潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由+tpcmela+於+16-02-28+發表其

原帖由 jv9989 於 16-02-28 發表
買M色求婚,怕未來阿嫂唔高興。。。🙄🙄🙄
唔知呀嫂識唔識m色係好黃

侯爵府

引用:你吾覺黃咩?H+colour+我都覺黃,可況M,千

原帖由 Helllokitty 於 16-02-28 發表
你吾覺黃咩?H colour 我都覺黃,可況M,千萬不要做求婚介。3 Ex就一定夠火。係好閃但真的好黃。如果只有2 ...
我自己個粒都係h咋,不過一比就黃既!
多謝你提供意見,其實睇左幾粒,不過我媽話70幾份個d好細 所以我地先睇到卡幾但顏色就唔靚

大宅

純個人意見,我會揀budget,cut同size先,然後色,最後clarity。
個人感受:
budget最重要因為要帶,cut一定要最好因為想閃,size要大D因為我自己想搶眼D又唔想煩upgrade。唔介意低色咁我可能會睇到K,如無記錯K係DeBeers 最抵色限,clarity可試SI無黑點等等
靚SI 同靚I-K色都要搵/等,最好叫親戚朋友(信得過又識睇)幫手揀。

Best of Luck

大宅

引用:1.25卡+color:+M+,+IF+,+3EX+開價27500+想

原帖由 tpcmela 於 16-02-27 發表
1.25卡 color: M , IF , 3EX 開價27500 想問下大家呢個價ok嗎?
比你參考下 我之前自己買左1.33ct J色 vs 鑲埋係23800 我覺得平。你果粒細少少 低色d 但干淨d 就27500 係咪貴左?🤔

侯爵府

引用:純個人意見,我會揀budget,cut同size先,

原帖由 dcnmxw 於 16-02-28 發表
純個人意見,我會揀budget,cut同size先,然後色,最後clarity。
個人感受:
budget最重要因為要帶,cut一 ...
謝謝意見!睇完你地回覆大概有d諗法

侯爵府

引用:Quote:原帖由+tpcmela+於+16-02-27+發表1.2

原帖由 fds_M 於 16-02-28 發表
比你參考下 我之前自己買左1.33ct J色 vs 鑲埋係23800 我覺得平。你果粒細少少 低色d 但干淨d 就27500 係咪 ...
係喎 你咁講又真係有d貴喎

子爵府

引用:1.25卡+color:+M+,+IF+,+3EX+開價27500+想

1.25卡 color: M , IF , 3EX 開價27500 想問下大家呢個價ok嗎?
M

大宅

引用:Quote:原帖由 tpcmela 於 16-02-27 發表1.2

原帖由 fds_M 於 16-02-28 發表
比你參考下 我之前自己買左1.33ct J色 vs 鑲埋係23800 我覺得平。你果粒細少少 低色d 但干淨d 就27500 係咪 ...
3ex ? or very good ?

子爵府

M colour 一定唔買。其實你哥哥budget幾多?上blueniles 睇下大概有乜揀?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+fds_M+於+16-02-28+發表比你

原帖由 6000 於 16-02-28 發表
只係寫3ex

侯爵府

引用:Quote:原帖由+tpcmela+於+16-02-27+發表1.2

原帖由 Happybabyhbb 於 16-02-28 發表
M colour 一定唔買。其實你哥哥budget幾多?上blueniles 睇下大概有乜揀?
Below 25000都ok

禁止訪問

回覆:求意見 1.25卡鑽石

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

M色求婚。。。係好平,不過色太黃,叫未來阿嫂千其唔好同其實鑽石拍埋比較,一比肯定會唔開心

侯爵府

引用:M色求婚。。。係好平,不過色太黃,叫未來

原帖由 vivibabyvivi 於 16-02-28 發表
M色求婚。。。係好平,不過色太黃,叫未來阿嫂千其唔好同其實鑽石拍埋比較,一比肯定會唔開心 ...
未決定揀呢粒架!不過多得大家提點

子爵府

引用:Quote:原帖由+Happybabyhbb+於+16-02-28+發

原帖由 tpcmela 於 16-02-28 發表
Below 25000都ok
Bluenile search下,得出嘅result 可以參考一下,再睇下細舖差唔多質素嘅石係幾錢啦,試下其他shape ,因為圓石會貴D。如果係我,會揀G色,太低真係接受唔到。

侯爵府

回覆:Happybabyhbb 的帖子

我都上去睇過,即刻了解多左

大宅

引用:Quote:原帖由+fds_M+於+16-02-28+發表比你

原帖由 6000 於 16-02-28 發表
Ex

禁止訪問

水晶宮

tpcmela 發表於 16-2-27 22:39

M色?

子爵府

budget $25,000 都唔好強求一定要大粒啦... M 色真係聽到都覺得不能接受。80-90份其實都OK!

首頁

尾頁

跳至