自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cattz288 發表於 20-9-3 22:14
應該會嘛!福田巴士站都喺地鐵站旁

之前提過人民公園, 最好是2月份去, 因為玫瑰花展多數是在二月中或尾, 呢個時間最靚.找到了少許相片.有些香港比較少見.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

andyman 發表於 20-9-4 17:12
之前提過人民公園, 最好是2月份去, 因為玫瑰花展多數是在二月中或尾, 呢個時間最靚.找到了少許相片.有些香 ...
好靚

andyman    發表於 20-9-4 17:29
放下自在

子爵府

fionstone 發表於 20-9-3 07:44
但比我寧願無影櫈都唔會踎厠,好怕近距離聞到個厠所,篤尿大篤時又會反彈又怕跌野落去,周圍又濕 ...

同意,年紀大,mou到腳軟起唔返身,褲袋既嘢唔小心就sir曬落地下,總之唔鍾意mou廁。

goldpiglet    發表於 20-9-10 01:26

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

singdream 發表於 20-9-4 18:03
同意,年紀大,mou到腳軟起唔返身,褲袋既嘢唔小心就sir曬落地下,總之唔鍾意mou廁。
...

女士褲袋唔會多野袋啦, 我只有一條手巾仔.

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

放入購物車就知件貨几錢同total几錢
@萬象天地超市

男爵府

alicemic 發表於 20-9-2 15:45
講開惡死問題, 上次去深圳買2pack酸奶送一個冰袋, 因為我要同朋友share膽粗粗問想要多一個,點知個職員 ...

佢哋服務態度好好,好多嘢我哋都覺得唔好意思,麻煩了佢哋(就如你的例子),但反而佢哋係舉手之勞咁。有時搞到我都唔好意思

侯爵府

大力大力 發表於 20-9-3 07:18
x 2

諗起都心痛、比大陸追過曬~

唔明有咩好心酸,國家好,香港好,咁唔好咩,香港係中國嘅一部分,你想國家一路唔進步咩,國家好係一件好事,最緊要關照住香港啫
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

gilgilgilgil 發表於 20-9-3 08:35
講得好!
其實有啲咩軟件要改善?人?

我覺得係法制上面,近期呢1-2年東張西望都仲有報導緊有d人買左中國爛尾樓,其實係好難去追討,你想抗議咩,sorry唔得,你地聯群結檔係街拉哂橫額,已經俾公安拉你話搞事,但明明你係受害者,我自己就睇到呢一點有幾唔公平喇,當然針唔吉到肉唔知痛,唔係人人都買左爛尾樓嘅,冇買咪冇事law

唔係話要唱衰中國,當然我都認同中國發展得好好,亦都冇一個國家係完美嘅,反觀外國都有好多唔好嘅制度啦,只係自己嘅國家,就等於自己嘅仔女一樣,我會想佢更加好,而唔係一味話我小朋友已經好好啦,我只想我小朋友一路一路進步,成為一個更強嘅人

goldpiglet    發表於 20-9-10 01:29
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

lovececing 發表於 20-9-5 09:21
我覺得係法制上面,近期呢1-2年東張西望都仲有報導緊有d人買左中國爛尾樓,其實係好難去追討,你想抗議咩 ...

這都是要改善的其中一點,希望祖國繼續進步!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lovececing 發表於 20-9-5 09:21
我覺得係法制上面,近期呢1-2年東張西望都仲有報導緊有d人買左中國爛尾樓,其實係好難去追討,你想抗議咩 ...

講爛尾樓, 發達國家至英國都有! 只可講唔好隔山買牛
放下自在

禁止訪問

水晶宮

2024勳章

老翻太太 發表於 20-9-2 10:11
早兩日睇返類似當年今日嘅節目,30年前深圳證券交易所開幕,市民排幾日幾夜隊買股票,見佢哋衣衫襤褸,周圍 ...

係呀,深圳變化真係好大

珍珠宮

heilongmama 發表於 20-9-2 09:48
好記得國內1個親戚前2年嚟香港說: 好多年前嚟香港玩, 好羨慕你地有8達通,真係好方便。但點解現在香港變 ...

因為香港有compliance,需要好多認證先可以推行電子交易,怕有造假,亦有消費者保障要求。
任何需要認證嘅高科產品都走得特別慢。

子爵府

lovececing 發表於 20-9-5 09:05
唔明有咩好心酸,國家好,香港好,咁唔好咩,香港係中國嘅一部分,你想國家一路唔進步咩,國家好係一件好 ...

同意呀!真係一d都唔會難受,都係自己國家,而且一直唔明,點解香港一定要好過其他城市?安安穩穩,開開心心就夠了。

首頁

尾頁

跳至