婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都做過呢個手術, 以上情況係正常的!
我個時個瘤成3cm, 好大個, 係比C6發現, 因為太大要即時安排切除, 係要抽針確定係良定惡性, 不過就算良性你唔切都有機會變惡性, 切了一了百了

複式洋房

我早兩曰都摸到有,去黃詠恩度好定柳漢榮度好?
之前醫生轉介我去黃亭亭,但睇佢好貴,同口碑有話佢對病人唔好

男爵府

引用:我早兩曰都摸到有,去黃詠恩度好定柳漢榮度

原帖由 nobleyuki 於 15-02-04 發表
我早兩曰都摸到有,去黃詠恩度好定柳漢榮度好?
之前醫生轉介我去黃亭亭,但睇佢好貴,同口碑有話佢對病人唔好 ...
我都前年身體檢查時發現像粒米咁大!抽來驗是「增生性」今年再照連另一邊都生多3粒細細粒!煩你地看邊位?

民房

我右邊胸有幾多纖維瘤, 最大4cm, 睇左浸會林醫生, 佢話割2粒, 因為有一粒1.7cm同4cm 好近可以一齊割, 收費約$38000, 各位, 請問收費算唔算合理? 我冇問過其他醫生的收費。歡迎分享經驗!

複式洋房

我睇咗枊漢榮,我覺得佢都幾好
因為之前果個醫生,可能唔係專科
都真係比佢講既野嚇到,
但次次見完柳醫生都安心晒,
之前我朋友乳癌搵佢做手術的,好彩佢有介紹到我黎
佢講解報告都話,我個瘤變CANCER機會唔大,可以KEEP觀察(安心)
但我覺個瘤有一直變大,成3.5CM
都一定要割
柳醫生話手術大約3萬之內,會係播道醫院做
希望條疤埋得靚
有無SIS有其他醫生參考
我想過年後做

複式洋房

柳醫生比我感覺收費合理,同埋真係關心病人
比較無咁商業味,(我覺得可以用有醫德黎形容)
我之前果個醫生商業味好重
但都想再問多幾個醫生先
各位MAMA交換下資料啊,THZ

別墅

回覆 carandvic 的帖子

隔左半年,傷口位置仲有硬塊 係咪唔正常?😰😰

大宅

Chauyy 發表於 15-6-16 02:47
回覆 carandvic 的帖子

隔左半年,傷口位置仲有硬塊 係咪唔正常?😰😰 ...
我都唔係好記得, 個手術成7, 8年前做了, 你覆診時可以問下醫生

大宅

sydllll 發表於 15-2-8 00:17
我右邊胸有幾多纖維瘤, 最大4cm, 睇左浸會林醫生, 佢話割2粒, 因為有一粒1.7cm同4cm 好近可以一齊割, 收 ...
我7, 8年前係仁安做, 沒有指定醫生, 住了二天醫院, 埋單二萬八左右

男爵府

引用:柳醫生比我感覺收費合理,同埋真係關心病人

原帖由 nobleyuki 於 15-02-09 發表
柳醫生比我感覺收費合理,同埋真係關心病人
比較無咁商業味,(我覺得可以用有醫德黎形容)
我之前果個醫生商業 ...
請問柳醫生係咪乳線/乳房外科?

男爵府

nobleyuki 發表於 15-2-9 11:13
我睇咗枊漢榮,我覺得佢都幾好
因為之前果個醫生,可能唔係專科
都真係比佢講既野嚇到,
係咪一定要開刀呀!有無可以用微創做呀!

禁止訪問

回覆:nobleyuki 的帖子

首頁

尾頁

跳至