嬰兒用品

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:見到你咁詳細既回覆,我真係覺得好感動,其

原帖由 Yausamsam 於 16-02-09 發表
見到你咁詳細既回覆,我真係覺得好感動,其實我同你差唔多而家一日三餐都係外賣,由有到而家8週,醫生都同 ...
唔駛客氣啦。
我響養和開刀生既。
而家bb1歳半
係呀,孖b真係好搞笑,到出左世你見到佢哋嘅時候就會覺得乜都值得。

大宅

引用:Quote:原帖由+prettysilly+於+16-02-09+發

原帖由 dolphinwl 於 16-02-10 發表
請問你幾週搵中醫清胎毒?
其實我由一開始有咗我已經有食中藥,成個孕期都有食。所以其實佢唔係特別幫我清胎毒。中間清熱氣,訓唔好,各樣那樣都係靠食中藥。到到最尾佢話因為一路食中藥其實已經唔使清胎毒。所以我冇食過任何清胎毒嘅糖水之類。一直只靠中藥。

大宅

引用:見到你咁詳細既回覆,我真係覺得好感動,其

原帖由 Yausamsam 於 16-02-09 發表
見到你咁詳細既回覆,我真係覺得好感動,其實我同你差唔多而家一日三餐都係外賣,由有到而家8週,醫生都同 ...
另外提一提你吖. 你回覆嘅時候要襟\"引用\"。如果唔係人哋睇唔到/唔知架!

別墅

Yausamsam 發表於 16-2-10 22:52
你諗住係邊到生,同埋你個肚大唔大,唔好意思好多野買,因為冇咩經驗,

...

我會系瑪嘉烈生,我個肚都唔算大啊,我覺得細,著寬鬆D似肚腩,所以我都擔心,但好似話5個月先會慢慢大

別墅

引用:Quote:Yausamsam 發表於 16-2-10 22:52 你

原帖由 KrystalSitu 於 16-02-11 發表
我會系瑪嘉烈生,我個肚都唔算大啊,我覺得細,著寬鬆D似肚腩,所以我都擔心,但好似話5個月先會慢慢大
...
你就好已經過左3個月,我而家一日嘔到刻好彩resign左,唔係就辛苦死我

別墅

引用:Quote:原帖由 Yausamsam 於 16-02-09 發表

原帖由 prettysilly 於 16-02-11 發表
另外提一提你吖. 你回覆嘅時候要襟"引用"。如果唔係人哋睇唔到/唔知架!

...
哈哈,原來我一路都唔識襟,我本身book左仁安,但都諗住睇埋政府安全d.,你嗰時有冇睇過政府!!

子爵府

引用:同c6努力左好耐都唔得,最後ivf bingo左 tw

原帖由 Yausamsam 於 16-02-08 發表
同c6努力左好耐都唔得,最後ivf bingo左 twins baby 但知道係twins後好大壓力,日日都好擔心,又擔心早產要 ...
i m the same situtation with u, dont worry, everything will be fine. my twins baby born on 27/1. if u need further information, pm me

大宅

引用:Quote:原帖由+prettysilly+於+16-02-11+發

原帖由 Yausamsam 於 16-02-11 發表
哈哈,原來我一路都唔識襟,我本身book左仁安,但都諗住睇埋政府安全d.,你嗰時有冇睇過政府!!

...
有啊,一定要去政府產檢。萬一真係入政府醫院,都有個紀錄吖。當時我係去瑪麗產檢。

大宅

引用:回覆 cherrycoey 的帖子如果ivf 有左,就不

原帖由 huilai88 於 16-02-10 發表
回覆 cherrycoey 的帖子

如果ivf 有左,就不算個天比。
很無聊的回覆

bipa    發表於 16-4-9 13:23
prettysilly    發表於 16-2-11 15:51

複式洋房

egg8910 發表於 16-2-11 14:06
很無聊的回覆
我都好擔心,我係iui,現在差不多16周,個肚開始大,初時真係冇想過iui都會係孖。當知時喊了,因本身已有一個仔。我都book 左去私家生,都係對正府冇信心,所以現在都好驚早產

大宅

引用:Quote:原帖由+huilai88+於+16-02-10+發表回

原帖由 egg8910 於 16-02-11 發表
很無聊的回覆
雖然我唔太清楚IVF係點. 但係我都覺得呢個回覆好無聊。仲有少少唔尊重IVF嘅媽媽. 所有人只要有BB,尤其係一個正常嘅BB,都一定係天賜嘅禮物。 如果唔係天賜,呢個世界上就唔使咁多人為咗冇得生BB而煩惱而傷心。 真係好無聊

edwinp    發表於 16-4-13 22:07
bipa    發表於 16-4-9 13:23
stellahoo    發表於 16-2-12 19:26
apple84    發表於 16-2-11 19:57

