如返社區中心打乒乓波,佢係咪唱姜濤呀?
佢突然間會個人攻擊嘅?
佢本身好好人㗎喎!

子爵府

回覆 TAMATAMA 的帖子

我都聽到, 可能姜B 人氣太勁, 太酸吧

Melodykitty

翡翠宮

TAMATAMA 發表於 18-10-16 11:10
想問問,Lokman 首歌話人淨係識唱莎啦噯唷,不如返社區中心打乒乓波,佢係咪唱姜濤呀?
佢突然間會個人攻擊 ...

咁話佢
講下笑咋

水晶宮

TAMATAMA 發表於 18-10-16 11:10
佢突然間會個人攻擊 ...

佢背後成班hip hop friends 都睇唔起其他人架啦....佢地眼中lokman 先係最勁架嘛....

男爵府

noel2010 發表於 18-10-15 22:04
Loop 唒60集,姜B一直好吸引,不過見他hehe 地又姿整,後來被Ian 唱歌吸引住,原本真的想投Ian,比賽前姜B ...

我反而覺得因為Ian知道自己係最有機會打低姜濤,所以勝負心太重太緊張失準!

水晶宮

jandk 發表於 18-10-15 20:39
joox個陣配票,佢叫人投ian, 而家自食其果

佢台上面死命攬實 Ian.... 私底吓又識咗好耐... 我自己突然諗 : 唔排除佢夾埋Ian , 想WIN 咗之後共分奬金...上次玩配票係試驗性質, 以為今次都WORK ..... 點知.....仍然輸多次俾姜 ( 快男已經輸過一次 )

其實佢唔窮架, 屋企人開公司做老細, 自己又養5隻貓...呻咩窮呀.....

水晶宮

~phyllis~ 發表於 18-10-16 12:09
我反而覺得因為Ian知道自己係最有機會打低姜濤,所以勝負心太重太緊張失準!
...

應該唔會, 佢本身應該唔係咁既人...佢話之前唔係排呢兩首, 不過有"兄弟" 俾意見佢叫佢唔好攪咁多野....咁到底呢位兄弟本意係幫定係害我就唔知啦.....

其實佢一直以來都係得嗰首英文歌叫驚艷到人.....之後都係一直拍埋 lokman嗰組先死好命無俾人 foul...樣又無舞又唔得.....人地叫佢笑多D會 cute D 佢就唔睇場合都傻笑, 知道自己表演到咁屎因為 FANS 票先有第二, 好心就收番起個傻笑啦, 你叫肥仔AK edan 呢d表演得好佢n倍既情何以堪呀.....

大宅

姜B當晚表演好好,選兩首歌都好岩佢,最尾唱超級冠軍帶出情緒高脹表演一流 無得頂!

男爵府

tammy2008 發表於 18-10-16 12:21
應該唔會, 佢本身應該唔係咁既人...佢話之前唔係排呢兩首, 不過有"兄弟" 俾意見佢叫佢唔好攪咁多野....咁 ...

其實ian歌路好窄,一定要慢歌,抒情歌先hit得中。網絡評論, 好多人都話ian被捧得太高。論唱功,Travis au 都好好, 仲識作曲編曲, 才能更全面。

而edan 唱跳都唔錯,幽默,識樂器,hku學歷, 算幾靚仔,各方面都唔錯, 之前被低估得太緊要

大宅

2018復活節勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

之前真係唔多留意 Edan,但拉小提琴時真係太吸引,果晚表現出水準。

大宅

2018復活節勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

jandk 發表於 18-10-15 20:39
joox個陣配票,佢叫人投ian, 而家自食其果

咁都得,都好衰喎。

大宅

Lingo 發表於 18-10-15 18:04
反而吾鍾意佢,太過自大,太自信,比賽初時,Eric kwok都批過佢!

有同感

大宅

喵你一拳 發表於 18-10-16 17:15
有同感

我都覺得佢太過自信,覺得自己實入三甲

大宅

happyangel2 發表於 18-10-16 16:42
之前真係唔多留意 Edan,但拉小提琴時真係太吸引,果晚表現出水準。

我覺得果晚佢表現好播!估不到咁有音樂才華

男爵府

回覆樓主

Fat boy 正

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

我反而諗,其他仔仔唔like姜,係同姜性格有關。大人大姐,成日遲到,訪問佢兩個波友都有講,已經約係姜屋企樓下,打埋電話提佢,都要人等最少10-20分鐘,有時甚至等成粒鐘,19歲啦,真係有冇搞錯,9歲咁都俾人話啦。

另外,肥仔亦話過姜在美國時,一早霸住個廁所半粒鐘,其實呢d行為係令人好討厭。

我地淨係睇姜唱跳,係較其他仔仔有星味,但可能d仔仔同佢相處落至會唔like佢。

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我剛剛先睇返總決賽,肥仔超水準演出,無3甲真係美中不足,另外cap圖見到alton好似好不滿意lan拎第2
但我最鍾意都係Anson lo同Alton

首頁

尾頁

跳至