婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:我覺得我好小氣

有無反面啊?我都好曾隻9

男爵府

好彩我c6每次都會問我D仔女点坐法

fifihon    發表於 15-4-14 12:01

大宅

我討厭99嘅程度同你有得揮,見到我c6個來電係「阿媽」,成個人就無名火起!我連佢掂我仔都唔想!好彩個仔仲細,出街通常我用揹帶,我試過見佢三個鐘都無除過條揹帶,一除就係埋身餵奶,餵完個仔就瞓埋!勁心涼!

水晶宮

引用:有無反面啊?我都好曾隻9

原帖由 yukiwly 於 15-04-11 發表
有無反面啊?我都好曾隻9
咁又冇反,如果反面c6又會覺得我錯晒,佢會唔明點解佢阿媽咁好個老婆都咁憎佢阿媽

水晶宮

引用:我討厭99嘅程度同你有得揮,見到我c6個來電

原帖由 solam13214 於 15-04-12 發表
我討厭99嘅程度同你有得揮,見到我c6個來電係「阿媽」,成個人就無名火起!我連佢掂我仔都唔想!好彩個仔仲 ...
但遲d大d就會好似我咁,要見到99,聽到佢把勁煩既聲係咁喺到bu渣無限loop

大宅

熱血勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+solam13214+於+15-04-12+發表

原帖由 貧窮媽媽 於 15-04-12 發表
但遲d大d就會好似我咁,要見到99,聽到佢把勁煩既聲係咁喺到bu渣無限loop

...
Hahahahaha......

我6299姑仔冚家都會係咁㗎!好似我個女長唔大咁,成日仲掛住佢細時玩乜

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-04-12 發表但

原帖由 gina_JR 於 15-04-12 發表
Hahahahaha......

我6299姑仔冚家都會係咁㗎!好似我個女長唔大咁,成日仲掛住佢細時玩乜
雖然我個仔唔係好大,但兩歲都冇玩boo渣好耐啦!佢仲覺得自己好有趣咁

男爵府

引用:點解你老公要咁做嘅?係咪之前你同佢有吵架

原帖由 wahiuma 於 15-04-11 發表
點解你老公要咁做嘅?係咪之前你同佢有吵架啊?
我都想咁問

子爵府

我c6成日都咁做,算la,又唔係日日對住99

水晶宮

引用:Quote:原帖由 wahiuma 於 15-04-11 發表點

原帖由 niu 於 15-04-12 發表
我都想咁問
其實我唔肯定點解佢要咁,因為一直阿仔都係同我地坐既,我就係怕99會唔聽我地講塞阿仔食野,一歲前已經話俾乳豬,c6無啦啦咁抱走阿仔我真係反應唔切,搞到而家我都仲頂住頂住,嬲自己點解唔阻止,雖然冇發生d咩事,但坐得一次之後又要求阿仔同佢坐,我接受唔到

水晶宮

引用:我c6成日都咁做,算la,又唔係日日對住99

原帖由 crystal5142000 於 15-04-12 發表
我c6成日都咁做,算la,又唔係日日對住99
所以我話覺得我好小氣囉,啖氣我到而家都吞唔落,唉

男爵府

引用:Quote:原帖由 niu 於 15-04-12 發表我都想

其實我唔肯定點解佢要咁,因為一直阿仔都係同我地坐既,我就係怕99會唔聽我地講塞阿仔食野,一歲前已經話俾 ...
咁不如你問清楚原因先。同埋反正你都唔鍾意99,咁c6淨係帶個仔出去見99的話,你會覺得好啲定都係唔想呢?有時真係要取捨。

男爵府

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-04-12 發表其

咁不如你問清楚原因先。同埋反正你都唔鍾意99,咁c6淨係帶個仔出去見99的話,你會覺得好啲定都係唔想呢?有 ...
同埋c6自己帶仔出去見99都係未必會發生嘅,問清楚c6搞咩先

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-04-12 發表其

咁不如你問清楚原因先。同埋反正你都唔鍾意99,咁c6淨係帶個仔出去見99的話,你會覺得好啲定都係唔想呢?有 ...
唔想冇我在場,如果我唔睇住,99做d咩c6都唔出聲,仲危險,上次先拖住我個仔行又唔想我跟住佢,死扯阿仔行搞到佢成個趴喺地

水晶宮

引用:Quote:原帖由 niu 於 15-04-12 發表咁不如

同埋c6自己帶仔出去見99都係未必會發生嘅,問清楚c6搞咩先
如果冇我在場,99一定會出晒所有小朋友鍾意既野,又買玩具又俾汽水炸野,又唔聽人講,如果我喺到佢就冇咁夠膽係咁塞呢d俾佢

男爵府

引用:Quote:原帖由+niu+於+15-04-12+發表同埋c6

如果冇我在場,99一定會出晒所有小朋友鍾意既野,又買玩具又俾汽水炸野,又唔聽人講,如果我喺到佢就冇咁夠 ...
如果係咁,唯有自己保護個仔,小朋友唔識,你c6唔出聲的話,就要自己睇實。辛苦晒

翡翠宮

貧窮媽媽 發表於 15-4-11 23:05
唉,佢有話過我唔俾面佢既,話我對佢阿媽零交流嗰d囉,但我真係唔想同佢阿媽講野呀!聽到把聲都覺得煩

...

難怪喇,你緊係唔可以唔同99講嘢,咁等C6覺得你唔岩,點唔妥99都要扮下嘢

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-4-11 23:05 唉,

原帖由 wahiuma 於 15-04-12 發表
難怪喇,你緊係唔可以唔同99講嘢,咁等C6覺得你唔岩,點唔妥99都要扮下嘢
...
一講野又拿屎上身,99見我同佢講野,又會行前一步,由一個月先見一次,到隔日嚟揾你,約你食飯,你話唔去佢話喺你樓下喇!局你食,情人節,聖誕又打嚟冷慘咁話得佢一個孤伶伶,如果我同佢零交流佢先唔敢成日煩我

大宅

熱血勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+gina_JR+於+15-04-12+發表Hah

雖然我個仔唔係好大,但兩歲都冇玩boo渣好耐啦!佢仲覺得自己好有趣咁

...
Boo澤呢樣嘢我女撩人玩就有,因為佢鍾意刺激嘢

但佢哋到而家成日仲係話我個女鍾意望住啲燈,明明人哋注意緊第二樣嘢!
仲有明明我個女自出世到而家都唔怕黑,佢哋總係話我個女怕黑

別墅

其實講真點憎99都好,你個仔始終係佢個孫,同埋始終係你c6個親生媽媽,佢同個孫玩好正常,我夠憎我99啦,但係都仲每星期見一次,仲交埋大女俾佢湊,雖然有好多不滿,例如衛生問題,但係我都冇出聲話佢,冇黑佢面,一來佢係我c6媽媽,我要尊重佢,二來唔想c6做磨心,見到你出親Post都係話見到99唔舒服,連個仔都唔想俾佢見,咁樣我係你C6都會覺得係你有問題啦

首頁

尾頁

跳至