自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

引用:同佢講消委會見

原帖由 我愛Corina 於 16-01-09 發表
同佢講消委會見
尋日就係因為我拒簽之餘,話會搵消委,所以個店員至會話幫我同寫字樓傾,但結果一樣,似乎呢間黑店88係5驚消委的。。。

子爵府

2024年龍年勳章

回覆:眼鏡88開倉陷阱。 千祈5好幫襯 (有d長)

咁都得??

大宅

係咪就執,所以商譽都唔理?

子爵府

擺明賣爛貨

公爵府

如果佢所有外來眼鏡框配鏡都要簽不平等條約,甘你可能無佢符,因為佢係\'一視同仁\'. 至於未用已爛,更加難追討。。。

大宅

引用:咁衰!我以後吾幫襯

原帖由 lilolilo108 於 16-01-09 發表
咁衰!我以後吾幫襯
多謝jm支持!
希望咁會令呢間黑店5再做呢d詐騙野,亦再無其他人上佢當

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁衰
Gloria

伯爵府

嘩,好離譜喎

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

不良消售手法
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:喺眼鏡88開倉特賣場,買左兩副鏡框,碌完卡

原帖由 B得 於 16-01-09 發表
喺眼鏡88開倉特賣場,買左兩副鏡框,碌完卡,個倉貨員sell我買眼鏡劵,佢話"因為我地呢道無視光師,5可以 ...

simple is the best~

大宅

海關的商品說明內也有規管不良銷售,但唔知今次適唔適用,間公司無端端加d 條款,好似對消費者好好冇保障

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢間野不嬲好搵笨從來唔會幫襯

kavenzou    發表於 16-1-9 23:54

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

老字號竟然咁唔老實

伯爵府

謝分享! 以後都唔去幫襯!

大宅

引用:鏡框幾錢個?我之前團購299已有一副

原帖由 矛奶油 於 16-01-09 發表
鏡框幾錢個?我之前團購299已有一副
一副$400,另一副$200(未用就發現有爆裂果副)

大宅

引用:海關的商品說明內也有規管不良銷售,但唔知

原帖由 bubble0212 於 16-01-09 發表
海關的商品說明內也有規管不良銷售,但唔知今次適唔適用,間公司無端端加d 條款,好似對消費者好好冇保障

...
我個人覺得適用嘅,所以我今日聽到眼鏡88覆我,話要維持原判,我5簽不平等條約,佢5會俾我用張劵,亦5會退款果時,我都有同佢講,話我會搵海關幫手,但間黑店都係不為所動。。。

但我星期一都會打去海關的,到時再update大家

珍珠宮

一向對88冇好感

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

多謝你分享,幫推等更多人知,最好上埋生果報

珍珠宮

黑店

公爵府

引用:喺眼鏡88開倉特賣場,買左兩副鏡框,碌完卡

原帖由 B得 於 16-01-09 發表
喺眼鏡88開倉特賣場,買左兩副鏡框,碌完卡,個倉貨員sell我買眼鏡劵,佢話"因為我地呢道無視光師,5可以 ...
嘩,咁樣做生意!
眼鏡框如果配鏡片時完整無缺,配完有損壞唔負責任?
好彩,睇到呢個帖,因為昨天見到hsbc最红優惠,配漸進鏡片7折,仲諗住明天陪c6去配。
咁唔老實。
你個case應該去消委會投訴。
多謝妳的分享。

首頁
12345...7

尾頁

跳至