網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

回覆:唔知依加重有無人去深圳訂做傢俬呢

我好多年前租屋響筲箕灣一間傢俬舖訂左主人房衣櫃同阿囡房組合,然後其他地台同廳櫃衣櫃全部深圳訂,當時平係平d, 但送貨成千蚊未包上樓,重要俾一工師傳安裝。

年半前我搬海怡本來都諗住一樣一d咁做,但上到深圳間野已經執左,問左幾間價錢計埋運費裝工以當時匯率咁高都唔係平得好多,結果我係全屋傢俬揾番筲箕灣果間傢俬舖訂做,只係比深圳多少少但質量唔同,我好滿意。

之前覆過jm另一個帖關於地台床之類,跟住起碼成百個jm曾經pm我攞資料…據估計好多jm結果都幫趁左佢,有需要就pm我喇。

kiukiumui  可以俾傢私鋪資料我嗎  發表於 14-7-15 19:33

大宅

回覆 Obe2009 的帖子

你住海怡,做b傢私都唔平得去邊啦!!!

侯爵府

引用:回覆 Obe2009 的帖子你住海怡,做b傢私都唔

原帖由 bbbg000 於 14-04-14 發表
回覆 Obe2009 的帖子

你住海怡,做b傢私都唔平得去邊啦!!!
海怡我只係住到地鐵通車,梗係唔會用好多錢做傢俬喇,電腦岩岩壞左揾唔番資料,總之印象中做晒兩間房同廳好多野都好抵,當日覆帖有寫出黎ga, 所以至咁多jm揾我攞資料。

等我揾下張單再列出黎大家參考下喇。

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+bbbg000+於+14-04-14+發表回

原帖由 Obe2009 於 14-04-14 發表
海怡我只係住到地鐵通車,梗係唔會用好多錢做傢俬喇,電腦岩岩壞左揾唔番資料,總之印象中做晒兩間房同廳好 ...
可否pm傢俬鋪名同電話

大宅

你全部搞掂整咗幾多錢?

大宅

BK Milk勳章

其實價錢幾多只屬其次....用咩料先係真正既需要
YAHOO見果就算真係好平好抵...但係原來買左返去都只不過係蔗渣板
呢D已經係劣貨

大宅

回覆 twllc 的帖子

我今日打電話比果間店,大周接電話講唔到兩句就收線,之後就無人接聽,飛留言,上網又話兩點有人,兩點上網留言一直未覆過!!!激氣

大宅

反為我朋友介紹比我果間紅萍果就好好啦,喺網上有問必答,我問2.5×1.5櫃=¥2200,有門,要人度尺加500人仔,運輸800人仔最低消費,你話低唔低呀?

333s  紅萍果 有link? 搜不了...  發表於 14-6-29 00:40

男爵府

好媽媽勳章

回覆:bbbg000 的帖子

我之前冇經電話聯絡小周,全部經旺旺聯絡。一開始我先問客服價錢,之後才先叫佢將個case轉俾小周。

不過客服初時都唔太主動覆我,到我俾多d資料之後佢先主動d,可能生意唔休做啩。我因為冇其他店資料,所以見佢報價ok就直接揾佢做了

象牙宮

bbbg000 發表於 14-4-11 08:57
我遲D公屋入伙要裝修,我上Yahoo睇過,有D做櫃做床好似幾底咁,最近又上過深圳家知合居睇過,好似價錢都差 ...
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z0k.6846101.1130973605.d4915209.qO62cR&id=13158175703

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

引用:我屋企有好多訂做的櫃同床都係係深圳做噶,

原帖由 minghui 於 14-04-12 發表
我屋企有好多訂做的櫃同床都係係深圳做噶,佢包埋送貨同安裝,我覺得幾好,有興趣pm我,我記得我重有d單擺 ...
可PM資料給我嗎?thx

大宅

引用:我好多年前租屋響筲箕灣一間傢俬舖訂左主人

原帖由 Obe2009 於 14-04-12 發表
我好多年前租屋響筲箕灣一間傢俬舖訂左主人房衣櫃同阿囡房組合,然後其他地台同廳櫃衣櫃全部深圳訂,當時平 ...
可PM資料給我嗎?thx

別墅

回覆:minghui 的帖子

我都有興趣呀,可否pm我?

大宅

我岩岩係大陸訂做左啲傢俬,但真心唔建議大家去大陸做,價錢唔係平好多,我諗大約8~9折左右,但就一肚氣,遲遲交唔到貨,畫圖畫錯,尺寸寫錯,做法又錯,錯左又唔認,好在有報價紙寫低啲要求,先認佢地出錯,每樣野都要自己跟到好足,如果要返工真係比佢玩死。

香港有間叫鍵榮既傢俬鋪,我問過唔係差好遠,同埋佢話自己有廠房,好似穩陣啲

333s  屯門鍵榮傢俬?  發表於 14-6-29 00:45

大宅

ononchung 發表於 14-4-20 01:38
我岩岩係大陸訂做左啲傢俬,但真心唔建議大家去大陸做,價錢唔係平好多,我諗大約8~9折左右,但就一肚氣, ...
做櫃一呎幾多錢可唔可以Pm佢個電話或網址比我?

大宅

回覆 twllc 的帖子

我搵到佢啦,但係佢話唔到一萬唔搵人量呎,唔包安裝,安裝要以平方計,百幾二百一平方,送貨最低消費800,全部以人仔計,你點可以2200做到張書檯架?我計落都幾貴咁!點解咁大出入嘅?

大宅

回覆:minghui 的帖子

我都有興趣, 可PM資料給我嗎? 謝!

男爵府

好媽媽勳章

回覆 bbbg000 的帖子

我係個4呎高身的多用途柜(RMB2900多層實木),唔係做書枱呀... 書枱係之前JM响BK度介紹的(我之前俾你果條LINK)。
点解你好似好複習咁? 我好簡單問佢想訂造柜的長闊高,送埋香港包安裝,佢就大約報到價錢俾我,仲問我洗唔洗上門度尺,要就RMB200... 佢只報一個價錢,冇再細分運費、安裝費......

另外上面JM介紹果間鍵榮都OK,你唔介意俾多少少,都可以考慮。去年年底我先訂造餐椅,服務手工都唔錯。果陣都問過多用途柜,佢陳列果個柜應該係纖維板,都要約4900,如果多層實木訂造我稔最少要5500,咁啱睇到有JM介紹淘寶的店,先膽粗粗試下。其實果陣都稔過幫襯番鍵榮訂造柜架。

kat0318  請問鍵榮係屯門邊到?  發表於 14-9-17 08:40

大宅

twllc 發表於 14-4-22 00:23
回覆 bbbg000 的帖子

我係個4呎高身的多用途柜(RMB2900多層實木),唔係做書枱呀... 書枱係之前JM响BK度介 ...
就係囉,我都係問佢一平方米幾錢嗻,佢就問的好多嘢,又要咩板,要做幾多平方,跟住計條數比我又話唔包門,門又幾多錢至幾多錢,我問佢包唔包安裝送貨,佢又比多個價我,我都念住做個廚櫃,問佢量呎點計,佢就話要一萬起先有,可以免費 ,係佢同我細分。我都唔想咁覆雜。

珊瑚宮

回覆:唔知依加重有無人去深圳訂做傢俬呢

首頁
12345...6

尾頁

跳至