夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

Nancy20090615 發表於 16-6-18 11:06
咁您想點您自己先知.

不如搵輔導幫下, 都幫唔到再決定.

已經輔導過,冇用

翡翠宮

回覆樓主:

你灰成咁,佢做乜都無哂用
咁不如分手啦,好過互相折磨
再咁落去大家都吾行一步,始終會出現第三四者,何苦搞到咁。
分開左仔女都依然有父母,吾洗擔心

公爵府

回覆:myloveisu 的帖子

咁不如大家為咗個女再傾下

複式洋房

回覆:我好苦惱,求解答。。。

襯你老公補救緊,你搵個機會send 個訊息比佢,將你過往一些失望的事例提出,你希望佢以後可以點做好d。

咁可以實際d比佢知你想佢點改。\'\'有責任感\'\'/\'\'體諒\'\'...呢d詞語大家都可以有唔同嘅definition.

咁做有兩個可能的結果:
1.佢好大反應,覺得你投訴佢(但呢d先係你真實嘅感受),反抗,唔改,唔挽救。

2. 佢收到,抵賴,但為左挽救都會退步及嘗試改變。

其實拎返失望過嘅事出來講,有人覺得係搵野嘈。

諗深一層,冰封三尺非一日之寒,正正係過去至今的事件,令你心灰意冷。

佢反駁你就一定嫁啦,係睇最後佢會唔會讓步。可能佢反駁時,你會知道佢過去都有委屈或無能為力。你都會了解佢多左(你都要有一個開放嘅心)。

過去辛苦了,好好多謝自己,祝福你解開心結。

洋房

rabbithappy 發表於 16-6-21 23:46
襯你老公補救緊,你搵個機會send 個訊息比佢,將你過往一些失望的事例提出,你希望佢以後可以點做好d。

咁 ...

多謝你。我地係輔導既過程中,大家咩都講晒啦,佢知道我既委屈後佢好後悔,所以佢而家努力挽救,我就嘗試努力感受......

首頁

尾頁

跳至