自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆 flowertree 的帖子

唔怕,有分好彩同唔好彩,有JM遇到準時的。祝福你。
人有種共性,就是當自己正在進行的事情的合理性受到挑戰時,往往不能理性地思考,而是盡力去蒐集證據,提出質疑,試圖證明自己這麼做沒毛病.

我說的是我.

大宅

回覆 flowertree 的帖子

至於質素,你最好安裝完,每樣都睇清楚再簽字。
人有種共性,就是當自己正在進行的事情的合理性受到挑戰時,往往不能理性地思考,而是盡力去蒐集證據,提出質疑,試圖證明自己這麼做沒毛病.

我說的是我.

子爵府

crmg 發表於 17-8-22 19:54
回覆 BLACKYAN 的帖子

你好,我是實惠的客戶服務主任,見到你遇到不愉快經歷,真的十分抱歉。請問可否留下 ...

你好!如你真的是實惠客戶主任,我也想向你反映一下貴公司的員工的工作態度,今年某月某日我想做一張伸縮窗台書枱,到你們將軍澳廣場之分店想請你們師傅上門度尺,結果店內該兩位男同事只掛住吹水,問他們有關資料又話吾清楚,叫我去另一分店問,我話想請師傅上門度尺,他説:「做呢個好貴喎!要逐尺收費喎!你諗下計下先喇!」我話我知道,佢就耍左我叫我去另一分店!
我想多謝貴公司此員工,給我如此好的建議,結果我找到另一家造傢俬公司,就在貴公司分店樓下centrX,幫我解決了整間屋問題!
我想說你們培訓員工的方法十分有意思!

大宅

babemom 發表於 17-8-22 22:59
你好!如你真的是實惠客戶主任,我也想向你反映一下貴公司的員工的工作態度,今年某月某日我想做一張伸縮 ...

我在3年前也遇過同類事件,投訴實恵,態度差無跟進,再投訴消費者委員會,亦無視,再去旅遊發展局投訴先是但幫我裝返,所以以後唔會再去實恵買傢俬

BLACKYAN    發表於 17-8-24 17:05

民房

回覆 BLACKYAN 的帖子

多謝你的寶貴意見,我們會向公司相關部門反映問題,期望日後能積極作出改善!倘若閣下日後對此訂單有任何查詢或建議,可隨時聯絡我們的客戶服務部,讓我們的同事與你進一步跟進事宜。謝謝!

侯爵府

flowertree 發表於 17-8-22 21:43
死啦我仲啱啱訂左件傢俬

我都係好擔心

大宅

回覆 HongV 的帖子

希望你可以順利

我說的是我.

侯爵府

BLACKYAN 發表於 17-8-24 12:57
回覆 HongV 的帖子

希望你可以順利

1/9送貨天佑我

BLACKYAN    發表於 17-8-24 16:41

男爵府

回覆樓主

實胃管理好差,幫襯唔過。

伯爵府

樓主之前送貨 topic 我都回應過, 確係激死人, 攪到發 din, 佢地先態度好 d 及認真 follow.

到呢個 topic, 又等我講下我買既轉椅有咩問題:

1) 張椅調完高, 想調低有難度, 要在坐椅上大力 dun 先調得落
2) 張轉椅個輥唔知有咩問題, 要在地面推前推後係好難, 唔順
3) 張轉椅在店看, 腰位個 cushion 脤卜卜, 可以頂住條腰無咁累, 但收到既, 個 cushion 係扁扁軟軟的

Display 既貨品其實不差, 奈何收到既係不似預期!

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

多謝提醒,我都係唔去買啦,廢事比錢買氣受

BLACKYAN    發表於 17-8-24 16:44
感激遇上你~

伯爵府

BLACKYAN 發表於 17-8-20 15:36
事緣我尋日個帖,(有興趣 按此)大家都知道張床到凌晨未送到貨後,客服十問九唔知後又一火滾作,
床送到 ...

準唔準時都唔記得,但真係可以小左件零件,其實都唔明佢,我裝個衣櫃,左右門,佢可以比左一樣既零件,根本係唔會裝到,又小左個扶手,我見佢啲野都一箱過,點解咁都可以執錯呢?最尾又要打上cs,講番個情況,再安排師傅上黎裝過,不過好就好在,個師傅好好人,唔係惠實員工應該,我比左成舊水貼士,所以好記得,不過老實說,佢啲傢私係平既比出面,咁自然用料都會差啲,最好既多款色選擇囉,都係嗰句,再買都唔會幫襯佢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

BLACKYAN 發表於 17-8-20 15:36
事緣我尋日個帖,(有興趣 按此)大家都知道張床到凌晨未送到貨後,客服十問九唔知後又一火滾作,
床送到 ...
呢間野而家賣的東西,非常有問題以前買過部抽濕機,什麼[山崎代理]買左不足6 個月,拿上修理部修理拿回又取,6次之後我要求換機,佢地話唔得,最後我取回但應該呢位仁兄[是老板個仔]走時唔想再見到我,我回應一下佢,如果你賣的電器唔係甘差又点會有相見呢?呢個牌子品質差已經事實,点知原來代理人士,都甘無品[山崎]..............

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

BLACKYAN 發表於 17-8-20 22:53
回覆 Catcatlove 的帖子

真的 最大買到可以立即拎走的就好了 要送唔好亂買。

確喺好離譜喎

伯爵府

回覆樓主:

C啦,約左今個星期六送阿女張新床添!
*不過十年前係佢地買果個衣櫃又OK喎,希望今次無事啦!

民房

回覆 babemom 的帖子

你好,多謝你的寶貴意見,我們定必將你的意見轉達至相關部門,期望日後能積極作出改善!倘若日後對我們的服務質素有任何意見,歡迎致電到我們的客戶服務熱線:(852) 2599 6688辦公時間:

星期一至日:上午9時至晚上11時

或發送電郵至:[email protected]

我們的客戶服務部同事樂意為你效勞!謝謝!

大宅

回覆 DAVID1965 的帖子

真係好差 前排陪朋友附近那一家看沙發 店員自己顧自己吹水 好得閒

我說的是我.

大宅

回覆 Chamo 的帖子

真係會有差別,但DISPLAY好掙扎,見到有人DISPLAY唔錯,有人又會有裂痕,
真係買現貨安全點,有得即睇。

我說的是我.

大宅

回覆 DAVID1965 的帖子

唔會啦 俾錢買難受 SIS都小心點。

我說的是我.

大宅

回覆 sumsum_so 的帖子

其實的好奇點解一盒野都可以小野,如果係供應商有問題,咁佢哋入貨的都有問題,
到有事咪又係煩到佢哋,我寧願佢貴返點都好過要做木工,

幫襯佢既好處係,發現自己有做木工既天份。

我說的是我.

首頁
12345...7

尾頁

跳至