懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

放鬆心情,亞爸亞媽都系關心緊張你。

伯爵府

唔駛理,唔好影響心情

翡翠宮

受懷孕荷爾蒙嘅影響,有時會皮膚差,放鬆D,對bb都好

大宅

其實聽你講返佢哋講嘅嘢都好小事喳喎,感覺都係閒話家常,放鬆啲啦!

別墅

我初初有左面色勁差, 老公直頭話我醜樣左

而家24W面色紅潤返, 老公又讚我面色好左

剪左短髮就輪到阿媽話我似村姑, 又話我著衫唔好睇 , 我唔理佢 , 無佢地甘好氣

佢地恃住自已係我既親人, 講野無譜架 !!!!

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

其實你自己諗法都好重要架,我覺得都唔系好大件事,你自己唔好放喺個心度喇

子爵府

引用:我c6直情話我個肚似肚腩多過大肚啦,又話我

原帖由 jaredleto 於 16-03-20 發表
我c6直情話我個肚似肚腩多過大肚啦,又話我本身都肥!其實有咩所謂丫,講下笑下咪算,太介意人地講咩,自己 ...
你老公太大膽

我老公唔敢話我肥,依加12w3,但我pat pat已經粗左2.5吋

幾時先上到車.....

大宅

引用:我初初有左面色勁差,+老公直頭話我醜樣左而

原帖由 rachelpcy 於 16-03-22 發表
我初初有左面色勁差, 老公直頭話我醜樣左

而家24W面色紅潤返, 老公又讚我面色好左
完全同意, 持住自己係屋企人講野冇譜!

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

回覆:容許12W大肚婆發洩一下

做媽媽係偉大同好大犧牲。
要保持心境開朗呀!

複式洋房

回覆:Natalie1812_hk 的帖子

我C6話妳大住個肚,更核突,更肥都冇人理,大肚係甘,所以我不收邊福,最緊要自己開心,唔好比其他影響心情

Zoe So

複式洋房

回覆:Natalie1812_hk 的帖子

我除左覺得作嘔,食唔到野辛苦啲,其餘變肥咩都冇理,大肚婆係咁架啦,生完就冇事,我個肚腩本身都好大,而加9w已經隊左出黎,我仲覺得好搞笑個肚腩咁勁,我老銭都成日笑我架,不過我不嬲都唔理佢,最緊要保持心情開朗,我一樣爆暗瘡,咪由佢爆,唔需要唔開心,我完全冇驚過生完變肥婆

大宅

我都俾人話我肥左, 會係好吾開心既, 但諗諗下為左個b既健康, 生完先再減喇~
我亦都俾同事話我醜樣左... 但無法啦... 鬼咩, 而家妝又吾敢化, 個人又水腫, 但我再諗, 再過多5個月就回復番以前~
我最近都發覺自己有少少產前抑鬱, 個人好易喊同發脾氣, 我而家會嘗試聽多d音樂去relax下,
所以我地要一齊加油呀, 吾好理人地講咩, 大前提係要生個肥肥白白既bb ~ =)

子爵府

畀面勳章

我個時皮膚都時好時差,有時一起身就紅晒

別墅

回覆:容許12W大肚婆發洩一下

我岩岩生左 同你情況一樣
懷孕早期已肥同勁大個肚
奶奶 同事不停我樣變左 又生晒豆豆
初初真係好難接受 因為佢地見我一次笑我一次
慢慢 當你個肚愈黎愈大 愈黎愈實在
你就會覺得一切都值得
生完慢慢調理同減肥喇