大宅

引用:Quote:egg8910+發表於+16-2-11+14:06+很無

原帖由 babypinkyku 於 16-02-11 發表
我都好擔心,我係iui,現在差不多16周,個肚開始大,初時真係冇想過iui都會係孖。當知時喊了,因本身已有一 ...
希望我第#七,#八個post可以幫到你

複式洋房

prettysilly 發表於 16-2-11 15:53
希望我第#七,#八個post可以幫到你
好多謝你用錦多時間打左二段野比我地孖媽。其實我真係到現在都非常害怕,好大壓力,除左怕早產,又怕第時出街應付不到。家又冇錦大地方。
同我地二公婆都要反工,很怕6299湊唔掂孖b同大仔,所以到現在我都覺自已不太開心。
其實我們有諗過減一個,但好多都係整定,問左好多意見,最後都係冇做,我比一個e生打動到我,放棄手術。
可能依啲就係上天安排。

大宅

引用:Quote:prettysilly+發表於+16-2-11+15:53+

好多謝你用錦多時間打左二段野比我地孖媽。其實我真係到現在都非常害怕,好大壓力,除左怕早產,又怕第時出 ...
放鬆D啦。當初我都好怕搞唔掂。我個人鍾意玩,好懶惰。結咗婚連爸爸媽媽都叫我唔好生小朋友,除非自己覺得自己玩夠。 連以前公司嘅上司,同事個個都覺得我一定捱唔到湊BB果種人。
但係你知道嗎,我響BB10個月大之後連工人姐姐都冇請到了。
雖然我係全職媽媽,但係我自己響屋企一打2。亦都會自己帶佢哋兩個出街。
其實冇想像中咁可怕。
我可以比定一個心理準備你地,頭嗰半年真係會比較辛苦。捱過頭半年,好日子就會來臨。你哋見到佢哋兩個有個伴一齊成長,開始有互動,就會覺得好搞笑,好開心。佢哋由一歲開始,平時響屋企,我唔需要陪佢哋玩,因為佢哋自己有自己玩。你只需要係確保佢哋玩嘅地方冇危險。就唔需要理佢哋太多。仲有好多時間做自己嘅嘢。

複式洋房

prettysilly 發表於 16-2-11 16:20
放鬆D啦。當初我都好怕搞唔掂。我個人鍾意玩,好懶惰。結咗婚連爸爸媽媽都叫我唔好生小朋友,除非自己覺得 ...
好多謝你的鼓勵,因我身邊冇人係孖胎,好多時好多唔明唔知唔識都問不到人,所以有時真係好徬徨。

複式洋房

同時又好怕比人講閒話,因我自已唔想比人知我行人工依條路,好怕啲三姑六婆取笑。

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

prettysilly 發表於 16-2-11 16:20
放鬆D啦。當初我都好怕搞唔掂。我個人鍾意玩,好懶惰。結咗婚連爸爸媽媽都叫我唔好生小朋友,除非自己覺得 ...
我係在職的孖媽, 開頭真係好辛苦, E+佢地一歲多, 好似無咗另一個唔得, 雖然都痴住大人, 但好似Prettysilly咁有互動, 自已玩, 明多D野, 大人可以鬆番D......

別墅

引用:Quote:原帖由 Yausamsam 於 16-02-08 發表

原帖由 opuyo_kannus 於 16-02-11 發表
i m the same situtation with u, dont worry, everything will be fine. my twins baby born on 27/1. if ...
恭喜你,你係邊到生bb足唔足月

別墅

引用:Quote:原帖由 Yausamsam 於 16-02-11 發表

原帖由 prettysilly 於 16-02-11 發表
有啊,一定要去政府產檢。萬一真係入政府醫院,都有個紀錄吖。當時我係去瑪麗產檢。

...
我係tko今日都打左去問瑪麗私家症,但我係到諗如果真係有咩事好似好遠,所以最後我諗都要去睇聯合,

別墅

引用:同時又好怕比人講閒話,因我自已唔想比人知

同時又好怕比人講閒話,因我自已唔想比人知我行人工依條路,好怕啲三姑六婆取笑。 ...
吾需要講俾人知個過程,最重要係結果,所以我地孖B媽咪應該享受懷孕日子!

首頁
12345...6

尾頁

跳至