時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

newnew168 發表於 19-8-13 10:19
暴徒扮市民,企圖混入宿舍傷害警察家屬,家屬自衛趕暴徒,有咩問題?

好似趕老鼠曱甴咁,有隻曱甴爬入你屋企,唔通唔拍死佢咩 仲要狠狠地拍

大宅

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

vesley 發表於 19-8-13 03:44
評論又談到示威者提出的五大訴求,認為「撤回」是偽命題,「取消暴動定性」是指鹿為馬,「要求特赦」是天方 ...

講得無錯

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

講咩呢,暴動,警方舉晒黑旗,自己選擇留低作戰,輸打贏要,巨嬰特質!
仲有既係,未知道事情真相前,就大肆宣傳,一定一定一定係警方做的,不要問,只有信!

yan513    發表於 19-8-13 12:38

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

miraclebew 發表於 19-8-13 01:12
第25秒開始睇

明顯攝住一舊野

咁你叫佢報警啦!
七警都有好多個入罪
(雖然我係藍絲,但如果警察做錯事,都要面對)

yan513    發表於 19-8-13 12:38

男爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 09:28
你睇下上面有幾多人係一言堂,只問立場不問事實啦
對丫,連登曱甴真是一言堂,好似明明阻人返工重話人地同意佢地逼人罷工的行為,又好似人地用手機佢地又話人影佢地D樣,其實人地用手機做乜點解要D曱甴批准呢?佢地圍人打人非禮人禁錮人,封路後刑毀別人財物,搶刧紅隧,坐車唔比錢,四處緃火,丟汽油彈想殺害市民呢D行為重要逼人話佢地係義士,呢D就是一言堂的最佳例子,原來你都認同D連登曱甴是一言堂,原來你都識講人話

子爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 01:18
你係只問立場不問是非,定係搞山頭主義分離香港人?

我祖宗十八代個個係黨員同大陸高官,講愛國比大多數人 ...

應該係黃屍不問是非

子爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 09:15
Where are the kidnapped woman???
You think it is fair to quote a cctv script?
I am asking if you ha ...

Facts

補充內容 (19-8-13 12:14):
no matter cctv script or others.
Riots does MESS HK. Damage the city.
Limited our daily lifes.
Riots should shoulders their sin as a Man .

補充內容 (19-8-13 12:17):
the lady in mongkok were kidnapped and said to be a Madam
but in fact she is not.

補充內容 (19-8-13 12:18):
the lady in T.S.T going to culture center was kidnapped and ask to delete picture for 40mins.

補充內容 (19-8-13 12:19):
theres more some elderley because they have different in the views from the Riots.

補充內容 (19-8-13 12:22):
one of the mongkok kidnapper suspect looks like RTHK reporter.
he helps to delete picture for Riots, and indeed he is a RIOTS,

公爵府

miraclebew 發表於 19-8-13 01:16
醫療報告等六個星期,到時有幾多人記得?

然後而家大家都話醫護人員係黃屍,到時證明到係布袋彈可能 ...

我會記得,唔好話六個星期,六個月我都記著

大宅

miraclebew 發表於 19-8-13 04:52
道理又講左
新聞(仲要係東方)又比埋
你都仲係比呢D回覆的話,我都幾失望
我並不覺得港英時期我地港人有幾好,不過你可能都未出世。我感恩中國能成為列強,我感恩我係中國的香港人,我絶對吾會忘祖棄中。

vesley    發表於 19-8-13 12:36

大宅

miraclebew 發表於 19-8-13 04:46
首先,612中信大廈範圍有不反對通知書,當日和平集會,結果無警告下射催淚彈去,邊個係問題根源?

唔上街 ...
批左但過左集會時間仍有人聚集甚至阻塞道路當然要放煙清場。你放心,我一定會用暴徒及黃C港獨份子做反面教材去教孩子,要為他人設想不自私不影響他人,夠膽做夠膽認有承擔,愛國愛港。

別墅

算啦你同佢講a
佢拉去b
報警冇用連儂牆係咁報警?
朱凱迪住緊安全屋?

成街記者 個個鏡頭影住差佬
而家問佢點解影唔到差佬冇槍聲
佢答成個尖沙咀影哂。。。
真係懶得再理

大宅

keene 發表於 19-8-13 05:01
林鄭肯撤回逃犯條例就唔會有人上街啦

林鄭肯回應巿民訴求就唔會有人上街啦
成日話要回應,佢開左幾次記招回應左啦。五大訴求,缺一不可喎,喂!要放晒d犯法嘅人呀,点可能呀!吾係回應,係要答應!諗下好喇!

伯爵府

kkhon 發表於 19-8-13 03:04
如果暴徒夠膽除下囗罩同面罩去衝我都好欣賞!

佢地要玩陰濕又喪心病狂。而且專做啲唔見得光嘅嘢。但一無口罩就好似啲見到太陽嘅僵屍咁。

子爵府

2023年兔年勳章

baofankan 發表於 19-8-13 01:33
其實就算真係又點啊?佢當時做緊乜?去放火?去掉磚?咁嘅環境仲唔走,跟本想再亂,做緊暴徒,你以為打緊食 ...

無錯, 自作孽不可活

伯爵府

kkhon 發表於 19-8-13 13:45
成日話要回應,佢開左幾次記招回應左啦。五大訴求,缺一不可喎,喂!要放晒d犯法嘅人呀,点可能呀!吾係回 ...

咪係,犯法無罪。小學雞上腦

子爵府

回覆樓主:

叫個少女報警先啦

首頁

尾頁

跳至