自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Ytfc 的帖子

小朋友係咁架啦....好似口頭幝一樣....

男爵府

iris5a 發表於 18-7-10 14:51
佢地對腳咁短

Same呢句笑咗

樓主你地父母真係好誇
你地細個時又特別嚴
依家又真係縱得好誇

大宅

回覆樓主

對仔女同孫永遠不會一樣的!

我媽都錫個大孫女錫到燶!畢業送Rolex , 揾工要多隻替換,名牌袋年年買,出埋附屬卡任碌!我老豆自己唔駛錢,孫女一回香港自動奉獻幾萬當零用!
好彩個孫都好乖好生性好孝順佢地!

總之,佢地大家開心便好了!

大宅

回覆 Ashleycorina 的帖子

可能抑壓左好耐...而家可以盡情無限縱~~~~
佢既反差應該會嚇死人~~哈哈

大宅

回覆 甄小bee 的帖子

嘩!! 好正呀~~搵工要換多隻.....

大宅

回覆 bbbbb001 的帖子

咁係丫嘛...哈哈..
佢地咁短唔會坐得晒囉....仲有3小時咋....唔洗掛..我呢單真嬲左好耐...
我嬲佢只掛住收賣人心, 唔會諗下..佢地用慣食慣咁之後呢?

子爵府

回覆樓主

仔係教 孫係縱 永遠都岩
我6299好慳 以前我老公只可以偷偷地叫婆婆食麥當勞 因為唔好哂錢
而家 我仔講一句想食雪糕 連去7仔買哈根大師都捨得 一買買幾杯
我都唔捨得呀

大宅

回覆 carmen0807 的帖子

嘩...7仔買唔抵....長老為左討好佢地..真係唔會在意貴唔貴..最緊要係有定無...

我老爺行7,8間7仔....就係為左買日本牛奶俾我個仔飲...

是旦維記咪得囉....

大宅

CathyChan1126 發表於 18-7-10 14:59
係呀,我媽都係好例子
我細個比佢打到飛起
佢竟然依家同我講,

係呀!係呀!我媽咪都係咁,以前打到我飛起,依家我個對個仔嚴啲,我都未打佢,我媽咪已經叫我唔好咁惡,細路仔要慢慢教!你話係咪激到啤一聲?

象牙宮

回覆樓主:

態度真係相差好遠 好彩我果d唔係咁,奶奶仍然有威嚴,我媽仍然咩都唔理!2位過世爸爸,都係是但求其,會錫我仔,但又唔覺好寵壞囉,多數比錢獎勵

珍珠宮

王國教室勳章

lalang02 發表於 18-7-10 16:00

可能抑壓左好耐...而家可以盡情無限縱~~~~

寵到以為佢係第二個人來
仲大大聲話
我老左係咁啦

寶石宮

2023年兔年勳章

lalang02 發表於 18-7-10 15:55
回覆 Poyau 的帖子

我咁大個女..一次都未坐過....無人請我坐....

唔緊要 自己揾 自己買嚟坐吓仲好

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

himhim0502 發表於 18-7-10 15:01
難道您未聽過 ---------孫係要黎縱, 教就留返俾佢老豆老母, 我係黎玩孫, 唔係黎湊孫 ...

事實

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我小時候, 食剩飯, 我亞媽話唔仲意食人口水尾, 係都要我食晒佢, 唔准浪費.
到宜家同我個女食飯, 餐餐食完飯都唔行開, 原來佢等食我個女D口水尾(個衰豬一定會食剩几啖俾婆婆食).
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

himhim0502 發表於 18-7-10 15:01
難道您未聽過 ---------孫係要黎縱, 教就留返俾佢老豆老母, 我係黎玩孫, 唔係黎湊孫 ...

金句

伯爵府

回覆樓主

同樓主一樣

對我細時有要求,對啲孫 ,叫我唔準閙,刻薄,嚴格對待,好似怕我係後母會毒打佢啲孫
BB你來咗啦?

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

cinda72. 發表於 18-7-10 15:28
係咁架啦
或者當你做長老時都會係咁

我係為咗仔女辛苦咁多年
而家終於大解放
而且又唔係成日見,當然係想比好印象佢哋
我好明白

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我有另一個長輩都Chi Seen...
我地細個時,每次我父母同我地去hotel 食飯就話佢地唔識教,買有brand的鞋返學就寵壞,叫我地著二手,大把cousin !!
我地放假返香港叫父母要我地唔好坐direct flight ,最好轉3-4x小時返到香港就最好,又叫唔好接機自己學坐巴士返屋企

但佢個大仔1x歲時佢突然間大肚,生左個女,佢個仔一直著cousin 2手衫褲鞋襪玩具,但個女,買件外套都$8k!! 2x年前啊!係啊,8k!
真係有佢講無人講,佢個細女宜家2x歲,佢仲車佢返工放工,話坐地鐵辛苦

公爵府

lalang02 發表於 18-7-10 14:47
我同老公分別細個都唔會有機會被父母帶去咩咩公園,咩咩樂園玩...父母都工作太忙零食, 唔多買...最多食梳打 ...

我媽秉承要求高傳統
我細時要求我地完美,到個孫時繼續要求我令到佢個孫完美

大宅

有錢人!!! 8K!!! 小朋友咋wor~~~~20幾年前係好貴~~

諗唔到佢第時個孫...可能著10000一件大褸...monclxxxx

首頁

尾頁

跳至