自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

回覆:珍珠包包 的帖子

我有個同學,做送貨都成兩萬幾一個月,結婚同家人同住,但一蚊家用都唔交,咩日用品都唔買,連老婆衛生巾都係用屋企人果d,莫講話請屋企人飲餐茶。比曬個大陸老婆,個大陸老婆明明唔係大富大貴出身,又要扮少奶奶,咩家務都唔做,煮完用完d野唔會洗

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

侯爵府

珍珠包包 發表於 15-9-7 11:00
睇返星期6 單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺, 新聞講媽媽是內地人, 好多人的留言會說 娶大陸女人預左啦, 佢地只 ...
無個有好下場
一個慘過一個

以前見落的都係老男人下體痕
就上去配個後生大陸女人
最終成頭家散哂
D錢騙走哂
但一句:抵D賤男死的

但呢幾年識的
個男人係後生個樣四正的
有正當工作
娶完個大陸女人,D錢俾佢昆走哂
識有個連樓都俾佢昆埋
而最慘係生低兩件頭也不回
理都唔理

另識一個霸住對仔女要攞綜援
但唔理對仔女
最慘一個
個女人掉低個仔
但個仔並唔係個男人的.......

bik1229    發表於 15-9-8 21:52
lingbelle    發表於 15-9-8 09:47
stefonie    發表於 15-9-8 09:09
sisbro    發表於 15-9-7 13:54
goldenfeathers    發表於 15-9-7 13:45

子爵府

回覆 珍珠包包 的帖子

旱2年聽的真事:

一位約50歲的警員,娶了一位 B6女士,女方屋企有錢有面,男方一直對女方信任,交晒全副身家給女方託管,女方後來識了另一男子,並懷有別人骨肉,女方向男方攤牌,男方最終一無所有

bik1229    發表於 15-9-8 21:52

琥珀宮

我都識一個,3X歲,香港有兩層樓,月入四五萬,家中長老雖退休但有長俸攞所以無話要養長老的家庭壓力,識咗一個內地女人半年,個女人有咗,即刻搞結婚擺酒,而家已經三年抱兩了

水晶宮

睇返星期6 單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺, 新聞講媽媽是內地人, 好多人的留言會說 娶大陸女人預左啦, 佢地只 ...
但報紙話佢比一親戚穿櫃桶底搞到生意失敗

子爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場

Um,我哥以前每一個都係b6女友,有幾個都好好,住在我家同我地相處好好,係得一個成日雙程證過黎住好似女王咁
我大肚果陣我媽整燕窩俾我食,收工番黎成盅俾佢食晒仲要留碗俾我洗,呢個女仔,我地全家反對話無好結果,我哥最後同佢散左。
後尾我媽叫d大陸親戚幫手介紹呢個女仔同我哥拍拖。我媽講乜佢就做乜,好錫我女,又唔會問我哥拎錢補貼娘家,我女生日都會封利是果d。剛剛結婚,應該拎單程之後都唔會變臉掛,我都鐘意呢個女仔,希望我無睇錯人啦
Ps,我哥大個女仔幾歲姐

大宅

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場? 身邊愈來愈多人娶內地人.

住我隔離左右d後生仔都係娶b6女而我身邊都好多唔差ge女仔仲未有拖拍

水晶宮

引用:一個女人在內地打工,人工$2-4000,突然有個

原帖由 肥豆媽咪 於 15-09-07 發表
一個女人在內地打工,人工$2-4000,
突然有個係外地黎既男人,話自己搵$20000~
當堂以為自己執到寶!嘩~
我朋友3x歳(香港人)在國內年薪150萬人民幣,也娶了大陸人,仲要冇問父母,簽了結婚證才通知家人!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:睇返星期6 單新聞爸爸帶埋兩個仔仔自殺, 新

原帖由 珍珠包包 於 15-09-07 發表
絕對認同!
連我從來都唔願意結婚嘅細佬(之前有個同居女友都因為唔肯結婚而分手),
最終極速俾個大陸婆迷到,
娶左之後極速有左,搞到要洗幾萬去私家生!

bik1229    發表於 15-9-8 21:54

男爵府

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場? 身邊愈來愈多人娶內地人.

