自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

IloveKpop 發表於 20-4-9 14:34
又唔係你去考,點解要製造恐慌,如果咁樣唔出聲、帶口罩、考生隔開嘅安排都唔得,那麼搭車、返工更加唔可 ...

疫疾肆虐吓仲有百幾人困住一個試場幾個鐘,
仲未計佢哋由屋企出嚟乘塔公共交通工具途中會唔會感染到其他人或受其他人感染,仲有你知唔知香港有幾多單確診仲未搵到源頭,
有報道甚至門柄、水龍頭都可以帶病毒添。

個個好似你呢個account 諗嘢咁簡單,
呢個世界會仲係石器時代。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

又唔係你去考,點解要製造恐慌,如果咁樣唔出聲、帶口罩、考生隔開嘅安排都唔得,那麼搭車、返工更加唔可 ...

仲有只要你IloveKpop 响度講一句,IloveKpop擔保連食衞局陳局長都唔敢擔保嘅一句:「幾萬個考生如期進行DSE考試係一定唔會導致疫症爆發」。

咁我就唔再覆呢個post

(到依家食衞局都冇人敢出嚟講,你哋班Accounts 就沖出嚟吹風)
最驚到時出事,你啲accounts 全部失晒踪

公爵府

如果6個人帶口罩捉旗有問題;
40人帶口罩開會係有問題;

我睇唔出幾萬個考生由家中困响試場會完全冇問題。

再講一次,疫疾肆虐係關每一日香港人嘅事,並唔好似你班藍絲盲目吹風咁簡單。

只係為香港疫情出一分力,遲少少等第2波疫情受控先再考試者,又唔係冇得考。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

禁止訪問

大宅

WWT1234 發表於 20-4-9 14:25

係呀IloveKpop,

什麼藍絲定係五毛,我唔知你講嘜嘢(emoji),
我只是在考生角道看,都唔知你嘜嘢心地,請不要政治化,你又唔係持份者,還是要製造恐慌,請用考生的想法是最重要。

考試的風險近附零、比行坐車,返工近低。
唔考, 出現精神崩潰、死人咪重嚴重。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

IloveKpop 發表於 20-4-9 15:10
我只是在考生角道看,都唔知你嘜嘢心地,請不要政治化,你 ...
淡然無視之佢啦!唔駛回佢㗎。
我哋自己傾啦!

男爵府

我只是在考生角道看,都唔知你嘜嘢心地,請不要政治化,你 ...

唔好理佢, 根本我哋冇人支持佢, 佢就係度打橫嚟!
道理係正常思維嘅人先會明白, 對住一d唔正常嘅人, 講乜道理都冇用!
任佢自己吹飽佢, 佢都只係一台獨腳戲, 好孤獨

公爵府

不如簡單啲你答我,
點解你哋不停吹風講如期進行DSE考試,
- 响第二波疫疾仍未受控吓
- 有幾萬個考生用公共交通工具由屋企往來試場
- 仲百幾個考生困住一個試場幾個鐘

係完全問題零風險,
並唔會有機會導致疫情再度爆發。

等你解答,
亦都希望食衛局局長出嚟講解吓。

男爵府

miffyumiffy 發表於 20-4-9 14:15
我仔話啲男生想去拖下女仔手咋

你估唔到呢

原來係咁
我仔剛自行入左男校,都唔知遲d 會唔會去拖手仔

禁止訪問

男爵府

96669666 發表於 20-4-9 19:19
唔好中計請大家無視垃圾
DSE 考生加油
讀 ...