想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

shan0609 發表於 17-5-18 15:36
我同c6結左婚3年, 我地都好鍾意小朋友, 特別鍾意囡囡, 開初有共識要二人世界2-3年先計劃生BB
到2015年12月 ...

樓主你都好堅強呀!如果俾我真係會好傷心同放棄!雖然我無經歷過小產!
但自己都係試左成年先有b! 本身都吳係易有b體質!
個一年真係超傷心!係因為自己想有又一直吳中,但身邊既人就個個都好似好易中咁!

之後我去做左iui!點知做左1次就中左!總要中左2個!
我覺得生b真係睇緣份!
我都吳知點講!呢兩個b真係個天俾我地既!
因為我地真係好努力咁養身,介口做運動!做d訓咁樣!
當我想放棄個時點知就中左!

講真老公都好重要!因為要有佢同自己一齊行先得!
係自己吳中傷心既時候!老公既安慰同支持好緊要!

所以你老公都好好!樓主加油呀!
Bb會好快向你報到!可能到時你又中孖或3胞胎!一次過攪掂!樓主你而家最緊要養好身體早d休息!吳好飲或食寒涼野!加油!支持你

大宅

完全感受到冇咗bb個種感受!我都小產咗差不多一年,希望小天使可以快d健康翻來我身邊,近兩日仲腸胃炎又發燒,真係慘!

大宅

感同身受....
我都小產左1年半了, 大家一起努力吧

子爵府

我同c6結左婚3年, 我地都好鍾意小朋友, 特別鍾意囡囡, 開初有共識要二人世界2-3年先計劃生BB
本來打算遲下先分享我既經歷, 不過路過見到你個POST都入黎打下氣先.過去可以睇返我POST, 實在太恐怖, 唔來想再打一次. 我足足進入人生谷底近一年, 不斷睇中醫, 針灸, 做運動去令自己健康D, 又用盡方法計日子, 紅D DO都唔WORK, 真係次次M都喊... 兩個月前,我更加開始係BK 睇台灣IVF資料, 做好功課..

不過, 係3月尾我幸運地搵到一份幾喜歡既工作就轉左工, 仲要係一間BB 衫既公司, 返新工前一星期左右只係DO 左一次, 而且都唔係最近排卵. 所以心唸都唔會中. 我好輕鬆咁去左旅行, 飲下酒, 食魚生, 無晒牽掛~~
誰不知, 上星期覺得好似無咩M到既FEEL, 就去驗下...

或者, 真係天意, 完全無唸過係呢個時侯中獎, 可能上天可憐我舊年既不幸. 亦有JM講過, 只要過到呢一關, 個天會安排一個健康既BB比你

唔放棄, 就有希望!

Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

大宅

所以大家並不孤單呀
一齊加油迎接小b既來臨

大宅

check下是否有免疫問題

洋房

別墅

加油呀,上天必會在適當時候再賜小天使給你們。最緊要keep住健康的身体放鬆D。等待小天使降臨~~

大宅

我明白你感受,4月中我都失去左,心入面問問個天點解要俾咁大個考驗我,寧願唔好俾我住,都唔好俾左又收返...
坐小月時候我不停搵資料想快d 再有bb, 什麼小產後黃金6個月既case 都有睇埋。
唔知樓主你信唔信玄學
有次我好無聊,我上網問左幾個免費睇八字幾人,有幾個師父都話我呢2年不宜懷孕,什至有一個師父講得好詳細,話如果我夾硬想再懷孕,可能亦要次有小產可能,就算出左世,Bb 可能會成日病,所以佢建議我2年後再計劃生,因為我都唔想因爲我急切想做媽媽,而寧到bb 世左生後受病痛之苦~

聽完佢咁講,我個心都息懷左,放低左呢件唔開心既事,明白到生小朋友唔可以強求!

複式洋房

樓主唔好灰心啊!一年前我都經歷咗化學懷孕

別墅

親子王國15週年勳章

睇完自己都眼濕濕,有時見D朋友有B好似好順利好容易,其實唔係想像中禁簡單,大家都一齊加油啦!

複式洋房

睇到我喊晒呀!加油呀!我們一齊加油呀!有老公支持係最好既事情黎呀!
雖然上天拎走bb、但從而可以看到最親是誰呀!
有得必有失

複式洋房

好感人!樓主好堅強。
好贊同你的一句:我相信小天使會向適當既時候回來我地身邊。
我都等緊小天使三年幾,希望大家都可以成為媽媽。

大宅

想生bb這條路每人都有辛酸既一面,多謝你既分享,希望你好快過版

大宅

回覆樓主:

看完忍唔住流淚。祝福你!
小天使好快會回到你身邊

複式洋房

我都兩次
同意好似過來人比較明白
一齊加油
祝福你!

別墅

freshrose 發表於 17-5-18 15:52
加油啊, 相信小天使好快會返黎搵你

樓主,加油!信上天自會安排最好的給你!真的!我經歷過宮外孕、切除輸卵管、醫生宣布不能自然懷孕,只能做Ivf~~痛過、喊過、傷心過之後,我好努力好努力地做運動、養身體~~最後Ivf 一次成功!我仔仔而家15個月,好健康、好乖、好好湊,仲要好靚仔添!所以我真的相信上天總會安排最好的給自己!祝福你!!!

別墅

身同感受

別墅

樓主! 妳要加油! 相信妳既小天使會好快搵妳! 我都努力左就黎兩年, 仲未有!!! 可能我地既小天使有野忙緊, 佢地好快得閒落黎搵我地架!! 一齊加油!!!

複式洋房

我都有類似經驗
好不容易有了bb
因為染色體問題忍痛放棄

先生的支持真的很重要
調整心情...養好身子再重新出發

加油呀
終有一天大家的願望會實現架!

首頁

尾頁

跳至