諗真又係喎,識得同大陸女人結婚嗰啲男士宜家全部都離晒婚啲小朋友又唔要放低晒比男家,
我真係米見過一個好例子

信是有緣

珍珠宮

育兒性格勳章 畀面勳章

唔講咁遠~~~ 我斜對面屋已經有個真實好例子.

個仔剛升上中學, 就走左佬啦.

屋主男晚晚放工都用粗口鬧仔順便問侯下自己個仔個呀媽架, 風雨不改.

難為個細佬日日做出氣袋呀, 陰公.

子爵府

我2個呀叔,一個個老婆同佢一齊做野儲錢買樓,大女讀得成書,另一個個老婆肯捱,雖然上公屋,但都係賢良淑德嗰隻

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 珍珠包包 於 15-09-07 發表睇

原帖由 babyhowie 於 15-09-07 發表
絕對認同!
連我從來都唔願意結婚嘅細佬(之前有個同居女友都因為唔肯結婚而分手),
最終極速俾個大陸婆迷 ...
佢地係好易有b, 後生,唔返工or返hea工,無乜壓力,而且想快快奉子逼婚,我都見過個fd識人3個月,個女既就已經話有咗,要嫁落黎 個男既固然衰鹹濕,但佢話明明自己次次都有做安全措施

ms_maybb    發表於 15-9-8 09:27
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

水晶宮

引用:Quote:珍珠包包 發表於 15-9-7 11:00 睇返

原帖由 wong191 於 15-09-07 發表
唔講咁遠~~~ 我斜對面屋已經有個真實好例子.

個仔剛升上中學, 就走左佬啦.
最慘係d細路,明明係被生下來,無得揀,個阿爸鹹濕個阿媽賤格都唔關個細路事㗎

wong191    發表於 15-9-7 13:59

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:大6女人點對佢老公我冇意見,但之前同個大6

原帖由 jojo1234 於 15-09-07 發表
大6女人點對佢老公我冇意見,但之前同個大6女人講起劉華部電影失孤,佢竟然話真係有d父母揾失蹤兒女揾足幾 ...
換轉係我真係唔願做人,諗下都驚
佢哋思想係特別啲

珍珠宮

育兒性格勳章 畀面勳章

eeb 發表於 15-9-7 13:53
最慘係d細路,明明係被生下來,無得揀,個阿爸鹹濕個阿媽賤格都唔關個細路事㗎

...
係呀~~~

所以而家我都有留意下個小朋友, 如果有咩事 , 我都唔怕比人鬧我厚多事, 而出聲.

大宅

畀面勳章

因為B6女人係有另一個接受程度

B6女人:只要接受嫁出外,佢地的心態就係開放[如外國式社交,見識世面,心野..],隻[豬]比左人就已經沒所謂,可以接受多元化的性生活模式.[好有被誘出軌的可能]

HK女人:大部反而嫁了,變得保守,心態上不能接受開放,甚至想下都接受不了,更不要想性生活。[覺得出軌是發姣..甚至是G才會做]

娶妻,你要知的事項~!

子爵府

回覆:同大6 女人結婚真係難有好下場

親人不是上年紀大叔, 當時三十幾,
只是基層從事勞力工作,
娶了一個大6女子,
生了一個小孩,
但取了身分證後現形。

小朋友未夠三歲就要離婚,
最神是女子能在沙漠中找水源,
掘了親人僅有的財富在內地置業。

當初女子看也清純簡單,
幾年能有如此變化,
都唔知係佢演技超凡還是我地天真嬌了!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+babyhowie+於+15-09-07+發表

原帖由 eeb 於 15-09-07 發表
佢地係好易有b, 後生,唔返工or返hea工,無乜壓力,而且想快快奉子逼婚,我都見過個fd識人3個月,個女既就 ...
個個b6都係用呢招(大肚)

女人, 因為內涵而神采飛揚; 女人, 因為自信而美麗。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 eeb 於 15-09-07 發表佢地係

原帖由 Hi-Fi 於 15-09-07 發表
個個b6都係用呢招(大肚)
唔用呢招難逼婚,跟本d男人未必想結婚亦都唔怕同佢分手,大把女人被佢揀。

首頁
12345...7

尾頁

跳至